Názory čitateľov


Názory k článku:
Štúdia: Chudobné deti majú menší mozog ako bohaté

28. 4. 2015   cíferčan
Stará múdrosť hovorí "kdo má peniaze,má i rozum - kdo nemá peniaze i napriek tomu ,že má rozum ,je blbec ".
23. 4. 2015   sedliačka
Sme väčšina dementi, lebo u nás málokto zarobí ročne 2500, ani v eurách,alebo dolároch.
23. 4. 2015   kráľovstvo chudoby
Dávno som chodil do školy. Ale si dobre pamätám,koľkí sme išli na strednú a koľkí potom na VŠ. Tých zazobaných veľa nebolo a ani sa nikam v živote nedostali. My teplákoví mastným chlebom na desiatu sme to dotiahli oveľa ďalej. Tak neviem ...
23. 4. 2015   traktorista
To preto, že nemusia držať v hlave, koho ešte neojebali. Prepáčte za výraz.
23. 4. 2015   anonym
Podstata šťastného a radostného života nesúvisí s veľkosťou mozgu, takže je to jedno. Poznám človeka s IQ nad 140, t. j. potenciál je veľký, ale jeho život je jedna veľká katastrofa a depresia.
23. 4. 2015   M.
Zhrniem to asi takto.
V Blave som videl a nieje to zjavenie, deti, ktore maju v ruke Ipod 6, stal asi 1000 eur na vianoce, teraz cojaviem 700?
Slecna, aj chlapec, ktory cakali na tata, alebo mamu, sa stymi telefonmi hrali, tak som sa ich opytal, na co su im take telefony a bolo mi vysvetlene, ze si v exceli robia rozvrh hodin, pisu domace ulohy, pisu poznamky a vyuzivaju to na asi 20 dalsich operacii.
Chudobne deti maju skratka smolu.
Asi o tom to je.
Kedze nemusia rozmyslat tie bohate o chudobe, alebo o prostriedkoch, na dosiahnutie ciela a mozog maju castokrat aj vdaka technologiam a pomockam modernej doby na urovni dospeleho, proste prirodzenou segregaciu a najma majetkom, su deti na uplne inej urovni bohate, ako tie chudobne, co nemaju ani na nove snurky do tenisiek.
A tak sa svet kruti dalej.
Ci je lepsi, alebo horsi, to neviem. Ale ta Eugenika to naozaj riesila uz pred viac ako 100 rokmi, ako tu niekto poznamenal.
23. 4. 2015   majak
Najväčšie mozgy majú decká imperialistov
s diagnózou hydrocefalus
23. 4. 2015   omen58
Ja dufam ze deti chudobnych rodicov maju aspon pecienku,pluca ,ladviny a srdce v poriadku - co takto ich na nahradne diely tym bohatym.
23. 4. 2015   Kazajka
Dajako mi to pripomína nacistickú štúdiu ktorá ma v budúcnosti poslúžiť na odobranie ľudských práv "menejcenným"...
Našťastie som na konci článku ešte nič také nenašiel, tak asi ešte nie sme tak ďaleko.
Eva Varholíková-Rezešov á a iné zbohatlícke-drogami zruinované deti sa zrejme tiež nezúčastnili výskumu.
Škoda...
23. 4. 2015   Katka
Predpokladám, že autor štúdie pochádza z bohatej rodiny:-)
V minulosti sa objavovali tvrdenia, že ženy majú "menší" mozog než muži, nakoniec bolo hodnoverne preukázané, že medzi výkonnosťou mozgu mužov a žien nie je žiadny rozdiel.
Výsledná štúdia, ktorá tvrdí, že chudobné deti majú menší mozog, ako bohaté, je zavádzajúca. Je evidentné, že jej cieľom je opätovné glorifikovanie bohatých oligarchov podobne, ako sa v minulosti nadraďovala šľachta s fiktívnou "modrou krvou".
Chudobné deti sa v živote musia viac snažiť, viac pracovať, lebo nedostanú všetko položené na zlatej tácke, ako deti pochádzajúce z bohatých rodín, ktoré majú budúcnosť zabezpečenú a nemajú takú veľku motiváciu.
Opak je pravdou a to ten, že v bohatých rodinách rodičia nemajú na svoje deti dostatok času, lebo väčšinu času trávia v súkromnej firme, venujú sa osobným záujmom, zábave a deti im vychovávajú cudzí ľudia, pestúnky. V chudobných rodinách nižší finančný rozpočet je kompenzovaný dostatkom lásky, dobrými morálnymi základmi a hlavne je im venované zo strany rodičov podstatne viac času. Pokiaľ ide o EQ, ktorý je v osobnosti človeka dôležitejší, než výška IQ, tak jednoznačne je vyšší u detí pochádzajúcich z chudobných rodín.
Prostredie s materiálnym dostatkom, luxusom a blahobytom pôsobí na ľudí deštruktívne, demotivujúco, pričom z nich robí obyčajných konzumentov a spoločenských príživníkov. Dôkazom, že deťom v chudobných rodinách sa dostáva a odjakživa dostávalo dostatok duševných podnetov (čítanie), je bohatá ľudová slovesnosť, umelecká tvorba a kultúra. Najkrajšie ľudové rozprávky, piesne a tradície sa zachovali obyčajným ústnym podaním medzi chudobným ľuďom, pričom väčšina literárnych diel čerpá námety práve z tejto ľudovej tvorby.
Predmetnú štúdiu treba považovať sa paškvil, pseudo výskum, ktorý má snahu vytvoriť novú vrstvu "vyvolených".
23. 4. 2015   kakadu
Autor nevysvetlil, že prečo deti z najbohatších rodín zdegenerovali a rody vymreli
24. 4. 2015   Lolo
Lebo sa koli majetku, rozmnozovali najma v blizkom pribuzenstve a tak nejak zalbinoveli. Pokial sa neobjavila nova krv, nejakym mimomanzelskym stykom, proste zdementneli a vymreli. Ale nie vsetci. Niektory dementi vladnu dodnes.
23. 4. 2015   anonym
súhlasím
23. 4. 2015   Tono
Absolutna pravda.
24. 4. 2015   anonym
súhlasím.
Ja nemám ani tých 25 000 ročne a moje 6 ročné dieťa(škôlkár) vie čítať, počítať do 20 v troch jazykoch, napísať zopár slov, pracovať s PC (hry a vyhľadať si videá), nabije ma v šachu a anglinu vie lepšie ako tretiak v škole. Tancuje hip hop, futbal aj basketbal hrá so staršími a bikuje bez koliesok od 2,5 roka.
Na Ipod nemáme, ale rozprávky mu kupujem a píšem. Okrem toho už čítam eencyklopédie. Je šikovný a podporujem ho. Venujem sa mu. Na rozvoj stačí určitá suma peňazí, navyše už neovplyvňuje nič akurát pohodlnosť a lenivosť.
1/2staršie