Názory čitateľov


Názory k článku:
Žgrloš, alebo sporivý: Päť spoľahlivých indikátorov napovie, kedy to už preháňate

21. 4. 2015   Praktik
1/ setrenie na vlastnom zdravi - kupovat menej liekov neni zly napad. Vdaka roznym vedlajsim ucinkom clovek setri svoje zdravie a pecen. Je lepsie sa zdravo stravovat, ako sa dopovat liekmi.
2/ plytvanie casom - je plytvanie casom. Ak je clovek schopny nieco urobit, je tvorivy. Nieco sa pri tom nauci, zdokonaluje sa a rastie.
3/ investovanie do cinnosti, ktore robia radost, nemusi byt vzdy to spravne. Niekomu urobi radost dobry sex, ale nepojde preto hladat prostitutku. Hovori sa, ze kto kupuje to co nepotrebuje, budu mu raz peniaze chybat na to, co potrebuje. Preto je dolezite mat najskor zaklad pre prezitie, ako kupovat si cigarety, satelit a nemat na stravu a byvanie.
4/ uprednostnenie ceny pred kvalitou je osemetne. Zijeme v spotrebnej dobe, ked sa vsetko vyraba lacno niekde v Cine, Bangladesi, atd. Predajcovia predaju kludne smejd za drahe peniaze. Vidiet niekde kvalitu, je vlastne rarita. Ide skor o to, ci kupit smejd draho, alebo kupit smejd lacno.
5/ kupovat nieco, co vyzaduje opravu - je smiesne pre toho, kto nepozna hodnotu daneho tovaru. Ak je niekto sikovny, vie si to opravit. Problem je vediet si dobre prepocitat, ci celkova investicia do niecoho takeho je financne nenarocna. Niekedy to moze byt vynosny obchod. Kupit lacne auto, nehnutelnost, lacno zrenovovat a predat draho. Na tom fici biznis vela ludom.
No a kdeze je ten rozdiel medzi zgrlosom a sporivcom ? Mam ten dojem, zeby to chcelo zmenit nazov clanku na rozdiel meni clovekom schopnym a clovekom lenivym...
30. 4. 2015   qqq
v zasade sa da s tebou suhlasit aj ked niektore veci zenies do krajnosti napr s liekmi taku arytmiu asi ovocim nevyliecis
1. 5. 2015   Praktik
Samozrejme uplne vsetko sa vyliecit neda. Ale zase napr. 10-20 rocne uzivanie liekov na alergiu, ci nieco ine - a clovek ma pecen ako tazky alkoholik... Pri liekoch je vacsinou pisane, ake maju kontraindikacie, vedlajsie ucinky.
Na vela veci sa daju pouzit - napr. regulacia tlaku, prirodne prostriedky. Tinktura z hlogu, reguluje krvny tlak a tinktura z rastliny jablcnik - posilnuje cinnost srdca. Kombinacia je vhodna pri srdcovych problemoch na stabilizovanie tlaku. Atd, atd.... takto sa da pokracovat.
Zaklad je dnes neochoriet a robit vsetko pre to, aby bol clovek zdravy. Potom nepotrebuje lieky/lekarov. Mozno vynimka je zubar, tam je to problem technicky. Zuby sa opotrebuvaju a zubna hygiena neni samospasitelna.
21. 4. 2015   hedonista s 500e/mes
zdroj clanku vzdy vela napovie..tentokrat vypusta "perly" yahoofinance..
21. 4. 2015   Lolo
Zdroj clanku je mimo realitu slovakistanu a vobec vychodnej europy. Nechape, ze podstatou DIY (du it yourself) nieje u nas zabava, ale zivotna nutnost, bez ktorej nemoze mnohy z nas prezit.
21. 4. 2015   omen58
Vazena redakcia moj prijem je 173 euro. Som "Žgrloš, alebo sporiva " ked z toho musim vyzit?
21. 4. 2015   Lolo
No nechval sa tym omen58, lebo ti v Slovakistane nechaju dodatocne zaplatit odvody za "slobodne povolanie" v kolonke "kuzelnik", alebo Akrobat, pretoze predvadzas ekonomicku akrobaciu a mikromagiu, kazdodenneho zivota a statu nestaci, ze zaplatis z tych 173 eur 20% DPH za potraviny a vsetko ostatne co k zivotu potrebujes.
Uz len samotny fakt, ze si pripojeny(a) na internet, znamena, ze pozivas vyhody nadstandardu ludi, ktory su online a navyse ovladas zaklady prace z PC, co znamena, ze mas vysoku kvalifikaciu. Z tym mozes mat dnes vazne problemy, mozu ta oznacit za teroristu, alebo podvratny zivel.
