Názory čitateľov


Názory k článku:
Sprísnenie úverových štandardov bánk ovplyvnilo prepad ekonomiky v roku 2009

16. 4. 2015   Lolo
Kogiku to ma, ale problem je, ze tento proces, tak ako prebehol, spravil neuveritelne veci.
V prvom rade, pomohol skoncentrovat a odsat z ekonomiky a obehu, obrovske mnozstvo penazi, do ruk "vlastnikov" sebesvojskych a najma banksterov. Vsetky sposoby boli dobre, aby sa peniaze, alebo komodity, dokonca aj nehnutelnosti a ine zbytocnosti, zacali bud vypredavat ako nadbytocne a nasledne mohli byt skupene prebytkom, ktory bol stiahnuty z obehu.
Vysledok je, nesmierna koncentracia bohatstva v rukach oligarchie, uplne zdebilneny system, zapornych urokov a totalna neistota v kazdom smere, fuura nezamestnanych a nesmierne spomalenie dynamiky celej ekonomiky.
Takze ak toto nebolo planovane, ale nahodny proces, ktory nikto nepredvidal, napriek tomu, ze sa opakuje vzdy, takmer rovnako v dejinach nedavnych a dokonca uz v ere pocitacov a elektroniky, tak to celkom isto nieje takmer genocida, ale proste plynuly proces sinusoidy ludskej hluposti, nenazranosti a chamtivosti.
Ako klasik poznamenal, prva velka kriza a II svetova vojna dostala psa i cloveka do vesmiru, studena vojna cloveka na mesiac, co nas dnes asi tak dostane na ten mars?
1/1