Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonomika škodí manželstvu: Životná neistota vedie k menšej ochote viazať sa

30. 7. 2015   anonym
Čítam samé fňukanie nie podstatu partnerstvo potrebuje zázemie istoty, byt, pravidelnú mzdu to sú podstatné veci pre život 89 rok kde sa pracujúci stali otroci ani o tom nevedeli nechali sa sústavnými sľubmi vymývaním mozgov okradnúť o národný majetok to sú fakta ktoré nikto nemôže vyvrátiť a máme slobodu bez peňazí ktoré sú dostačujúce na prežitie z mesiaca na mesiac čo z namená prežívanie dôchodci sú žobráci bez komentu záver je jediný čo sa nepodarilo hitlerovi sa podarilo zradcom slovakistanu ktorý urobili z nás kolóniu za vyše dvadsať rokov sa máme horšie ako za totality to sú záveri ktoré kto neprežil totalitu dnešok o tom nemá šajnu aže nemali pomaranče zaujímave mali sme všetky druhy ovocia a dnes tiež stojíme v rade keď som bojoval proti totalite jej členom som zistil všetci neboli svine ale treba poznať dejiny a pítať sa prečo sa stalo ako sa stalo pred 48 rokom prečo sa stalo v rok 17 rusku kde bol hladomor prečo sú v kapitale samé krízi a dopláca pracujúci zamyslenie sa prečo žijeme pre otroctvo pracovať od rána do noci nemať život ani peniaze a za totality život istoty boli fofg
31. 7. 2015   verutak
Doplnim este, ze dochodci su na tom relativne este dobre oproti rodinam, ked robi len muz, zena je na rodicaku, ci nezamestnana a treba platit detom vsetko, setrit si na starobu, ci este starat sa o rodicov /na dochodku/. Dochodca, casto aj ked moze mat nizsi dochodok, mava nizsie naklady. Dochodok mu ide od statu a ak je este schopny si privyrabat, tak mu je podstatne lepsie, nez zamestnanemu, lebo to uz prevysi aj jeho prijem.
31. 7. 2015   Posudzovateľ
Je to pravda, existujú ťažké obdobia v živote, len doplním, že dôchodcovia nimi už prešli. Málokto si uvedomuje, že napríklad 2 balenia očných kvapiek po 5 ml, ktoré sa dávajú po náročných očných vyšetreniach stoja bez pár centov 50 eur - poisťovňa nedopláca nič. Koľko stoja okuliare? Jedna injekcia avastinu do oka (treba 2x2 injekcie) je za celý dôchodok a v súkromnom zariadení treba na kompletné očné vyšetrenie pôžičku. Neviem koľko by stála výmena šošovky. Kým to netreba, človek si ani dobre neuvedomuje ako to s nami je, kým sme mladí.
30. 7. 2015   ainemunys
Dnes žijeme v tzv. dlhovej ekonomike. Tá prináša všeobecne životnú neistotu a táto neistota škodí, ba priam ničí budúcnosť a tak samozrejme medziľudské vzťahy a teda priamo bráni zväzkom a manželstvám !
30. 7. 2015   ľuboš
manželstvo je, ked si pekný, zdravý chlap zoberie na krk a starostlivosť dceru úúúúúplne neznámeho a cudzieho muža....:))
mať dnešný rozum, v živote sa neožením, peňazí budem mať ako pliev.
dnes mať deti a ženu..., ťažký údel. len ceý život čakať, kedy sa zbavíš otroctva...
30. 7. 2015   Juraj
Cely tento článok aj časť príspevkov sú samé bláboly a nezmysly. Ekonomika nemá nič spoločného so vznikom manželstva.
30. 7. 2015   eurass
TY SI ZREJME stastne slobodny a podla nazoru i mlady..Ak sa ozenis uvidis a nasledne rozvedies potom to uvidis v inom svetle..A das za pravdu skusenejsim
30. 7. 2015   Vorlon embassador
Žena si kúpi Róbertka ten ju vytrtká, Mž si kúpi nafukovaciu Anču tú vytrtká. Partnerov po použití odložia do skrine/šuflíka, zbytočne nepapuľuje, nerobí bordel, nemusí sa mu variť. Po takto plnohodnotne prežitom živote si v Belgicku zaplatí eutanáziu a potom sa teší na ďalšiu reinkarnáciu. Tomu sa hovorí Americký sen.
30. 7. 2015   eurass
VERTE CI NIE radsej ch,a pribuchnut medzi dvere ako do takeho manzelstva! Trochu poboli a potom pokoj! Ale defku na krk to je na cely zivot!
1. 8. 2015   anonym
Už v socializme písali rodinné právo ženy a aj súdili - chudák chlap! Vtedy aj dnes.