21. 4. 2015   omen58
173e.- to dochodok- ziadna dan. Ale sa smejem, ze vysoka kvalifikacia.Sedim doma a cucim da PC. To celý moj nadštandard.
21. 4. 2015   Lolo
No ved ty vykonavas povolanie, popri dochodku! A navyse nie hociake, je to magia, a zonglovanie nad horiacou priepastou. Navyse mas pasivny prijem, aj slobodne povolanie eskamotera.
Vies, co by dali mnohy za to, keby si mohla odviest este povinne odvody z takeho povolania, kolko by si hnedoslovakistancov mohlo z toho uzivat alkoholu a cigariet, alebo kolko by mohli nahadzat do automatov?
A vobec, dochodca, ktory sedi pri PC, je nebezpecny protistatny zivel, ktory ma potencial prestupit napriklad na islam, vyrobit si bombu a ist sa odpalit do prdlamentu. Len tak z jihadu, za dostojny zivot.
Alebo mozes najst napriklad na inetrnete generika liekov, ktore su lacnejsie, pripadne mozes sledovat, hackovat, alebo inak poskodzovat komentarmi nejake forum, podobne ako ja.
21. 4. 2015   omen58
¯\_(ツ)_ /¯
22. 4. 2015   Lolo
Tesi ma optimizmus, lebo sam som strasny pesimista a cynik.
Ale to bude vekom. Este niesom tak stary, aby som sa nevedel zasmiat sam sebe. Netreba ma brat vazne, staci, ak sa ludia zasmeju a pokrcia plecami.
27. 4. 2015   omen58
Ja len preto,ze je to vsetko pravda. A to s tymi generikami - je celkom pravda.Co sa da robit, ked musis,tak musis- nie je co riesit. V ;lekarni zo mna maju "luft" , ked im tam podstrcim papierik z liekmi ktore chcem :)
21. 4. 2015   aa
No hlavne ze zdravicko sluzi...
21. 4. 2015   Lolo
Ono je to inak.
Inak je to pre nasledovne dovody.
V Oblastiach zeme, ako je napriklad Cechoslovakistan, na rozdiel od inych krajin, bolo 40 rokov, volaco ako gulag.
Zavrete hranice a tovary i sluzby sa museli rovnako ako v base vsetky produkovat doma, z toho co bolo po ruke, mnohe veci sa ani nevyhadzovali, pretoze sluzili na neustalu recyklaciu a opravy uz nefunknych veci, vyrazy ako "spotrebna elektronika" ani neexistovali, vsetko sa vyrabalo "na vecne casy".. Svojpomocne opravy, stavby, udrzba vozidiel, domov, boli proste nutnostou, pretoze alternativa bola bud nedostupna, alebo dokonca nemozna.
Tak sa potom v prechode na konzumny sposob zivota vyvinulo cosi, co nema nikto z ekonomov rad, pretoze dodnes preziva skupina ludi, ktory su schopny svojpomocne si spravit zakladne opravy a udrzbu okolia.
No a potom je tu druhy faktor a to je prijmova chudoba, ktora akosi neumoznuje ludom robit to, co chcu, ale len to, co musia, teda su v neustalom kolotoci, kde kazda polozka sa musi zvazovat a na nejake sluzby, alebo relax, pripadne wellness nejako niesu love. Pripadne cestovanie a kupele, ev. rozne "volnocasove" aktivity najma dochodcov sa obmedzuju na obhliadku skladok, kontajnerov, ked nelovia potraviny, tak aspon zbierali kovy a zalohovane flase, delaboruju elektroniku a pod. Stat im pomohol zavedenim 20% dane z prijmu, za vykup odpadu...
Tazko sa bude riesit, ci je niekto "sprivy" alebo Zgrlos" , pripadne hoarder, alebo skratka preziva, ako vie. Lebo Slovakistan je proste specificky, koli predoslej ere debility, nedostatku. Co moze clovek robit, len prisposobit svoje potreby a naroky, voci svojim moznostiam, alebo pripadne zacat slopat a stat sa bezdomovcom?
No moze si zobrat napriklad pozicku, hypoteku, alebo uver, chvilku sa tvarit, ze na to ma a potom...
21. 4. 2015   anonym
JA poznám len jeden indikátor, a podľa toho je min.60% slovákov, až veľmi sporivých.
21. 4. 2015   palo
nemyslím si, že ísť k lekárovi je drahšie, ako si kupovať lieky v lekárni, to zas novinári čosi odpísali od američanov
21. 4. 2015   dano@gmail.com
po slovenskz je držgroš
blbci
21. 4. 2015   martin
Ale aj žgrloš je správne,nie to čo horia vo Vašej dedine.
21. 4. 2015   robert
článok bol napísaný nie na slovenské pomery teda bežné slovenské pomery
1/1