Názory čitateľov


Názory k článku:
Dávka v nezamestnanosti by sa mala uplatniť v štáte posledného zamestnania

21. 5. 2015   Lolo
Jaja, ale ked sa nad tym zamyslis, je v Slovakistane skupina Hnedoslovakistancov , ktory nepracuju, ale poberaju, aj v zahranici a vracaju sa a opberaju stale, ked uz vonku poberat nemozu. A stat je ku nim zhovievavy, dokonca aj Asocialna postovna sa boji kocovnikov.
A potom tu mame skupinu velmi tmavych "brtnikov", ktory sa preplavuju do EU, hoci tu ani neziju a nekocuju, ale starat sa o nich musime. A to este sa riesi pomerovo, dostanu byvanie a vsemozne vyhody, ktore napriklad ja, ako otrok slovakistanu nemam. Chcel by som byvat v obytnom kontajneri, ale nemozem dostat povolenie trvaleho pobytu na vlastnom pozemku, vo vlastnom kontajneri, pretoze som bledoslovakistanec, povodny obyvatel, nemozem ani kocovat. Oni dostanu popisme cislo na zemlianku, alebo adresu na ubyovnu aj na trvaly pobyt, hoci priplavali z afriky a mozu sa volne pohybovat a dostavaju vyhody, ktore ja nedostanem, ani na ne nedosiahnem, pretoze nemam vhodny etnicky povod.
Takze ak ovcan slovakistanu, zil a precoval trebars 20 rokov v zahranici, zalozil si rodinu a teraz prisiel o pracu, existenciu, je vlastne vyluceny, pre svoj etnicky, alebo krajinny povod tym, ze je rodeny Slovakistanec, avsak novopriselec, alebo hnedoslovakistanec, dostane vsemozne ulavy a podmieky pre "integraciu" od Slovakistanu a za pomoci a direktivy EU.
A teaz mozeme zacat, draha JAJA, polemizovat o tom, ci to je, alebo nieje rasova diskriminacia a segregacia.
Ja si myslim, ze je.
21. 5. 2015   Jaja
No ja si myslím, že tento postup je správny. Prečo by mali dostať u nás dávku v nezamestnanosti ľudia, ktorí odišli zo Slovenska na vidinou štedrých sociálnych dávok. Veď návrh nespochybňuje nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti u občanov, ktorí hľadali možnosť vyššieho zárobku aby mohli na Slovensku prežiť. Návrh odmieta aby sa Slovensko podieľalo na riešení sociálnej situácie ľudí, ktorí opustili Slovensko pred piatimi až dvadsiatimi rokmi. Teraz keď štáty EU pritvrdili vyplácanie dávok lenivým a dobrodruhom, je im dobré už aj Slovensko? Nech najskôr dokážu že naozaj chcú pracovať. Až potom dávka v nezamestnanosti.
20. 5. 2015   Lolo
Ako lahko sa Slovakistan a zbavi nezamestnanych a statisticky zi vylepsi bilanciu. Asocialna postovna v duchu kleptokracie konstitucnej, vytresta najma studentov, a chudakov, ktory isli "na muracky" a nahodou si stihli spravit rodinu v zahranici, pripadne nemali na to, aby sa castejsie vracali domof a maju skratka smolu.
Ak uz su na tom tak zle, ze by sa potrebovali vratit, skratka mozu ist fajcit handry. Ale na srane druhej, ak platili odvody vonku, maju sancu, ze sa o nich pstaraju lepsie, ako by zobrali o almuznu u nas doma a padli do totalnej chudoby.
1/1