30. 7. 2015   Lolo
Pokial by ludia zili ako vo videu na trubkovine, tak zena by ziskala len marigotku, keby muza poslala do pr..
https://www.you tube.com/watch?v=4Y7c P7lOSnQ
Podla mna, tak ako do manzelstva vstupuje muz z ideou, ze zena sa po svadbe nezmeni a zena, ze sa muz po svadbe zmeni, tak dnes palati skor, ze muz vstupujuci do manzelstva, ma pocit, ze sa mu zivot zlepsi, ako financne, tak pohodlim, a zena dufa, ze sa jej zivot bude odvijat podla uspesnosti a spokojnosti mangela, alebo od vysky jeho konta a len jej vlastna existencia, alebo vyroba deti, staci na zabezpecenie rodiny.
V otrokarskej spolocnosti, to ale takto nefunguje.
30. 7. 2015   verutak
Vertu tak. Chlap niekde zacne robit, zabezpeci sa. Najde si zenu, nemusi byt ani zlatokopka. Dnes je vela zien lenivych, nechce sa im robit a jedine co im ide najlepsie je minanie penazi /muza/. Ked muzovi v manzestve dojde, ze je len nosic penazi, chce sa rozviest. Do manzelstva vstupoval s bytom, ci domom, autom, atd atd... a jeho leniva zenuska mala len holu rit. Ta nemusi ani prstom pohnut a po rozvode ziskava polovicu majetku, vratane toho, co mal muz pred manzelstvom. A chlapovi vyrubia platit este alimenty na deti. Cize manzelstvo je pre chlapa ekonomicka sebevrazda. Ziskaju tym len lenive zeny.
V podstate je to podobne problematike neprisposobivych obcanov. Mozete mat dobry zamer pomahat, ale musite pomahat cloveku, ktory si to vie vazit a nie takemu, co tu pomoc vlastne zneuzije proti vam.
30. 7. 2015   eurass
A VERUTAK hovorim to z vlastnej skusenosti!
30. 7. 2015   ja
Veru tak ja môžem povedať z vlastnej skúsenosti, že som po rozvode zostala sama s dvoma deťmi, exmanžel odtiahol k frajerke všetko, čo malo cenu. Sudcu mal kúpeného, takže pri delení som obišla veľmi zle. Momentálne sa vozí on aj jeho frajerka na super autách, majú dom, tri byty atď, no výživné mi platí len tak, aby som mu nedala zobrať vodičák. A musím povedať, že okolo seba poznám viac takýchto žien. Takú, čo by ošklbala svojho muža nepoznám - a hlavne je to kvôli našim súdom, ktoré držia stranu tomu, kto ich vie podplatiť ...
31. 7. 2015   verutak
Tak to mi je luto. Samozrejme, poznam tiez pripady, ked muz nieco take urobil. Je to divne, ze tvoj pravnik sa neodvolal, ved zo zakona mas narok na polovicu majetu ziskaneho po vydaji.
Ja mam zas rodinku /zenaty este nie som/, kde by sa zena chcela vydavat, ale je tak leniva a dychtiva po poznani kazdeho konta, jeho zostatku, aby som si uzatvoril na svoju smrt zivotne poistky, postaral sa o vsetko, vsetko platil a ona nemusi nic, len robit kedy chce, co chce, co ju bavi. A najlepsie zavidiet kamaratkam na facebooku, ze ten ma to, henten tamto a ten bol tam, hentam.
30. 7. 2015   eurass
CELE TO JE o tom ze chlap nema istotu v manzelstve a ked don nakoniec vstupi tak nase skuvene zakony ho po rozvode osklbu ako hus! A zlatokopky co prispeli do manzelstva akurat roztiahnutymi nohami vidu z tohto boja vitazne!
Preto je chlap radsej opatrny a ma uplnu pravdu
1. 8. 2015   MV
Žena si vymyslí nejakú depresiu na tri roky a to je položka k vymeranému výživnému na deti. Zákony totiž nenútia ženy využívať svoju kvalifikáciu, kým nezamestnaný vysokoškolák je zaradený k povaľačom a jeho situáciu . Predpokladajú, že by zarábalviac, keby chcel. Nemám za sebou, ale viackrát som si povedal, že je lepľie ísť do sveta, než sa ženiť. Aj keď muž zarába slušne, ženy nevedia kam až môžu úsť s nárokmi.
1. 8. 2015   MV
Chyba... a jeho situáciu nikto nezohľadní..
30. 7. 2015   tajka
zdegenerovana doba degeneruje status manzelstva.
kedysi bola vacsia chudoba, ale ludia si manzelsky stav ctili a najma mu ROZUMELI. dnes je to pre ludi ,,kus papiera,,.... nuz, hrube nepochopenie sa tomu hovori....
1/2staršie