Názory čitateľov


Názory k článku:
Zákazy z Bruselu: Ako útočia kroky proti plytvaniu energiou na naše peňaženky

19. 3. 2015   maros
len či nezabudli započítať, že po 2,5 roku sa vám to pokazí a oprava bude tak drahá, že si kúpite nový spotrebič. potom nás tá úspora na elektrike vyjde pekne draho
18. 3. 2015   anonym
len tolko ZEBY ZDOCHLI TOTOI CO TOTO ROBIA TOTALITU PREKLINAM ICH.
18. 3. 2015   anonym
v prvom rade v mene úspor treba zrušit Brusel
18. 3. 2015   anonym
toto je vystizne presne zrusit brusel eurovali a ine prostitucke financne prizivnicke krysi
19. 3. 2015   bac
Kamže sa to zasa rútime. Ledva sme opustili jeden systém a už sa zasa vraciame do ďalšieho násilného systému EURVHP.
18. 3. 2015   us_ama
Tohle se pro zástánce sankcí nebude číst lehce a zvláště ne pro evropské zemědělce, kteří část své produkce vyváželi do Ruské federace. Latinská Amerika zaujala místo Evropské unie na ruském trhu!
„Latinská Amerika vstoupila na ruský trh s důležitými komoditami - jako je maso, ryby, rostlinné produkty. Latinská Amerika zaplnila procentuálně pozice, které držela na ruském trhu Evropská unie. Začaly rovněž dodávat Turecko, Írán, Čína, Indie," řekl asistent šéfa Rosselkhoznadzoru.
Rusko loni 7. srpna oznámilo zákaz dodávek masných výrobků, ovoce a zeleniny, mořských plodů a čerstvých ryb, mléka a mléčných výrobků z Evropské unie, Austrálie, Kanady, Norska a ze Spojených států. Embargo bylo odpovědí na sankce proti Rusku v souvislosti se situací v jihovýchodě Ukrajiny. 20.srpna byly přidány do seznamu živé ryby. Ve stejné době byly odstraněny ze seznamu nedospělí lososi a pstruzi, a také bezlaktózní mléko a mléčné výrobky, sadby brambor, kukuřice, hrášek, potravinové doplňky a vitamíny.
Keby vas radsej toto zaujimalo,dementi z Bruselu...
18. 3. 2015   us_ama
Vazeni,a co elektromobili? Zabudli ste na skolacku fyziku alebo viete ale nedbate.Co vam hovori zakon zachovania energie? Ked auto na kazdych 100km bude potrebovat cca 16kwh energie.Ucinnost takehoto auta 80-90percent,takze este 20percent navyse-kde zobereme tu elektrinu?Takze budeme jazdit na elektromobiloch,aby sme chranili ovzdusie a pritom budeme stavat elektrarne,z ktorych budeme chrlit popol do ovzdusia ale stavat drahe jadro.Z vyhoreteho paliva potom mozeme vyrobit napr.atomove bomby a podobne...
18. 3. 2015   Lolo
Vsetko je pekna idea, ale rozsirenie elektromobility by znamenalo, napriklad vo vsetkych mestach prebudovat kompletne celu rozvodnu siet a infrastrukturu parkovania, pripojnych miest a vsetkeho co doteraz existuje.
To sa sice da, ale nie za stavu krachujucej ekonomiky v umierajucej (vymierajucej) europskej mumii.
Naklady na 1 prejdeny km elektromobilom su dnes asi 4x-5x vyssie ako na konvencne palivo a pri vybudovani podpornej infrastruktury by naklady vzrastli asi 15-20x.
A to nieje ochotny zaplatit ani uzivatel a stat ako Slovakistan urcite nie.
18. 3. 2015   anonym
Zase priorita, že čo koľko bude stať. Výhoda elektromobilov bude v tom, že v mestách budeme dýchať čistý vzduch a budeme zdravší, tým pádom minieme zase menej na zdravotníctvo.
22. 3. 2015   Lolo
Elektromobily a ine ficurky nevyriesia problem statickej doravy a dynamickej dopravy. Jedine kvalitna MHD, a ochota sardiniek sa vozit tymto sposobom, vyriesi problem dopravy v mestach.
