Názory čitateľov


Názory k článku:
Samosprávy z troch krajín podporujú budovanie koridoru Via Carpatia

17. 4. 2015   Lolo
No pekna myslienka, ale stara, len oprasena a znova vytiahnuta na svetlo.
Keby ta potreba bola realna, davno by bola hotova.
Pravda je skor taka, ze toto je davno vyriesene a kedze na to kasle aj ostatna zapadna europa, staty zapojene do projektu su len chudobne kolonie, ktore stratili svojpravnost, tak mozu na paieri kreslit a vytvarat powerpointy, az dokym nedojde papier, alebo nevypnu prud.
Mysleinka pekna, ale pre chudobne kolonie, prakticky nezrealizovatelna. Uz len zprincipu v Slovakistane, ked to nejde cez Blavu, tak nic nebude.
Pretoze ani vychodo zapadna dialniaca v Slovakistane sa nezrealizovala za 40 rokov, v PL su cesty ako dialnice, skor akasi parodia vymolov a obchadzok, a staty ako GR, HU,LT,BG, su skor by som povedal tak na hranici prezitia,, podobne, ako slovakistan. Via Carpatia, existovala, uz v dobe rimskej rise, bola betonova a z kvalitnym podlozim, vyhovovala vtedajsim dopravnym prostriedkom na obojsmernu premavku a platilo sa za nu myto, rovnako ako dnes.
Lenze ju budovali otroci, ale nie industrialny a zivnostnicky, ale otroci, ktory boli niecim majetkom a okrem toho, ze stavali nielen cesty, ale rozne opevnenia a infrastrukturu, mohli sa mnozit a mali co jest.
Keby moc umierali, alebo by nemali moznosti obzivy, popri "totalnom nasadeni" pre Rimske imperium, tak by stavali figu borovu.
17. 4. 2015   M.
upload.wikimedi...
Prisam bohu!
1/1