Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo zarábate menej než váš kolega: Za neobjasnenými mzdovými rozdielmi je vaša osobnosť

24. 4. 2015   Lolo
Princip v odmenovani je v poriadku. Problem je, ako si vlastne cenia pracu tu v slovakistane a inde na zapad o d nas.
Priklad je ta omielana upratovacka.
V Nemecku ma plat minimalne 7,5 eur/hodinu a v slovakistane je rada za 2,3eur.
V Nemecku si upratovacka nevezme uver, ale neplati ani dan z prijmu, lebo je v skupine socialne vyradenych z nizkou mzdou. V Slovakistane zaplati 20% dan zprijmu, odvody aj ako brigadnik a 20% na vsetky zakladne potraviny, elektrinu, opolatky a ked je sikovna a separuje odpad, trebars hlinikove plechovky alebo alobal z kosa, tak za kazdy odvoz balika hlinikovych folii do zberne, zaplati z kazdej platby za zber, 20% dan zprijmu a navyse aj poplatky za prevod na ucet.
Ak jej prijem zo zvozu odpadu, presiahne nejaku srandovnu sumu 700eur, tak jej daju este platit z tejto cinnosti dalsie odvody.
A to je nacrt problemu, ktory len predznamenava neobjasnene mzdove rozdiely, sice jasno nemaju ani ty, co mukluju 8,5 hodiny denne, ale jasno maju napriklad vo vlade, kde sa snazia, aby z toho mala, co ovcania u nas zarobia, odsali do statnej kasy co najviac, pretoze z coho by potom robili "restrukturalizacie " bank alebo Vahostavu, eventualne z coho by kupovali banany pre chov opic a goril.
24. 4. 2015   Dusko
Celý prístup v odmeňovaní je pomýlený. Už vo svojej podstate delí totiž ľudí na "My, a tí ostatní". Totiž aj taká upratovačka je jedna z nás, a pritom je veľmi dôležitá, pretože pán riaditeľ na upratovanie nemá čas, a súčasne v neporiadku pracovať nechce. O nejakej motivácii v tomto smere nemôže byť ani reči. Ale o tom je kapitalizmus, ktorého základom je honba za ziskom bez akýchkoľvek ohľadov, čo nás napokon dovedie do pekla.
24. 4. 2015   Peter
To s osobnosťou je pravda, riťolezci, pätolízači a povoľné rozhodnôžky zarábajú viac, majú lepšie odmeny a osobné ohodnotenie. Moja osobná skúsenosť z práce učiteľa na základnej škole.....
24. 4. 2015   Robo
To uz aj na základných skolách sa robia takéto praktiky:) Inak v tejto cinnosti z mojich skusenosti vynikaju najma zeny:) Niekedy aj rozmyslam preco mam taku debilnu povahu a vzdy poviem ked mi nieco vadí otvorene. Uz som mohol byt milionárom:)
24. 4. 2015   PIT
PRESNE TAK, RITOLEZECTVO BOLO, JE, BUDE... VYYYNOSNEEE
24. 4. 2015   sese
Dnes je uz vedec kazdy deeebilll !...Je problem stretnut normalneho cloveka ........
24. 4. 2015   megy
no toto.... neplatilo to u mna ... robila som jak otrok... ešte mi ponižili plat... a ta čo donašala robotu flakala a na všetko mala čas ta bola pečena varena a oblubena a mala aj plat vyšši ako ja.. takže je to na zamyslenie a posudenie...
1/1