Názory čitateľov


Názory k článku:
Päťdňový pracovný týždeň je relatívne nový vynález, nadišiel už čas skrátiť ho?

10. 8. 2015   grc@trt.sk
Starší článok som stretol ale nedá mi okomentovať.
Už niekoľko rokov som "manažérom" kam som sa dostal postupne z pozície technika (z praxe) a nie školeným manažérom. Všetko čo sa popisuje v príliš moc vychvaľovaných knihách a teóriách nie je nič iné iba zdravý sedliacky rozum.
1. človek je len človek a nie stroj a vždy potrebuje čas aj na regeneráciu
2. všetky štúdie vždy potvrdili to za čo boli zaplatené :-D...už dávno nie realitu a pravdu.
3. každý sám za seba nech si povie kedy a ako mu vyhovuje robiť...ale ak naplno maká 4 dni a iba si zráta ČISTÝCH 8 hodín práce denne - ten piaty deň jednoducho nevníma ak má rovnakú prácu - je strojcom nekvality, neefektivity, zbytočných chýb a bohužiaľ aj úrazov....
Pre diskutérov ktorý nepochopili potreby firmy mať otvorené 5-6-7dní v týždni 8-10-12hod - alebo non stop ....toto je práve ten prvok ktorý sa dá relatívne "jednoducho" zariadiť cez viacero zamestnancov naplánovaných správne na smeny/pracovnú dobu.
Ja osobne som za 4 dňový pracovný týždeň pre človeka, ale 5 dňový vo všeobecnosti.
- výrobné fabriky: po-ut, štvr-piat. práca a vono v stredu a víkend
- všetky úrady: po-štvrt...alebo utorok - piatok a stránky v stredu celý deň.
- nevyhnutné veci - zdravotníctvo a pod.....som popísal vyššie - iba správnym plánovaním
toto všetko sa dá - jediný problém je / sú peniaze. tie nikdy neboli ani nikdy nebudú na "správnu vec." čiže ak si odmyslíme že peniaze na toto netraba (čo je aj pravda ale čo už) tak ide iba o "mindset"
3. 8. 2015   anonym
obroda po 89 roku je dodnes systém si nad stavili sami pracujúci chamtivosťov po peniazoch pod cenu v stavebníctve to spôsobili oraváci a vychodnáre stali sa z nich otroci teraz plačú robia od rána do noci deň čo deň aká to môže biť práca unaveného človeka čo robia odbory pracujúci má zarobiť za osem hodin nie za za dvanásť a viac týždeň by mal biť štvordňový a šesť hodinová pracovná doba ako vo francii hahahaha slovač
29. 7. 2015   anonym
Ako to ten "mudrc" chce riešiť v malej firme kde musia byť z technologického dôvodu prítomní všetci pracovníci ? A takých firiem je väčšina....
29. 7. 2015   diska
takú dobu môžu pracovať len ajťáci.
My ostatní pracujeme každý deň, cez sviatky a tešíme sa keď máme celý víkend voľno.
Keby sme pracovali 4 dni, tak nám to šéfovia dajú pocítiť inak. Navyše by sme ten jeden deň aj tak prespali pretože ťahať 10 alebo 12-ky neni sranda.
Radšej by som brala tú flex. dobu.
Môžete si to prispôsobiť podľa toho ako sa v ten deň cítite.
29. 7. 2015   painkiller
Gréci si ho už dávno skrátili a vidíte ako to skončilo.
29. 7. 2015   anonym
ej veru, už je načase skrátit ten pracovný týžden, treba pracujúcemu umožnit volnú sobotu a nedelu...
29. 7. 2015   anonym
čo budú robiť workolici tri dni ak to skrátia?
29. 7. 2015   lajdak
Pracovat na zahradke
29. 7. 2015   Lajdak
Neviem, ale dlhy kratky tyzden 12-ky pracuje vela ludi a zatial som este ziadneho nestretol co by si to naramne pochvaloval a tesil sa z toho ako mu to dviha pracovnu moralku.
29. 7. 2015   kout
neviem odkiaľ ste to prekladali, ale očividne tomu vobec nerozumiete. V časti o Davidovi Stephensovi píšete, že opísal systém, ako BY sa spoločnosť rozdelila do 2 tímov. O pár viet ďalej píšete, že po každom dvojdňovom víkende by nasledoval štvordňový, čo je blblosť, to predsa v texte nie je. No a ďalej píšete o tom, aký bol výsledok? toho BY? Že SA zlepšila morálka? Tak uskutočnil sa ten test či ako?
Veď dávajte tie články aj niekomu prečítať predtým, než to šupnete von
1/2staršie