Názory čitateľov


Názory k článku:
Kde každý pozná každého: Ako môj otec dokázal skoncovať s bezdomovectvom

24. 5. 2015   Posudzovateľ
Inšpirujúci článok, človek by sa mal vedieť prepracovať k autentickému rozhodnutiu a prevziať zodpovednosť, ale aj potom na neho striehne riziku konfliktu so spoločnosťou alebo vnútorná emigrácie, kde je konflikt s ideálom. Niekedy je obeťou síl o ktorých ani netuší ako ten duševne chorý človek, ktorý lepil svoju existenciu kdesi v kostole a aj tam sa stal nažiadúci.
24. 5. 2015   Posudzovateľ
Oprava.. striehne riziko konfliktu so spoločnosťou alebo vnútorná emigrácia....
23. 5. 2015   Daniel
Vyborny clanok, toto musi citat asitak najebany bezdomovec aby tomu porozumel ze co chcel basnik tym povedat, nema to ani hlavu ani patu jebovja!
23. 5. 2015   anonym
Si vyšiel s pomocnej školy bezdomovci nemajú počitač ale štrajkokazi áno najprv sa pozri na svoje vyjadrovanie a si jasný jebova hlava asi ťa vydreli na plot pretože potrebuješ prekladateľa
23. 5. 2015   anonym
bezdomovec !!!!!slovo ktoré sa udomácnilo po 89 roku za totality slovo neznáme elita demokracie nám ukázala blahobyt i temné stránky kapitalizmu zostalo desať percent bohatých dvadcať percent ktorý si žijú asi šezdesiat percent sú otroci a žobráci teda dôchodcovské balíčky opatrení zvýšenie dôchodkov nie je dobrovolné ale z obavy dôjde k národnému povstaniu a moci sa ujme pracujúca trieda respektívne otroci a dôchodcovia ktorý sú roky žobrákmi začalo to od 89 roku a vedčina pracujúcich toho dosť majú dosť je dokázané za vyše dvadsať rokov z ničily všetko čo bolo dobré všetko sa rozkradlo niet penazí niet majetku štátu ktorý bol vybudovaný a bol majetkom majetkom pracujúceho ľudu ktorý bol oň okradnutý almužny si nech nechajú keď nemáme dôstojne žiť ako ludia to platí i o dôchodcov ktorýsú udržovaný aby nemuseli že žobrať nech poslanci a vlády skúsia žiť s500 euro prečo nemajú také platy je to jasné vodu kážu a víno pijú teda slovač do ulic vodcom slovakistanu môže byť len pracujúci ľud ktorý vie čo je práca a má prehľad o živote pretože týto čo vyštudovali za naše peniaze nemajú šajny o živote a nákladoch dôchodcov pracujúcich fakta hovoria jasne sústavne sa odvolávajú v eurozone je to tak tak to musí byť i na slovakistane ale o uzakonení tisíc eura čistého pre pracujúceho to nie dôchodcovi nechcú dať sedmsto euro ako v rakúsku prečo tak nekonajú je jasné sú to zradcovia a sluhovia poskoci kapitalistických otrokárov slovač do štrajku prišiel čas aby sme dôstojne žili dôchodci sa dožili dôstojnej staroby do ulíc slovač alebo mate nas-ané v gatách
24. 5. 2015   anonym
súhlasím, až na študovanie za naše. Mnohí ani nevedia odkiaľ im padol diplom. A pretrváva to do dnes!!!
31. 5. 2015   classic chess
Chlapče, nevieš o čom rozprávaš. Za komunistov som bol bezdomovcom 20 rokov a moji rodičia do smrti. Po 1948 nás vysťahovali z bytu do zrúcanín, otca zatvorili (ako príslušníka nežiadúcej inteligencie). Takých rodín bolo v bývalom Československu postihnutých cca 200.000. Vtedy sa tomu nehovorilo bezdomovectvo.
23. 5. 2015   Lolo
Problem bezdomovectva je zdanlivo zlozita thema, ale v skutocnosti je to bezna schema upadku obcana. Kedysi v nedavnej dobe, len 25 rokov dozadu, bezomovci prakticky neexistovali. Zakonne boli nuteny pracovat alebo boli pozatvarany v ustavoch. Ty co sa viac "snazili" boli vo vazeni. Strach nedovoloval zobranie a prizivnictvo, pripadne potulku, boli na to vytvorene zakony, aby sa kazdy, hoc nechcel, musel "integrovat" do spolocnosti.
Dnes upadok jednotlivca nikto neriesi. Zaujimave je, ze je to vatsinou dosledok slobody, ale aj pravo na urcenie jednotlivca. Bezdomovec a zobrak, totiz neznamena pre stat a spolocnost takmer ziadnu zataz, ako financnu, tak moralnu. Vzdy sa najde vatsina, ktora bude tvrdit a dokazy sa vzdy najdu, ze tento sposob zivota, takymto ludom vyhovuje a z casti to bude aj pravda. Je zaujimave vidiet, ze napriklad sucinnost komunity, dokaze zazraky. Ako dokaz tvrdenia, moze byt to, ze napriklad u Hnedoslovakistancov , je bezdomovectvo, takmer vylucene. Je to dosledok komunitnych a socialnych vazieb, kultury a subkutury, takehoto etnika. Sice potom vznikaju "osady" alebo sidliska, podobne luniku 9 a tieto potom su akousi "ciernou dierou" na socialne davky a pomoc, ktora nic nevyriesi, ale pomaha stmelit komunity do silnych celkov. Problem bezdomovectva v nasom klimatickom pasme, je viditelny v podstate najviac pocas nepriazdnivych podmienok, teda pocas zimy. Inak je problem prakticky neviditelny.
Keby napriklad "osadnikom" bolo zabranene drancovanie lesov, aby mohli vyuzivat zadarmo palivove drevo, alebo by sa redukovali soc. davky, okamzite by sa dali taketo komunity do pohybu.
23. 5. 2015   MV
Týchto samorastov asi aj najviac strašili socializmom, ktorý im chcel vziať tú slobodu.
1/1