Názory čitateľov


Názory k článku:
Fico by mal Čisláka odvolať ešte dnes, tvrdí Procházka

19. 3. 2015   Jozef
Tam je toho na odvolávanie viac a začal by som tým prvým.
19. 3. 2015   anonym
Zdravotníctvo je skutočne na dne.Zdraví ľudia nech ďakujú "Bohu! za tento dar.Ale p.prezident mal pravdu,keď to konštatoval,že je zdravotníctvo v zlom stave.Nepovedal,ako zdravotníctvu pomôcť.Čo keby tak p.prezident viac preferoval peniaze na investovanie do zariadení v zdravotníctve,na platy sestier,ako na nákup amerických vrtulníkov!!!Veď nás nikto neohrozuje!!!!My len míňame eurá na zvyšovanie ekonomiky USA,Ak by nás niekto predsa len napadol,americké vrtulníky by popadali ako hrušky zo stromu.A vlastne kto by mal záujem nás napadnúť?Nikto Slovensko nestojí za to,aby si niekto míňal "patróny"na žobrákov.
18. 3. 2015   Lolo
Tak vyzera kleptokracia v praxi.
Revolverovym sposobom, sa obmienaju svaty v orloji, poklonia sa a inak hodiny idu dalej.
Obcas tie figurky vymenia, podla nalady ludi, ale v skutocnosti tymi figurkami hybe dobre namazany stroj.
V State, ako je slovakistan a nedavno aj Cechistan, neexistuje uz sila, ktora by legalne a bez dalsich dramatickych situacii zmenila, alebo zvratila situcaiu.
Kleptokracia nieje korupcia, pretoze v istom momente sa korupcne spravanie prestava oplacat, je to neista forma zarobku. Musia na nej participovat firmy a musia mat dovod davat nejake uplatky.
Daleko jednoduchsie je, ked firmy a zisk je v rukach povedzme oligarchie, ktora ma priamu politicku moc a moze vytvarat obchod sama pre seba, a nepotrebuje na to korupciu, ako formu odmeny.
Kleptokracia sa stava realny a zakonny obchod, ktory ale moze fungovat iba na zaklade existencie dani, odvodov, a prijmov statu.
Vrana vrane neklove oko, takze ak sa spravne prerozdeli pole posobnosti, moze to fungovat dokonale.
V Cechistane sa stal ministrom financii nejaky Andy B. ktory implementoval do statnej moci nove "prevratne" prvky ako je Kleptokracia, pretoze je predsa zbytocne, aby niekto bral nezakonne uplatky, ked moze riadit popri statnej funkcii vlastny miliardovy obchod a trust firiem, ktore vytvaraju prakticky bezrozmerny zisk.
A to je priklad, ako to funguje aj inde vo svete a preco existuje akasi lobisticka nomenklatura, ktora ovlada vo svoj prospech cely system ekonomie a aj banksterskeho sektoru a to nielen v EU.
Neexistuje na to ziaden liek, ani neexistuje ina moznost, ako uplny rozklad vsetkeho, za cenu straty vatsiny populacie, ktora potom bude "akosi" vzacnejsia a najma potrebna sila, ktora znova vybuduje podobnu spolocnost. Mozno lepsiu, ale skor horsiu. Minaju sa totiz zdroje a to nielen fosilne.
1/1