Názory čitateľov


Názory k článku:
Sociálna poisťovňa zverejnila leták k II. pilieru

20. 5. 2015   MV
Diskusie o palčivých témach by mali mať reálnejší, menej akademický základ, pretože sa vedú diskusie napríklad o perspektívach zdravotníctva z pohľadu vymierajúcej republiky, čo nie je pravda, ale nikto nehovorí o tom, čo s čiernym morom, ktorý nám chcú naočkovať do sociálneho a zdravotného systému každý rok na základe dobrovoľne prijatých kvót. Druhý pilier to nevyrieši, lebo aj keď princip nebol myslený zle, ale hrozí mu, že nebude schopný v niektorých obdobiach vyplácať dôchodky aj 2-3 roky - stačí výkyv v aktívach. Štátna politika je preto veľmi dôležitá, žiadne privatizačné schémy v zdravotníctve a sociálnom zbezpečení ju nemôžu suplovať ako si to myslí fundamentálna pravica. Čítali sme o hrozných pádoch cien nehnuteľností na niektorých lokalitách v Anglicku po nasťahovaní lúzy a ešte pôvodných majiteľov chceli označiť za rasistov. Nikde sa nemohli z finančných dôvodov odsťahovať aj keď ich dôchodky boli násobkom našich.
20. 5. 2015   kubo
Potrebujú si naplniť kasičku. Nech teda zrušia 2.pilier a dajú možnosť sa rozhodnúť či na osobný účet a či do SP :DDDD . Táraji!
20. 5. 2015   Lolo
Je to velmi jednoduche.
Proste nas musia institucie, ktore nam vytvaraju iluziu dochodku, vysvetlit z odobrenim nasej slovakistanskej kleptokracie, vysvetlit, ze ked budeme zarabat tolko, kolko zarabame a odvadzat, kolko odvadzame, budeme mat prd a nie dochodok.
Predpokladam, ze sa spoliehaju na dalsie nekonvencne riesenia, ako je genocida, alebo vatsi vojensky konflikt, ktory v dalsom casovom horizonte ospravedlni nizku zarobkovu uroven a taktiez zredukuje pocet buducich poberatelov.
To je ten najhorsi scenar.
V lepsom pripade vyhlasi asocialna poistovna bankrot, eventualne vyhlasi bankrot Slovakistan.
Vsetky problemy sa razom, akoby mavnutim carovneho prutika vyriesia, dochodky sa prestanu vyplacat a Bruselovci a ECB nam uz rychlo vysvetli, ze trestat a zodpovedat sa budu ovcania slovakistanu, pretoze svojim nekonanim, nechali vladnut bandy kleptokratov, ktory im "legalne" proste tie odvedene peniaze zdefraudovali.
A nebudu nas vobec lutovat, podobne ako nikto nelutuje a naopak "zakonne tresta" zivnostnikov vo Vahostave.
Oni ako najvykonnejsia pracovna sila, maju najvatsi podiel na vykonanej praci, teda nesu za svoju pracu aj vinu. V pripade statneho bankrotu, krajina ako slovakistan, ma radu zaistenych institucii a ovcania medzi zaistenych akosi nepatria.
Asocialna poistovna, ked sa to tak vezme, je v podstate nezaistena institucia, ktora vlastne neposkytuje ziadne zaruky, ako bezna poistovna. Investicne fondy (II pilier) rovnako niesu zas poistovne. Je to bohapusty podvod v podobe zakonom stanovenych odvodov.
Uplne najvatsi problem, je totiz v tom, ze cely slovakistan je vlastne chudobna diera, aj keby bola pravda a realita ze by se v priemere mali vsetci 7,1 eur hodinovu mzdu a vsetci by sme mali "akoze" tych coja viem? 1200eur mesacne?? tak sme v podstate chudobinec, pretoze, aby sme dosiahli aspon uroven zivota a pomeru vyplacanych dochodkov voci cenam nakupu na "chudobu zapadnu" museli by sme vsetci mat aspon 14-16 eur na hodinu.
