Názory čitateľov


Názory k článku:
Continental má prvý elektromobil, zobral ho na operatívny lízing

19. 3. 2015   Lolo
keby sa v Blatisrave zrazu zaregistrovalo 50.000 elektromobilov, museli by uplne zmenit system parkovania, rozkopat ulice, natahat kable ako noha a prekopat celu elektricku sustavu.
Tu ide najma o auta parkujuce na uliciach a kolko by asi tak stalo potom jedno parkovacie miesto?
Kolko by stala podla dnesnych tarifnych tried 1kWh na takejto "nebytovej" docasnej pripojke (3f 32A pohyblivy privod?) Ked ani dnes niesu dodavatelia el. energie ani v garazovych statiach a na vyhradenych miestach v domoch ochotny dodavatelia budovat nejake elektricke pripojky zo zvyhodnenou tarifou pre prevadzku elektromobilov..
U nas to este potrva velmi dlhu dobu, nez sa taketo zazraky zakotvia v zakonoch, prisposobi sa tomu aj URSO a dodavatelia nebudu chciet ryzovat za kazdu cenu na somaroch, co budu chciet nielen vlastnit, ale aj realne pouzivat EM.
Navyse u nas byva aj zima a v zime treba v autach kurit, pokial sa nechceme vratit na zaciatok storocia a jazdit v zimnom kabate z termoforom pod zadkom, EM potrebuju aj nezavisle kurenie na fosilne paivo.
Potom tiez potrebuju pri odstaveni mimo nabijaciu stanicu, pripojku, zasuvku.. v zime akumulatorom kurit tiez, inak sa nepohnu.
Uz vidim tie zaplavy bezkatalyzatorovych bufikov (nespadaju pod emisne normy) a zalahu stiplaveho dymu z neustale sa zapinajucich a vypinajucich sa bufikov na parkoviskach a chodnikoch.
1/1