Názory čitateľov


Názory k článku:
Krugman: V Grécku sa už nedá žmýkať krv z kameňa

23. 4. 2015   Member
Je možné, že pán Krugman bol v Grécku, ale je isté, že nebol na Slovensku, lebo by si za také reči dal sám po hube...
23. 4. 2015   anonym
Netreba Grékom závidieť, ako sa majú, treba robiť všetko preto,aby sme sa ako Gréci mali.
23. 4. 2015   brekeke
zit si nad pomery, pol roka prestrajkovat, volit socialistov a cakat ze dlhy zaplati niekto iny? :-D Tak to ano, to by sa kazdemu pacilo :-D Ale dopadne to tak ako vzdy - Tsiprasiak uz chodi kazdy den pytat prasule od Nemecka, podlieza sa a doma potom vyprava gerojske bajky o tom ze Nemci grekom dlzia miliardy este snad aj z cias Byzantskej rise :-D Rozdavaju peniaze na 15te dochodky, priplatky za vcasny prichod do prace, ... klasicky socializmus... a to ze nemaju z coho ich netrapi - cakaju ze kapitalisti ten ich komunizmus zaplatia :-DD
24. 4. 2015   saparat
Vidíš to, a u nás sa kradne rovnako, požičiava sa skoro tak isto ako v Grécku... v Grécku majú 15 dôchodok a u nás často nie je ani 11, či 12 plat. Stále uťahujeme opasky a platíme viac a viac daní. Pričom dostávame menej a menej. Toto je to šetrenie, my sme prototyp. Toto chce "elita". Nie každý je ohybný a bičovateľný ako my... :)
23. 4. 2015   Milano
Odpoveď pre Danu - Priemerný plat v GR majú niečo nad 1700 E, min. dôchodok je okolo 700 E mesačne. Dcéry generálov, ktoré sa nevydali, dostávali mesačne od štátu vyše 1000 E príspevok ( za to, že sa nevydali),nejakú štátnu televíziu keď išli rušiť, lebo vytvárala stratu 500 miliónov E, tak jej zamestnanci vehementne demonštrovali, vyhlasovali okupačný štrajk, lebo veď - To JE ICH TELEVÍZIA- tak potom sa im dobre žilo z cudzích miliárd. No každý človek sa môže zakrývať len takou perinou na akú má. Lenže oni len špekulovali a špekulujú ako by sa zakrývali cudziou perinou. Takže keď niekto povie, že nemajú z čoho platiť, že krv z kameňa sa nedá žmýkať, tak je klamár, alebo hlupák. Mzdy nechcú znížiť, DPH nechcú zvýšiť.A toto museli robiť všetky dlhujúce krajiny na svete, aj my.
23. 4. 2015   fan Rumpeľ - Brusno
Ten príspevok pre generálske dcéry (nevydaté)mal aký zmysel ? Pretože napr. také dcéry plukovníkov sú o čo horšie ? Vedˇdcéry za svojích otcov nemôžu. Môže mať potom v Grécku generálska dcéra záujem o slušného ale chudobného muža ? Podľa tohto asi nie. Len by sa pri ňom zahlanila
23. 4. 2015   Lolo
Sa mi zda, ze ten p. Krugman, este nepocul o Slovakistane.
Tu vsetky opatrenia a negativne vplyvy skusali na ovcanoch a nic sa nestalo, krv z kamena tecie ako by to bola voda.
Vysoke dane, nizke mzdy, mizerne dochodky, lieky sa vyvazaju do zahranicia, ak niekto na to umrie, je si za to zodpovedny sam, do nemocnice poplatky niesu problem, dochodcom daju aj na uver, potom im zoberu aj chalupu, ziaden problem..
Alebo ze by v tom Grecku, predsa len si nenechali kadit na hlavu?
No u nas to ide, takze ak sa da povedat, uz im ideme prikladom.
V pripade, ze pruser pretrva, este za to "chudobne" Grecko zaplatime aj dlhy, len tak, ze sme kamosi..
23. 4. 2015   anonym
ty si originál chudák...na tento web prispievali fundovaní pisatelia, kým si sa tu neobjavil ty, debilko boží...urobil si z tohoto tu úroveň á la čas.sk
23. 4. 2015   Lolo
Ja sa zasvoj nazor nehambim, som erudovany odbornik polyhistor. Ak svoj nazor napisem, tak sa podpisem.
