Názory čitateľov


Názory k článku:
ECB ponechala na marcovom zasadnutí menovú politiku bez zmeny, kvantitatívne uvoľňovanie začne 9. marca

6. 3. 2015   STICI
JASNE ZE MATE DEFLACIU PRI PLATOCH 4500EUR STACILO BY KEBY VSETCI MALY PLATY AKO NA VYCHODE SLOVENSKA 450EUR A BOLO BY PO DEFLACII A TAKU INFLACIU BY MALI AJ BEZ TALCENIA TOALETNEHO PAPIERA EURO.A PRI CENOVYCH HLADINACH KTORE PREKRACUJU AJ RAKUSKE CENNY KVALITNYCH POTRAVIN A POHONNYCH HMOT.PEKNY DEN OZOBRACENEMU SLOVENSKU.
6. 3. 2015   fero z BA
to, že na východe sú platy 450 euro nie je chybou európskej unie, je to len a len chyba východniarov, takže nech s tým niečo robia, najjednoduchšie je vyhovárať sa na druhých, ak im v zamestnaní nedajú viac, tak nech idú podnikať, aby zarobili dostatočne.... ak na to nemajú mentálnú úroveň, tak si viac peňazí ani nezaslúžia - to je dosť jednoduché ..... ešte by mohli ísť za ficom, to pomáha
6. 3. 2015   MV
Chcú naštartovať infláciu vydaním 1200 miliard eur do septembra 2016 a ak to nepomôže, tak ešte viac. Neviem, či treba financovať druhý ukrajinský front alebo zničenie sporiteľov alebo dúfajú, že získajú na východe hektár pozemkov za euro. Aký je toto biznis a hlavne pre koho to vedia len na TA3, kde v správach o polnoci tvrdili ako nám to pomôže.
5. 3. 2015   MZ
Každý mesiac vytlačí ECB 60 miliárd eur nových peňazí do systému. V prepočte na jedného obyvateľa EU pripadá z tejto sumy čiastka 119 Eur mesačne bez rozdielu (dieťa, nezamestnaný, dôchodca a pod.). V prepočte na každého pracujúceho by to bolo oveľa viac, možno tak 2x alebo 3x viac.
Takto by sa mali rozdeliť, aby to bolo spravodlivé a mohla sa naštartovať ekonomika. (Môžete si to overiť v marcovej výplate :))
60 000 000 000 Eur mesačne / 503 700 000 obyvateľov EU = 119,12 Eur na obyvateľa EU mesačne
Ale to ECB nemá v pláne. Cieľom je to čo sa deje práve v Rusku znehodnotenie meny a rast inflácie (riadene). Horšie bude ak sa to vymkne s pod kontroly a v inflácii predbehneme Rusko.
Grécky dld je aktuálne 417 mil. EUR. Ak by sa tieto peniaze tlačili len pre Grécko, tak za 7 mesiacov by boli bez dlhu (každý občan EU od novorodenca až po dôchodcu by prispel čiastkou 840 Eur). Už iba odĺžiť ostatné štáty :(
5. 3. 2015   Lolo
Ticho pred burkou, ticho pred velkou devalvaciou europapierikov.
Kto moze, nech uteka z hotovostou kupit drahe kovy.
Kto nemoze, ma smolu.
Kto nic nema, tiez ma smolu, lebo bude mat este menej.
1/1