Názory čitateľov


Názory k článku:
SR nebude dodávať Ukrajine plyn hlavným plynovodom

27. 3. 2015   pravda1
Fico by tak chcel byť na strane Ruska. Ale sponzori mu to nedovolia, chudákovi.
27. 3. 2015   fero z BA
fico sa pozabudol, nech ide najprv sa do europy dozvedieť svoj názor, až potom nech ho pustí do médií --- pozabudol, že priania komunistov z ruska už nemajú svoju váhu
27. 3. 2015   TAK
Ty hlupák. Zmluva o dodávkach ruského plynu cez hlavný plynovod jednoducho zakazuje reexport tohto ruského plynu na Ukrajinu. Tu nejde o komunistov alebo kapitalistov. Ide o zmluvu medzi SVK a RU o dodávkach ruského plynu.
Ak by si Slovensko nakupovalo plyn zo západu, tak ho môže predávať kde chce, na to Rusi dosah nemajú. Ale o ruskom plyne si rozhodujú Rusi. Ak oň nemáme záujem, prosím, Rusi nám nič nedodajú. Ale ak máme záujem a dostávame dokonca aj zľavu za prepravu na západ, tak si Rusi majú právo do zmluvy dohodnúť podmienky odberu.
27. 3. 2015   anonym
ty hlupak sprosty, zmluvy s ruskom su len zdrapy toaletneho papiera s ktorymi si mozes tak akurat vytriet prdel
29. 3. 2015   fero z BA
na ruskej ambasáde ti mohli vysvetliť, že zmluva je vždy min. dvojstranná, len rusi si to vysvetľujú po svojom, inak by tento rok nedodali do SR niečo menej ako 50% plynu, neprepadli by vedľajšiu krajinu, atď..... takže rusi so so zmluvami môže vytrieť anál, keď chcú peniaze, tak budú držať hubu a krok a tlačiť plyn na západ
26. 3. 2015   Milano
Zatiaľ vieme, že si rezervovali maximum, čo sa dalo, ale či niečo zaplatili, alebo zaplatia, keď stoja pred krachom, to nám nikto neoznámil. No podľa toho, čo povedala ich ministerka, že aby im odpustili dlhy, lebo skrachujú už v apríli, tak sa dočkáme asi len : Spasíbo!
26. 3. 2015   Hugo
Vláda Slovenska, pošlite už Ukrajincov do prdele.Ich požiadavky sa nikdy neskončia.Ak niečo im nevyjde stále budeme len My na vine. Skončite to s nimi.
27. 3. 2015   USIL
...prepáč..zdieľam Tvoj názor..celá ukrajinská záležitosť iba okráda Slovákov..
26. 3. 2015   anonym
aký plyn dodávame? Máme jeho ťažbu? My môžeme nanajvýš len tranzitovať, nie dodávať. Dodávajú im ho Rusi, platí im ho sčasti EU, teda aj my a pritom ohrozujeme hasieraním Rusov svooju vlastnú energetickú dostatočnosť, pretože žiadna z vlád počínajúúc komančmi cez ich najväčšieho triedneho nepriateľa Čarnogusrkého vrátane ostatných JUDerov až po Fica toto ODSBOTOVALA! Nie je to náhodou vlastizrada? Nielen "dodávanie" čohosi, čo nemáe, ale aj diverzifikácia zdrojov strategických surovín a energií. Napr. Česi si ešte za federálne prepojili Litvínov s Ingolstadtom neahjakými 300 km rúrami, ale 36 km na Schwechat sa dodnes nenašlo.
26. 3. 2015   cíferčan
Aký plyn chceme nedodáveť,ten čo nam Rusi cez uzatvorené potrubie nedodajú,teda nie že nebude reverz,ale pekne budeme hlavne my Slováci mrznúť.
27. 3. 2015   mwryy
ked rusi uzatvoria potrubie, do dvoch mesiacov im dojdu prachy :-D
Uzatvorene potrubie = porusenie zmluv = sankcie = ak nezaplatia tak obstavenie ruskeho majetku. SVK ma zasoby na 2 mesiace + existuje napojenie na zapad skrz CR.
Navyse ide jar, vacsinou sa uz nekuri, tak prestan bluznit :-D
Ukrajine plyn plati EU a USA, slovensko z toho iba ziskava.
27. 3. 2015   TAK
Takže podľa Teba, porušovať zmluvy môže len EU resp. Slovensko vo vžťahu k dodávkam plynu na Ukrajinu napriek tomu, že to zmluva o dodávkach cez hlavný plynovod Družba zakazuje ?
A odstavenie majetku, priateľu, omnoho viac majetku mzápad v Rusku ako naopak. Automobilky, ťažiarenské spoločnosti,...
A nakoniec, vieš Ty vôbec o tom, že plyn sa používa takmer vo všetkých pekárňach na Slovensku ? Vieš Ty, že plyn je treba v USSteel Košice, v nemocniciach, automobilovom priemysle pri vypaľovaní laku na autá...? Si hlupák, môžeš si ísť pýtať prácu na americkú ambasádu.
26. 3. 2015   kami
Stále nerozumiem, kto platí plyn pre Ukrajinu. Nikde nebolo jasne deklarované, ako prebieha finančné vyrovnanie - vie niekto, ako to prebieha?
26. 3. 2015   anonym
pravdu nenapíšu, len zavádzajú a klamú, asi zadara.
27. 3. 2015   metyy
klames a zavadzas ty :-D
Plyn ukrajine plati USA a EU, tak bud pokojny, slovakov to nic stoji. Radsej sa pozri na rozkradanie republiky firmou ZDER.s.ro. ktoru vedie birmovany komunista
27. 3. 2015   anonym
odkedy sme mimo EU? potom sa nas to netýka. sorry, myslel som že sme členmi EU. nechcel som klamať.:)
A o rozkrádaní štátu od 89 roku by sme sa mohli baviť asi dlho. Je jedno či modrý, alebo červený, všetkých za mreže, o chlebe a vode.
27. 3. 2015   USIL
...to patrilo tomu nad tebou...
27. 3. 2015   anonym
OK:) Takýchto dementov beriem s rezervou...
27. 3. 2015   USIL
...a nie je náhodou aj Slovensko v EÚ???????????..ale si tak chorý, že sa už nedokážeš orientovať????
1/1