24. 4. 2015   saparat
Že fundovaní pisatelia? To sú tí, čo majú zaplatené za to, aký názor majú napísať?
Ale prekvapil si ma... ak niekto napíše pravdu, vždy je označný za ficovoliča (fica nevolím - zgerba ako zgerba), rusofila, fašistu či teroristu. Ty si ho označil iba za chudáka. Preto ťa čiastočne uznávam anonym. :D
23. 4. 2015   Športu zdar
Odkaz pre posudzovateľa:
chudáci športovci-nezáviďme im.Na olympiádu idú za vlastné,ubytovanie si hradia zo svojho,stravovanie musí byť vyvážené-platia zo svojho,majstri sveta,napr.športovc i hrajúci hokej sú chudobní,že nemajú dosť peňazí na postavenie veľkého štadióna na Slovensku,všetky cesty na zahraničné tréningy si platia z vreckového,raz za života niečo vyhrá-ale do konca života bude mať vyšší dôchodok,ako nejaký špičkový odborník,ktorý svoje kvality dokazuje denodenne.Nuž taká je stratégia na Slovensku.Politické strany sa priživujú aj na podobných akciách.Vláda mala najprv zverejniť hoci aj prieskumom,koľko špičkoví športovci zarábajú,kto im platí cesty,ubytovanie "rovnošaty" a pod a potom mali uvažovať o takomto akte.Nuž ale blížia sa voľby,pôda pod nohami roztrasená-chytajú sa čoho sa dá.Nech žijú politici!Dúfam že si moju iróniu pochopil.
23. 4. 2015   Posudzovate
Pochopiteľne je to logický politický marketing, ale logický neznamená správny. Vznikajú otázky o udržateľnosti systému a o nenávistných postojoch strednej generácie k dôchodcom ani nejdem písať. Akou cestou sa to pokúšame ísť? Neviem aké politické problémy by tu vznikli s príchodom pridelených afroimigrantov. Šport sa posudzuje ako priemyselné odvetvie, len pribúda sociálne odkázaných ľudí, sociálny štát je minulosťou a prekonanie limitu o desať na mínus tretiu sekundy je len radosť pre športovca, nič viac. Vôbec im nezávidím, ale keď má jednať tripartita o perspektíve dôchodkového systému potom je tu otázka, prečo má spoločnosť zakladať dôchodkové subsystémy?
23. 4. 2015   Kazajka
Všetko a všetci hovoria za odchod GR z Eura, len Paul Krugman nie! Predpokladám že aj preto dostal tú Nobelovku- Dokáže tlačiť kapustu do hlavy aj keď už žiadnu nemá...
23. 4. 2015   eurogrc
TEN KRUGMAN by velmi rychlo zmenil nazor na grekov keby navstivil slovenskeho dochodcu a slovenskeho pracujuceho biedneho obcana! Nehovorim o oligarchoch, mafianov ci uz sukromnych ako sudruh Por ci dalsi sudruh z Vahostavu. Taktiez nemam na mysli zbytocne pracovne miesta spusty bankovych uzernikov ci uradnikov a "tazko pracujucich" ITckarov a uzernikov telekomunikacii...A le obycajneho robosa ktory rano o 6tej stoji vo fabroke za pasom a rozmysla co s tou ubohou vyplatou!To by pan EKONOM tazko zaplakal!
23. 4. 2015   Dana
zaujimave, ze maju taku nezamestnanost a ked pridete do grecka na dovolenku všade dru iba slovaci, poliaci, bulhari a rusi, lebo grek by za take peniaze nerácil pracovat. a taktiez by ma zaujimalo, ci maju priemerný dochodok 400 € ako my.
23. 4. 2015   Herci
Odkázal by som mu nech sa príde pozriet na Slovensko ako tu ludia žijú z mizerných dôchodkov.
23. 4. 2015   Posudzovateľ
Presne tak a ešte naviac pracovali 45 rokov, mali špičkové vzdelanie, zodpovednú prácu a len tú chybu, že neboli na olympiáde alebo nehrali tenis za ktorý by mali dostať podľa nových návrhov príplatok k dôchodku. Preto nedostanú ani cent z toho vianočného príspevku lebo nekradli z daní.
1/1