Elektromobily len zhorsia problem, pretoze staticka doprava by znamenala komplet prestavat elektricke rozvody v mestach, obciach a kde kade v prdeli, pri domoch a v domoch by museli byt nasobne vatsie istice a vsade po uliciach "antonicky" na nabijanie.
18. 3. 2015   Michal1111
V clanku miestami trepete nezmysli.
Niektore nariadenia EU su somariny ale toto medzi ne nepatri. Ludi treba dokopat k tomu aby setrili zivotne prostredie. Aj proti ich voli.
18. 3. 2015   Lolo
Problem spotreby energii je uplne inde.
Cely aspekt je treba pozerat z ineho levelu.
Dezindustrializ aciou a zmensovanim spotreby energii pre priemysel, odvetvia vyroby a sluzieb, sa prenasa najvatsia spotreba a platby za energie na domacnosti.
Kym este v 1985=1995 boli domacnosti len 10-20% spotrebitelom energii vseobecne v ramci EHS a aj ost bloku, v roku 2005 to uz bolo 50% a v roku 2010 cez 65%!
A to je nie preto, ze by stupala spotreba domacnosti oproti priemyselnym odvetviam, ale preto, ze o tolko klesla produkcia a spotreba energii v priemysle.
Potom vyroba a distribucia energii vseobecne, zacina byt obrovsky problem, pretoze vyrobne a distribucne zdroje a zaobniky energii boli prioritne konstruovane pre primarnu potrebu priemyslu a prebytky z takychto zdrojov, na poktytie spotreby v domacnostiach.
Karta sa obratila, priemysel a vyrobne odvetvia umieraju, rovnako aj sluzby.
Domacnosti vlastne teraz platia vo forme energii vlastne vsetky naklady distribucne a skladovacie, vratane strat v prenosovych sustavach.
To tu este nebolo!
Preto chcu a aj musia eurobuzeranti vytvorit take podmienky pre odber domacnosti, aby sa znizovala spotreba, pretoze len zvysenim cien energii bude mozne pokryvat naklady na distribuciu a najma na ekoterorizmus v podobe vetrobaronov a svetlobaronov.
Navyse samozrejmozt 60rokov zazita, ze v zasuvke je napatie 24hodin denne, nebude v buducnosti samozrejmost.
Tarifne triedy sa rozdelia na "100% pokryte" a pridelovane pripojenie, napriklad 6=8h denne a stop.
Zalohovanie a pripaden vypadky sa nechaju na domacnosti, takze backup a naklady budu niest domacnosti aj stym suvisejucu spotrebu "UPS".
Bezna prax na vychod od nas, ale samozrejme pri inych cenach.
Na to sa musi znizit spotreba v domacnostiach na uroven, kedy to bude mozne realizovat z dnesnymi technologiami.
Ale to, co dnes vyzera ako energo-eko-buzeraci a, bude uz zajtra prijemna masaz, ak dojde k uplnej energo-totalitnej diktature Bruselu.
18. 3. 2015   anonym
Nech Európska únia otvorí volné energie ako je výroba vodíku z vody autá na vodu a máme po probléme energie je
dostatok.Len ropný priemysel prestane toľko zarábať.
Ľudia už sa konečne zobudte.
18. 3. 2015   Michal1111
Vodikovy pomohon aut je podla mna nezmysel.
Elektromobili ale niesu. A v tomto by mohla byt EU raznejsia.
18. 3. 2015   Neo
Europa produkuje energie viac ako ma spotrebu. Tak si myslim, ze "setrenie" je len urcita zasterka. Co to koho trapi kolko moj televizor , alebo kulma mojej zeny zerie????? Platim si za elektrinu??? Platim!!!! Tak kde je problem??? CELE ZLE!!!! :)
18. 3. 2015   fabi8
Podla mna su vsetky tieto regulacie nahovno... pokial chcu chranit zivotne prostredie nech zavedu dan zo znecistenia. (ziadne debilne obmedzenia obcanov ani nic podobne, ani obchodovanie s emisiami) A dotovanie polnoshospodarsky priemysel je dalsia kravina podla mna. Nech to je vsetko na trhu, ved co sa kua moze pokazit?? Ja by som dokonca zakazal dotovanie polnohospodarskeho priemyslu vo vsetkych EU krajinach, nech maju vsetci rovnake podmienky a hotovo.
1/2staršie