Názory čitateľov


Názory k článku:
Firma Photon Energy začala v SR prevádzkovať elektrárne

26. 4. 2015   Lolo
Foton energy, pomoze miznut peniaze slovakistancov z rychlostou svetla, do pekelnych miest, ako je guayana alebo aruba.
Vsetci musime za elkologiu platit, nieco ako pokutu, za zivot a poplatok za slnko.
Ja nemam nic proti ekologii, sam nemam elektricku pripojku a vyrabam si el. en z vlastnych drahych zdrojov.
Elektricka energia zo slnka, je draha, a to podstatne, oproti tej "zasuvkovej" centralne distribuovanej.
Problem je, ze firmy chcu tvorit zisk, z ekologie a ovcania to musia zaplatit. Potom sa cela elektricka siet stava vlastne zalohovanou predrazenou elektickou distribuciou, kde ty co postavaju slnecne elektrarne, tak maju (nemaju, ale myslia si) od statu a statneho regulatora na dlhe roky zazmluvnene vykupovanie "drahej elektriny" a ovcan zas ma istotu, ze bude platit tuto drahu elektrinu, pokial bude mat zmluvu z distribucnou spolocnostou.
Vo fakture to ma aj napisane, kolko za to "eko" caluje, + straty v prenosovej sustave.
Ak si ovcan doma namontuje ( asi nie v panelaku, ale skor v RD) nejaky FV system, tak od neho nikto elektrinu nechce, ak tak zanu nedostane, ani tolko, kolko zanu musi zaplatit od distribucie. Takze sa mu hovadsky neoplati riesit nejaky Grid Tail a prebyky pustat do siete, inak je do doslova zakazane a ak si neikto mysli, ze to ide "len tak, na cierno" tak za pretok do siete, bez zmluvy na odber, zaplati rovnako, ako by tu elektrinu spotreboval.
Ak si nekto postavia ostrovny system a tesi sa, ze kolko usetril, tak verte, neusetril. Ani ja neusetrim, ale mam elektrinu a aj starosti.
Ostrovny system, ktory dokaze napajat domacnost, si vyzaduje nielen FV panely, ale aj veternik a to cele musi mat pre celorocne pouzitie aspon 8kWp panely a veternik minimalne 2kW, ku tomu akumulator, aspon 1kAh, kadorocny tanec z kyselinou a udrzbou, niesu zas prijemne starosti. Velke spotrebice, si vyziadaju vzdy spustenie EC na PB, benzin je u nas drahy a take veci ako topny olej ala cervena nafta do velkeho generatora u nas nehrozi, nie legalne.
Takze ja mam rad ekologiu, ale nemam rad okolo toho politiku, ktora za peniaze ovcanov, pripojenych na siet, dostava z niecieho rozhodnutia, najprv dotaciu, potom vytvara zisk z rozumu a este koli tomu zabere desiatky hektarov urodnej pody.
Ale inak je vsetko v poriadku.
Je zaujimave, ze tu "ekologicku" polozku vedla v Rakusku na fakture nenajdete, a tych veternikov a solarnych poli tam maju naozaj pozehnane a stale, napreiek vysokej investicii, maju elektrinu lacnejsiu, ako v Slovakistane, kde mame Jadro, aj uhlie a vlastne dokopy prd. Lebo platime nehorazne vela, za to, ze sme tam, kde sme.
26. 4. 2015   anonym
Lolo, veľmi múdry príspevok. Plne súhlasím, energia zo Slnka - to je zase obrovský legálny tunel pre vyvolených, tváriaci sa ekologicky..
26. 4. 2015   Lolo
V dnesnej cielene ekoterorizovanej spolocnosti, su dve moznosti.
Bud ludi presvedcit, ze elektrina v zasuvke nebude stale, ale iba obcas a odberatel sa postara o drahu redundanciu, alebo ludi presvedcit, ze elektrina musibyt draha a nodoba "energy poverty" to odkyve.
Problem drahoty el. energie a vysokych cien inych energii, je hlboko likvidacny proces, ktory vyhana podniky a nici aktivity, ktore vyzaduju energeticke vstupy, do krajin, kde je energia lacnejsia.
Kedysi elektricka energia, bola v dobe industrialnej ery odpad, ktory v case pracovneho volna, aby sa nim neplytvalo, spotrebovavali domacnosti.
Priemysel, aj polnohospodarstvo, vlakova doprava atd. spotrebovavali velku cast vyrobenej energie.
Dnes je potrebne politicky presvedcit ovcanov, odberatelov, ze elektrina je z konvencnych zdrojov draha a musi byt nahradena, veternou, alebo solarnou. Vysledok je taky, ze konvencna vyroba sa stava neefektivna, pretoze je degradovana do pozicie akehosi stale beziaceho zalozneho systemu, ked je tma a nefuka vietor.
Vsetky tieto nezmysly su prenesene na spotrebitelov, kde podnik uteka, ovcan ostava, lebo nieje schopny tak flexibilne utekat, ako energozobrak niekde do "tepla" za lacnejsou energiou.
Energeticka politika EU, je nastavane dobre, je to zmykacka na peniaze, ktora funguje. Dokonca tak, ze nadchyna aj ekologov a presvedcuje aj ovcanov o spravnosti pocinu. Inak pohoda...
26. 4. 2015   anonym
totálna trefa do čierneho! ZA 1*
26. 4. 2015   Lolo
Dakujem, minule mi tu anonym prial, nech zdochnem do rana.
Nestalo sa a tak zas pisem ine a paci sa to.
Dakujem za doveru. Budem sa snazit nadalej.. neumriet.
28. 4. 2015   jan.krcnar@photonenergy.com
Dobrý den,
vlastnická struktura Photon Energy je veřejná, má dva majitele- pana Hotara a pana Gärtnera. Vše je transparentní. Peníze do Guyany ani Aruba nemizí... Pokud chcete víc informací, neváhejte se na nás obrátit, kontakty jsou na webu.
S pozdravem,
Jan Krcmar, ředitel pro komunikaci, Photon Energy
29. 4. 2015   Lolo
Vidim meno Martin Mikeska a 20 firiem v paralelnom konatelstve.
Prajem vela uspechov v Slovakistane- Konstitucnej kleptokracii.
www.venergetike...
1/1