A to je rozpravka, ktoru nechape vatsina slovakistancov.
este pri urovni 18eur/ hodinu a odvodoch, ktore by stoho plynuli pri vyberovom systeme a nastavenej urovni slovakistanu, by sme vlastne boli daco, ako chudobinec europy, pretoze ak realne ma slovakistan uzivit svojich ovcanov po dosiahnuti dochodkov za 20 rokov, poberany dochodok na urovni 1000-1500 eur, bude za 20 rokov menej, ako dnes, je 250eur.
Inak vsetko dobre, horsie bude len dobre.
Mozno ten statny bankrot sa javi ako realnejsi sposob riesenia, ako by mali realne mzdy skokovo narastat o 100%, aj tak by to nepomohlo.
20. 5. 2015   bregi
Myslím si že porovnávať dnešný 2 pilier po desiatich rokoch s dôchodkom z 1 piliera po štyridsiatich rokoch sporenie je pekná haluz pan debil minister richtárik.
Dnes živíme 500 000 tisíc cigánov za 20 rokov ich bude 1000000 !!!!!!!!
To som zvedavý na socialnu poisovnu kde zobere peniaze na dôchodky.
To budú krásne časy.
19. 5. 2015   white
Keď vystúpia všetci rómovia čo nerobia z prvého piliera, ja vystúpim z druhého a to sľubujem. Prečo sa prepočíta dôchodok pre róma z priemernej mzdy a má 400 a nikdy nerobil štátu neodviedol nič a ten čo pracuje za minimálnu dostane 290. Idiotkovia nechcú nepokoje, tak si kľud radšej zaplatia. Až bude prvý pilier spravodlivý, potom prestúpim. Inak aj mojou zásluhou pôjde do múky a nebude mať zdochlina plnejší košík v kauflande ako ja. nádhera
20. 5. 2015   Posudzovateľ
Sociálne poistenie je povinné a nedá sa z neho vystúpiť a Sociálna poisťovňa vypláca asi päť rôznych dôchodkov. Druhý pilier pred ničím nechráni a na tie prvopilierové dôchodky bude treba stále odvádzať peniaze rôznymi cestami. Druhý pilier je taká moderná povera o nejakých sporiteľoch, ale je to investičný fond, ktorý môže byť úspešný alebo aj nie, stačí náhly prepad cien akcií alebo iných aktív. Bol zariadený tak, aby bral peniaze, ale nikto sa nemusel snažiť vytvárať investičné stratégie. Cigánska otázka je neriešiteľná a budeme tu mať ešte aj Afričanov a iných. V socializme im priznávali invaliditu. Východisko je pre jednotlivca jediné: Uskromniť sa v živote a podľa možností si zhromaždiť vhodne štrukturované aktíva, pretože doby zamestnania 45 rokov ako je to dnes sa budú dať len ťažko dosiahnúť. Prvý pilier nemôže byť spravodlivý lebo má na krku všetky spoločenské vrstvy a druhý pilier to tiež nevyrieši, to by sme tam šli všetci.
19. 5. 2015   Milos3
Ďalší zdrap papiera. Ak si minister práce myslí, že výška dôchodku bude daná iba produktivitou práce, tak nevie o čom hovorí. V prvom rade je to o počte pracujúcich, resp. počte platiacich dane...
19. 5. 2015   fuck parlament
ostat cely skurveny stat.zajebani zbohatlici,cez nase ruky,bez chrbtovky... ak sa raz budete vesat alebo upalovat pridem si odstit
19. 5. 2015   anonym
jednoducho z národnenie je nevyhnutné ukradnutý majetok s peť slovenským pracujúcim trestne stíhať rozkradačov slovenského národného majetku všetkých ktorý to spôsobili a najme tých ktorí štrngali klúčamia uverili podvodníkom a slubotechnám zo švajčiarska tu máme žobracké slovensko novodobý otrokistan no né
19. 5. 2015   Katka
V Česku vedia, čo robia, keď II. dôchodkový pilier úplne zrušili. Dokonca ho nazvali "nezodpovedným experimentom pravicovej vlády."
19. 5. 2015   MV
Niektoré politické strany navrhujú ešte ďalej znižovať odvody, ale potom si naozaj neviem predstaviť čo by bolo so Sociálnou poisťovňou, keď už dnes v nej chýba každý rok miliarda. Ľudia by zostali pod MOSTom alebo by ich mladí ľudia najradšej fyzicky zlikvidovali ako som už niekoľkokrát čítal.
1/2staršie