Názory čitateľov


Názory k článku:
EÚ povolila dovoz 10 nových druhov geneticky modifikovaných plodín

25. 4. 2015   Kazajka
EU ako Trojský kôň USA ide na plné obrátky. Načo sú nám ešte nacionálne parlamenty, keď už si bez EU ani neprdnú?
25. 4. 2015   Member
Želám Dobrú chuť!
25. 4. 2015   anonym
Dupont.....nie je to ta firma co dodavala jedovate plyny do fasistickych koncentrakov....?.. ...kdesi v Tv som videl taky dokument.....to budu asi priatelia zo Zapadu s filantropickymi umyslami v pripade GMO....dufam, ze tie vecicky budu podavat v bruselskych zavodnych jedalnach okolo EP ......tam by to tym idiotom nemalo uz uskodit.
25. 4. 2015   Member
Tuším IG Farben...
25. 4. 2015   preferko
chýba mi FERKO z BA:)
25. 4. 2015   anonym
Preto sú alergie,neplodnosť, rakovina a iné svinstvá,o ktorých lekári nikdy nepočuli a nevedia to ani liečiť.
Európa vymrie,no veď čo?veď nás nahrádzajú lacné pracovné sily z Afriky.
25. 4. 2015   Milano
Ten dokument o pestovaní bavlny v Indii som videl na STV2, bolo to otrasné!!! Začalo to peknými sľubmi, z USA im ponúkli vyšľachtené semená bavlníka, ktoré mali vyššiu úrodnosť,nepotrebov ali ani toľko hnojív, boli odolné voči chorobám a teda mali ušetriť aj na postrekoch. Skoro všetci roľníci sa dali nachytať a fungovalo to asi 3 roky. Potom sa prejavili na bavlne nové choroby a škodcovia, aj zem už bola vyčerpaná, takže museli kupovať aj hnojivá, aj drahé postreky. Vtedy sa rozhodli mnohí roľníci, že sa vrátia k svojmu domácemu druhu bavlníka.Lenže zabudli na to, že s tou americkou firmou podpísali zmluvy, že semená budú každý rok kupovať americké a ak to porušia, zaplatia mastnú pokutu. Tak sa stalo, že na súdoch roľníci prehrali, veľmi veľa ich skončilo krachom a 500 000 ľudí spáchalo samovraždu!!!
25. 4. 2015   anonym
Milano, a to nie je tak len s bavlníkom.....ale aj s inými plodinami.......Kde vstúpi USA s pomocou, tam nasleduje krach a bieda....
25. 4. 2015   frido
gmo je ako ze sa ludia nebudu ucit ale si daju do hlavy cip s informaciami alebo sportovci nebudu trenovat ale si pichnu nejake steroidy alebo vodicak za uplatok bez skusok atd
ak chce niekto lepsie plodiny a zvierata tak by ich mal vyslachtit prirodzenym sposobom
podobne funguju usa aj v inych oblastiach od financnictva az po kulturu
25. 4. 2015   Jaroslav
Možno tieto produkty môžu pomôcť riešiť potravinový problém. Prečo ale v Európe??! Tu je poľnohospodárska produkcia v prebytku, platí sa za nevyužívanie ornej pôdy, pestujú sa energetické plodiny... Logicky vychádza, že jediným dôvodom je príprava na TTIP a podriadenie záujmov občanov a zákonov štátov ziskuchtivosti svetových korporácií.
25. 4. 2015   Katka
Američania sa ich zbavujú a Európa ochotne berie...
1/2staršie