Názory čitateľov


Názory k článku:
Európska komisia zasahuje: Zdaníme garážové start-upy, cez web nám uniká dépeháčka

21. 5. 2015   kakadoo
- "Takže, ak sledujeme myšlienkový pochod Európskej komisie, musíme si položiť otázku. Prečo nezdaniť tento záväzok ako každého iný nákup v obchode?"
A co tak zdanit dividendy ? :) To vam nevonia euro ftaci, ze ?
22. 5. 2015   anonym
Dividendy sú zdanené, u nás sa vyplácajú z už zdaneného zisku a naviac sa z nich odvádza 14% do zdravotných poisťovní aj keď dividenda pochádza zo zahraničia.IUnvesto r nesie celé riziko.
26. 5. 2015   kenguroo
to ze dan z dividend na Svk neexistuje je svetova anomalia..okrem toho, co je na plateni dane zo zisku aj z dividend zaroven take divne ?..obzvlast ked zakl. sadzby firmnych dani su nizke.. ved vsade vo svete sa zdanuje 2x..ak napr. prijem zamestnanca sa zdanuje 2x, tak preco sa na Svk nemozu 2x zdanit aj prijem kapitalistu ? ..a ten zdravotny zdravotny odvod je len taka pravicovo-oligarchi cka zlatania a zaplata na zalepenie oci ostatnym, kedze sa plati len do vymeriavacieho zakladu 60x priem. mzdy a je iba 14%..
21. 5. 2015   Peter Kuruc
Tomu nejak nechápem. Podla zákona o DPH sa každá firma musí registrovať pre DPH. 6ivnostník ak presiahne určitý objem obratu. Súkromná osoba podnikať nemôže.
Kde je sakra problém podľa úradníkov EU? Nech si skopiruju náš daňový zákon.
21. 5. 2015   Nenazrate banky
Debilna cela EU politika. Nie ze by podporili vznik takychto malych firiem a boli by radi ze sa otvaraju nove businesses ale hned ich chce uskrtit pri vzniku tym ze im vyrubu DPH. A potom kde je ich deklarovana podpora maleho a strrdneho podnikania? Ale ja Vam poviem o com to je.
Pokial Crowfunding nekonkuroval Bankam a ich uverom tak to bolo OK. No ale teraz ked tieto male firmy zozbieraju financie na ich cinnost, vyvoj produktu, sluzby atd... tak banky prichadzaju o kseft, lebo si tie firmy neberu ich predrazene uvery a ako vsetci dobre vieme, bankova lobby je ako chobotnica a oni su nepostihnutelni...t oo big to fail.
Mylim sa?
21. 5. 2015   Lolo
Ciastocne mas pravdu, pretoze bankstrom nestaci uz cashflow, sprava uctov garazoviek a startupov, pretoze sa nepodielaju na vytvarani urokov z poziciek, len su skladnikmi a postarmi onoho cash flow.
To je dnes uz nepripustne.
21. 5. 2015   MV
Problém je v zložení spoločnosti, kde na jedného legálneho prisťahovalca pripadne 5 ilegálnych bez šance zaradiť sa do spoločenského rebríčka, teda zdaní sa aj žobrákovi palica, ak sa mu budú chcieť neskôr zložiť na barle cez internet.
21. 5. 2015   Lolo
Myslim si, ze je to v ramci spravania sa kvazi imperialnej a koncernovo retaziacej sa lobby, ako novej formy ekonomie v EU, spravanie sa uplne normalne. Cim vatsia firma, alebo moloch, tym je pazravejsi a intenzivnejsie kapitalizuje zisk a intenzivnejsie socializuje straty. Crowdfunding a ine startupove maloobjemove, ale socialne sa vytvarajuce podniky, tvoria velmi neprijemny, operativny a zaujimavy svet, kedy dotknute osoby, ako prispievatelia a samotny zakladatelia, su ucinkujuci v malej bubline zainteresovanych osob, kde si vytvoria aj pomocou penazi maly "chozrazscot" ale nevytvoria pridanu hodnotu a produkt sa nestane tovarom, ale spotrebuje sa v ramci akejsi komunity.
