Názory čitateľov


Názory k článku:
Česká vláda schválila koniec druhého piliera

22. 5. 2015   Posudzovateľ
Na Vianoce si zaspievame: poďme bratia, poďme všetci do druhého piliera, ochráni nás, poteší nás, keď už robiť nemá kto na nás..." Druhý pilier uživý tých, ktorí majú jeho správu v rukách a takzvaných investorov odkáže na ich podiel v prvom pilieri a uživte sa. Jediné riešenie je, aby sa prelievali zisky smerom z Európy aj na slovensko. Musíme v zahraničí investovať a lacno zamestnať tých afrických expertov. Báchoriek o demografickej kríze už bolo dosť a to netreba počúvať, to sú len reči politikov, lebo nič lepšie nevymysleli.
22. 5. 2015   Posudzovateľ
Oprava: uživí, Slovensko...
19. 5. 2015   ako je vyhodny
ak je 2. pilier taky vyhodny, preco mam v nom menej, ako som don odviedol? kde je zhodnotenie? za 9 rokov?
19. 5. 2015   Jozef
Ja viem, "nechápačka", ale vysvetlím ti v krátkosti prečo tak je. Pôvodne sa malo do 2 piliera odvádzať 9% a do soc.poisť.tiež 9%, ale pričinením niekoho?, sa po krátkom čase odvod do 2 piliera znížil na 4,5% a do soc. poisť. sa teraz odvádza 13,5% a to je podstatný rozdiel. Ty dostávaš z 2 piliera zhruba to isté, čo by si dostal aj v soc. poisť. ale preto, že si si dovolil ísť do 2 piliera, štát ťa za to "trestá" a zo soc. poisť. ti vyrúbili nižšiu sumu. Je rozdieľ posieľať do 2 piliera mizerných 4,5% a do soc. poisť takmer celý produktívny vek max. sumu.Ale: Za nízke dôchodky nie je zodpovedný ani 2 pilier, ani soc. poisťovňa, ale tí, ktorí túto krajinu od r.1989 systematický drancujú, rujnujú a rozkrádajú. Keby aj na SVK bola min. mzda aspoň 900 eur aj odvod do poisťovní by bol vyšší a zákonite aj dôchodky by boli omnoho vyššie. V krátkosti. Stále, nič?
19. 5. 2015   Jozef
Oprava, tie percentá po zásahu sa znížili: do 2 piliera smiešne 4% a do soc.poisť. až 14%.
19. 5. 2015   Nespoliehať sa na DSS
Nikde nie je zhodnotenie lebo II. pilier je v podstate investičný fond akých je mnoho iných a je založený na egoizme mladej generácie. V skutočnosti, keď niekto odvádza peniaze do I. piliera má v ňom svoj podiel. Druhý pilier v skutočnosti sociálnu otázku nerieši a raz bude musieť byť vyriešená cez daňové toky. Nikto sa neschová pred realitou. Dekrét zo Sociálnej poisťovne, prípadne životnej poisťovne je najvyššia forma životnej reality a po vypadnutí človeka z výrobného procesu po ňom ani pes neštekne a nie ešte aby získal pozornosť nejakej slovutnej DSS.
18. 5. 2015   Lolo
Zaujimave, ze v RBM na to prisli, ze ten II pilier je len pre bohatych, ale v Slovakistane funguje demagogicky sireny nazor, ze je to vyhodne.
Niekto tym bohatym, na tie uroky totiz zarobit musi, lenze v RBM je 15 mil. clovekov a v slovakistane len 5mil.
Asi tam bude skryty problem..
18. 5. 2015   anonym
ak by na Slovenksu mal byť zrušený ten istý pilier ako v ČR, tak by sa zrušil 3. pilier a nie 2.
V ČR je 2.pilier obdobou nášho 3.piliera
18. 5. 2015   Stano
To tak vůbec není! 2. pilíř je ten, který vysává peníze z 1. pilíře - tedy ze státních penzí. A 3. pilíř v ČR je "penzijní připojištění", kde se navíc spoří s podporou státu. Takže 1. a 3. pilíř nikoho neokrádá, kdežto 2. pilíř okrádá absolutní většinu obyvatel země, kromě těch "horních" cca 10 000 "nejslušnějších".
19. 5. 2015   Jozef
Lolo, aj keď často zdieľam tvoj názor, teraz nesúhlasím. Druhý pilier je nadčasový a mal by doň vstúpiť každý. To, že ho terajšia vláda začala "napádať", zneisťovať a znevýhodňovať, to už je o inom.
1/1