Názory čitateľov


Názory k článku:
Tri scenáre: Grexit nutný nie je, ponúkajú sa aj polovičné riešenia

28. 3. 2015   MV
Všade na svete je hlavným problémom vládnej oligarchie nabrať peniaze a potom sa odstrihnúť od voličov, ktorých uspali vidinami o splnení sociálnych snov. Stačí si prečítať niektoré rozprávky, transformovať ich do moderného jazyka a vymeniť nadpis za "volebný program." To, čo sa teraz robí v Európe nemôže byť splatené ani za 50 rokov,
28. 3. 2015   nazor
ak Grecko odide z eurozony, sotvo niekto bude tejto krajine financne verit a uz vonkoncom europania nebudu chodit do grecka podporovat ich turizmus ...pokial si nesplatia svoje dlhy
28. 3. 2015   MZ
V hre je príliš veľa peňazí bankstrov, o ktoré by prišli v prípade Grexitu, alebo bankrotu Grécka. EU aj Grécku by to len prospelo, pretoze teraz platia len na úrokoch z toho dlhu skoro 18 miliárd Eur mesačne. Už v dávnej minulosti bola lichva odsudzovaná ako trestuhodný zločin, ale dnes sa praktizuje bez obmedzenia. Trpia nielen občania, ale aj celé štáty. Dnes taká móda, žiť na dlh. Podľa poslednej správy už 6 rokov riešia tento problém a výsledok zatiaľ žiadny. V roku 2011 Gréckej vláde došli peniaze a dnes už je 2015 a zase im dochádzajú peniaze, pritom ECB tlačí každý mesiac 60 miliárd Eur. Peniaze už nie sú platidlo, ale spotrebný produkt.
28. 3. 2015   xxxx
Zas Presstitutky vymyvaju mozgy? Nech sa rozhodnu ako chcu aj tak to nebude mat ruzovy koniec. Viac setrenia ich caka tak aj tak.
Ale mam taky pocit ze sa EU boji toho Grexitu ako cert kriza a pravdepodobne by to bol najprijatelnejsi scenar pre obyvatelov Grecka. Vlasna mena a ekonomicky rast z polnohospodarstva a turizmu ktore cenovo v Stredomori nebude mat konkurenciu. Ale toho sa ECB, EK a EU sama o sebe boji lebo by to podkopalo ich dominanciu a dalsie staty ktore maju problemy a tych je dost by mohli nasledovat Grecky priklad a komu by potom EU institucie diktovali a vladli???
28. 3. 2015   anonym
Vynechali ste stvrtu moznost. Vojensky puc spojeny s diktaturou. Vojenska vlada sa v zaujme zachovania stability zaviaze splnit vsetky podmienky stanovene trojkou.
28. 3. 2015   Milano
V Grécku už sú pri moci extrémisti. A posielať im stále stovky miliárd len preto, aby si tam Putin nemohol postaviť vojenskú základňu(teoreticky ), je taká sprostosť, ako sadnúť si dobrovoľne do lietadla riadeného bláznom.
1/1