Názory čitateľov


Názory k článku:
Veľký veštec Bill Gates: Ako sa naplnilo jeho 15 odvážnych predpovedí z roku 1999

9. 5. 2015   spam spamovic
zaujimave, ze vo vsetkych tych veciach a oblastiach ktore uspesne predpovedal dnes microsoft totalne zlyhava
4. 5. 2015   anonym
a ktoré sa nenaplnili, hoci ich mal v pláne už dávno realizovať? Domácnosť kompletne na Windowsoch, počínajúc compom, cez audio/*video a osvetlenie a polievanie záhrady a stráženie až po chladničku, ktorá protestuje, keď poklesne zásoba jej obsahu pod kýmsi zadanú hranicu?
Ten zoznam vecí, ktoré treba kúpiť na realizáciu receptu je ako PREDPOVEĎ smiešny. Rozpisovanie receptov už ZA komunizmu umožnilo ešte aj spočítať spotrebu obalového materiálu pre výrobcu nábytku. Pravda, nebolo to na internete, nebolo to pre každého, ale nie je to nič nové pod slnkom.
A inteligentná reklama? Pozrite si Minority report. Ďakujem, nie.
3. 5. 2015   anonym
Veštec deBill Gates - pobavil som sa. Veď ten VIZIONÁR povedal o internete, že je to hračka pre študentov - a keď mu docvaklo, aký biznis v tom je, sprosto potopil Netscape a zaviedol do už existujúceho prostredia vlastné"štandardy" - a odvtedy treba všetky aplikácie robiť pre internet, ale ešte raz aj pre gatesovský explorer. Bojme sa jeho inej vízie, o ktorej sa tu nevraví - že na Zemi bude 500 miliónov ľudí. Tú víziu mieni naplmiť - a podľa jeho vlastných slov na kameru, k tomu má aj prostriedky. Nebudú niekedy v blízkej budúcnosti vaše dieťa alebo vnúča očkovať? Napríkald konglomerátom piatich či dokonca siedmich infekčných sračiek naraz ešte v dobe, keď telíčko nemá ani zdania o imunite? To je vízia - a všetkých 499 miliónov bude makať na jeho odporný krivý škľab a jemu podobných. youtube, kľúčové slová vaccination, Bill Gates.
3. 5. 2015   pipu
pred 50timi rokmi sa snivalo, ze ludia budu lietat do vesmiru a budu zit plny zdravia a sily minnimalne 120 rokov. teraz sa to nikomu uz ani nesniva, take je to vzdialene ... robit od rana do vecera 120 rokov, ziadny dochodok a este cestovat za pracou na inu planetu? .. pche
3. 5. 2015   euroaas
BOL som v US od 1994 uz vtedy tam tfcali pocitace vo velkom. Na SK sa vtedy hrali iba s drevenym pocitadlom s gulickami a presypacimi hodinami.Je zrejme ze Bil bol v istom zmysle daleko v predstihu...
3. 5. 2015   ppn
usass, tak to si mal zle informacie o SK.
3. 5. 2015   pkarol
Už 10 rokov pred tým že si šiel do USA, teda v roku 1984 som vytváral programy v počítači a bolo to na Slovensku. Ten počítač stál asi 4500 Kčs, malo "neuveriteľnú" pamäť 1,5kB, ale fungoval bezchybne. Tak sa zobuď, lebo ani na Slovensku sme nezaspali :-)
3. 5. 2015   Lolo
Mne to pride ako celkom normalne a nic nove, co by Bill povedal, alebo predpovedal.
Davno v roku 1988 vatsina veci fungovala rovnako, akorat nebola az tak mobilna.
Prvy mobilny telefon, v prevedeni rucky, celkom ceskoslovenskej vyroby z domacich suciastok, vyrabala nasa Tesla. Vatsina zariadeni bola skor do auta, pre papalasov, ale aj pre podniky.
Rucku, alebo kabelku, som dostal na pracu pri elektromontazach v terene. Chat a cosi, ako predpotopny internet, tvorili medzinarodne prepojene telexove stanice. Existoval uz vtedy aj e-mail a sluzba podobna chatu, tykajuca sa vsemoznych oblasti, skor akademickych potrieb a obchodu, ale letenky a rozne ine zazraky sa dali rovnako riesit.
Moja otazka znie inak.
Ako nam masove rozsirenie sa tychto potrieb, sluzieb a technologii, prakticky pomohlo???
Co sa zlepsilo, alebo ako nam vlastne zlepsili zivot napriklad socialne siete, ked v skutocnosti sme stale vo vatsej izolacii. Ako pomohlo napriklad rozne spravodajstvo a on line diskusie, zlepsit zivot? Aku ulohu hra internetova pluralita v sucasnej demokracii?
Co okrem zvysenej kontroly a kontrolovatelnosti a dohladu nad nami vsetkymi nam prinieslo elektronicke bankovnictvo?
Je snad platba on line bezpecnejsia?
Mam skor pocit, ze system, pomohol skor ovela ucinnejsie generovat a koncentrovat zisk bohatym a urobit ich este bohatsimi, na ukor co najsirsej masy obyvatelov planety. Je to aj asi dobry dovod, preco miliardy v podobe investicii, plynu, ako nenavratne vklady do technologii v zemiach, ako je afrika.
Aby mohli zotrocit a spoplatnit zivot aj tym, ktory chodia bosy, nemaju co zrat, ale mozu si nast aktualnu predpoved, kde sa nachadza kaluz z vodou.
Ale inak pohoda. nebyt billyho, nemudem tu klovat somariny. Avsak ja bezim na linuxe.
3. 5. 2015   dušan
Prezentujete to tu ako keby Bill Gates žil v stredoveku a už vtedy rozprával svoje vízie. Skúste si zistiť aké bola technologická gramotnosť v roku 1999 v USA a uvidíte, že až také čary a kúzla to nie sú.
1/1