Je to system dokonaly, ale velke podniky a banksrti i kleptokrati ho musia nenavidiet, pretoze je to operativny system umoznujuci rychlo reagovat na potreby zainteresovanych.
Aby som to objasnil, tak uvediem priklad. Skupina pracujucich ludi, ma potrebu pit mlieko, ale nechuti im krabicove. Najde sa niekto, kto ma luku, a navrhne im, ze ak sa poskladaju na nakup krav-y, bude im dodavat, ako podielovym vlastnikom mlieko a nakoniec aj maso, ak uz mlieko nebude. Spoluvlastnici sa zlozia, farmar zozenie kravu a o mlieko sa delia. Ziadna pridana hodnota vlastne nevznika, kazdy vlastni kus kravy, teda pomerovo aj podiel dojeneho mlieka.
Ked krava uz je stara, tak ju spolocne zabiju, pomelu celu na hambrgery a zjedia, spolu z farmarom.
A teraz ta zla vec. Stat toto nema rad, najma napriklad Agrofert musi prskat od jedu. Pretoze ak je takych podielovych fariem vela, tak to uz nieje len kopa hipsterov z mliekovymi fuzami, ale silna kontrarevolucna chunta.
Problem takeho podniku pre stat znamena asi tolko, bud vam zdania vlastnictvo kravy, alebo terba zaviest DPH na mlieko. Takze ak ste sam, a mate kravu, ktora moze mat mlieko, budete platit za mlieko DPH, za kazdy den, ked si ju podojite. Alebo zavedu plosnu 23% DPH z kazdej kravy na teoreticky objem 10 ltr mlieka na kazdu kravu.
Aj pre velke podniky, ale tie v ramci dotacii, dostanu bud moznost odpoctu DPH, alebo zaziadaju o vyssie dotacie.
Preto crowdfunding, je nebezpecna vec, pre europsku mumiu a staty ako USA, rozbija a rozvija aktivity podla potreby zainteresovanych podielnikov a nevyraba nic, co by sa muselo potom riesit reklamou a navyse sa to zatial blbo zdanuje.
27. 5. 2015   okolosediaci
trochu si zabrusil inam ... a to do LET projektov. V CF ide o to, ze mala "firma" nema zdroje na start (miesto, stroje, material atd.), od banky ich nechce, lebo podmienky su strasne a ak nestihne vratit, tak skrachuje ... A v CF sa nejaka pridana hodnota vytvori, pricom sa nasledne (ciastocne alebo uplne) rozdeli medzi prispievatelov a to bez zdanenia = a TO im prekaza.
21. 5. 2015   Posudzovateľ
Neviem, čo im tam stále chýba? Masová emigrácia z východu Európy na západ, vlna imigrantov zo sveta, kde sa populácia zdvojnásobila z 2,9 na 6,3 miliardy ľudí a stále je málo ich vysávania.? Neriešiteľné sociálne problémy sa zhadzujú na stredné vrstvy a miesto reálnych analýz sa len vymýšľajú nové spôsoby ničenia tých, ktorí sa chcú o seba postarať vlastnou prácou. Asi sú obeťou sociálnych teórií z polovice 20 storočia a zdá sa, že masových imigrantov nebudú mať z čoho zdierať.
21. 5. 2015   Miro
DPH je to najsprostejsie statne vypalnictvo ake bolo kedy vymyslene.
21. 5. 2015   anonym
SAMOZREJME ZE EU A NAS SLOVAKISTAN NEZAUJIMAJU LUSIA AKO ZIJU CO POTREBUJU ALE DANE OD RANA DO VECERA DANE TKZ. SLOBODNY OTROCI SVOJHO STATU A TERAZ ESTE EU MUMIE.DAKUJEME ZE NAM ROBITE PEKLO NA ZEMI...NECH AJ VAS TRAST NEMINIE KED JE BOH TAK TO PRIDE.
1/1