Názory čitateľov


Názory k článku:
SP odporúča druhý pilier len nadpriemerne zarábajúcim

17. 3. 2015   Lolo
Všiváder sa snazi debugovat SP.
V podstate ale ak vezmeme do uvahy, kolko zaraba vatsina Slovakistancov, tak cely pilierovy system je vlastne nezmysel.
Pretoze pre vatsinu prilezitosnych chudakov, co prezivaju z 600 az 800 eur v maxime, a to prezivaju doslova, pretoze pri cenach vesetkeho u nas a vysokej DPH na vsetko, je to o tom, ze proste tie prachy niesu a na dochodok sa nenasetri.
Vzhladom na ceny, mzdy vatsiny Slovakistancov su na urovni, kde v ostatnej europe je to polovica absolutneho zivotneho minima.
(DE, AT...)
Takze aj keby sa v SP a vsetkych DSS pokakali od horlivosti, peniaze, ktore si tam slovakistanci navlacia, na starobu su ako prd vo vetre.
17. 3. 2015   Jozef
Je mi ľúto pána Višvádera, že musí reprodukovať také nezmysly, ktoré mu natlačia do hlavy na ministerstve. Zo všetkých strán iba kecy, že sa to neoplatí, ale nič konkrétne, žiadne konkrétne čísla, že prečo sa to neoplatí. Druhý pilier je nadčasový a hlupák každý, kto z neho vystúpi. Ak niekto tvrdí inak, tak vedome klame a zatajuje skutočnosť. Ešte výhodnejšie pre druhý pilier by bolo, keby sa odvody platili tak, ako bolo uzákonené pôvodne, t.j. 9% do soc. poisť. a 9% do 2 piliera. Nesmie sa zabúdať na fakt, a na ten sa často zabúda, že do socialnej poisťovne aj tí, pre ktorých sa to akože neopláca, platili už od svojich minimálne 18 rokov. Aj tí, čo tu strašia nízkymi dôchodkami zabúdajú, asi vedome na fakt, že za nízke dôchodky nemôže druhý pilier, ale totálne rozvrátená slovenská ekonomika, to, že na Slovensku sú platy také nízke. Ak by sa aj na Slovensku zarábalo min.900 eur aj odvody do poisťovní by boli vyššie a to znamená, že aj dôchodky by neboli 350, ale 700 eur a to je už o inom, nie? Vinníka treba hľadať medzi tými, ktorí túto krajinu zhumpľovali, rozkradli a pričinili sa o to, ako sa na Slovensku teraz žije. Takže nedajte sa balamutiť vystupovaním z druhého piliera a radšej tam hufne vstupujte, lebo za 15-20 rokov soc. poisťovňa nebude mať na vyplácanie dôchodkov.
18. 3. 2015   anonym
Druhý pilier otvára znova a znova ten, čo ho najviac zmrzačil a kričí, že je zmrzačený. Potrebuje tie peniaze teraz a to, čo sa tu bude diať až bude prdieť do hliny mu je jedno. Úžasná je táto krajina a jej obyvatelia.
1/1