Názory čitateľov


Názory k článku:
Znížiť DPH je podľa SaS populizmus, lepšia je rovná daň

21. 5. 2015   ROBo
Pravica nemá šancu, rozostavané dialnice, znižujuca sa nezamestnanost, nové firmy, pokles verejneho dlhu, ak znížia aj DPH na ubytovnie a potraviny tak Fico to potiahne min do 2020. V Rakusku zplne bežne že na cestovný ruch a potraviny maju zníženú DPH
20. 5. 2015   Lolo
Ono je najvatso problem, ze ked sa stale meni a v podstate zhorsuje pre ovcana politika dani a meni sa casto, vzdy z toho vzide problem, ktory musi zaplatit ovcan.
Chudobinec ktory tu mame, je vytvoreny z dovodu trvaleho nevytvarania pridanej hodnoty. Vysledok je vzdy katastrofa.
Stat a najma kleptokracia, potrebuje pre fungovanie statu peniaze, ktore sa snazi stale krutejsim sposobom vyzmykat z ovcanov.
Peniaze ktore su odvedene, sa pri objeme defraudacie, ktoru vytvara kleptokracia, svojou existenciou, modrou, alebo cervenou, chybaju v spatnom investovani a rozdelovani pri tvorbe staneho rozpoctu.
Ked sa zobere statny rozpocet, ako celok, tak v podstate cez 30% pernazi mizne v rukach oligarchie legalne, 10-15% mizne nelegalne a zvyskom sa sanuje a lepia diery, vzniktute neschopnostou politikov.
Vysledok je jedna velka katastrofa, ktora sa natahuje minimalne 12 rokov.
Pred tym totiz sa rozpredavalo a kradlo, najma z privatizacie, takze to nebolo tak citelne, dnes musi zataz minuleho hajdalakania niest uz len skupina ovcanov, platiaca odvody a dane. mozno niektore firmy. Ale tych je velmi malo.
20. 5. 2015   anonym
Bezcharakternost pravicovych politikov bolo zavedenie rovnej dane na Slovensku.
Nemci pri 4 000 eur hrubej mzdy za mesiac maju 7% DPH na potraviny a slovak pri priemernej mesacnej hrubej mzde ma 20% DPH na potraviny.
21. 5. 2015   Jana Kiššová
Toto je ale zlé pochopenie. Zníženie ceny za DPH na potraviny oveľa menej pomôže chudobnejším a oveľa viac bohatším. Chudobnejší kupujú nielen menej, ale aj lacnejšie potraviny.
Ak si chudobný mesačne kupuje potraviny napr. za 150 eur + 20% DPH, stojí ho to 180 eur. Pri 10% DPH by ho to stálo len 165, ušetril by 15 eur mesačne. Ak ale bohatý dáva mesačne za potraviny 500 eur + 20 % DPH, zaplatí 600 a pri 10%-nej by zaplatil 550. On ušetrí 50 eur. O tieto peniaze štát menej vyberie na DPH, čo samozrejme bude musieť niekde inde "dohnať".
Štát týmto opatrením "daruje" alebo "odbremení" oveľa viac bohatých. Bohatí totiž do spoločného/štátneho odvedú na DPH za potraviny oveľa viac, ... a z toho je potom aj na vlaky zadarmo.
20. 5. 2015   john
Bolsevik ide cestou populizmu a nie logickej ekonomickej uvahy. Babke je ukradnute, ze rovna dan bude nizsia, ona si kupi rozok za rovnake peniaze ako pred znizenim dph, predsa obchodnik to uz nejako zdovodni a Fico banda bude mat taky vypadok v daniach, ze pojde zase zvysovat dane, tam kde vedia, ze to nie su ich volici, kratkozrake ale uz sa FICO banda nesmie dostat k moci, lebo to dopadne ako po Meciarovi ( vsetko vyrabovane, len same dlhy na stole)
20. 5. 2015   avilis
zlaty feudalizmus.... desiatok bol privela, tak nas ucili
1/1