Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo sa domnievame, že ceny u nás vlani rástli, keď to nie je pravda?

5. 3. 2015   etpozemstan
NAŠŤASTIE v Hainburgu - Rakúsko, na začiatku mestečka 19.3.2015 otvárajú NOVÉ OBCHODNÉ CENTRUM s príznačnou obchodnou politikou :) SLOVÁCI, NEMRHAJTE PENIAZMI NA SLOVENSKU, U NÁS TO MÁTE VŽDY VIAC AKO O 20% LACNEJŠIE.
Cieľom je preniesť gro nakupujúcich za hranice, čo nebude absolútne problém. Tých obchodov čo vlastní Penta mám po krk !!!
5. 3. 2015   anonym
SAMOZREJME ze rastli!
5. 3. 2015   mlyno
Neviem koho chcú ohlupovať takýmito článkami. Štatistika je robená na objednávku smerákom . Dá sa povedať, že všetko je z roka na rok horšie a nič sa nerieši. Politici serú na ľudí a kradnú a korumpujú. V úradoch sedia samí tupci a keď chcete niečo vybaviť tak musíte mať silné nervy a božiu trpezlivosť. Zdravotníctvo je čierna diera na úrovni stredoveku, potraviny stoja za hovno a sú oveľa drahšie ako v okolitých štátoch vďaka našej skvelej poľnohospodárskej politike a zrušeniu družstiev, školstvo kupčí s diplomami a vyrába vysokoškolákov pre trh práce a keby neboli ešte majstri, ktorí sa vyučili za socíku tak dnes nezoženete stolára, vodára, elektrikára a ani iných remeselníkov. Tak too je s každou oblasťou nášho života, ale tlapkajme sa po pleci, akí sme skvelí kokot.
5. 3. 2015   PHILIP
Milujem ludi ako ty , a ty si kde uz bol v tom svete ? Netvrdim ze v niecom nemas pravdu ale este vzdy je tu lepsie ako vo vacsine sveta a ver mi ze ju mam pojazdenu.A ak chces nieco zmenit tak zacni u seba a vymysli nieco aby sa to zmenilo k lepsiemu ale netrus tu prazdne reci
5. 3. 2015   anonym
....tento server si asi zaradim do Content blocking na routeri ako Topky a podobne bulvarne weby..........infor macie su o nicom a aj to malo sama propaganda.......tu sim to tu mala kupovat Penta, ci sa mylim....?
5. 3. 2015   etpozemstan
už to má 2 mesiace
5. 3. 2015   MZ
Redakcia urobila možno chybu a tento článok mal byť zverejnený o pár rokov neskôr, alebo sa týka úplne inej krajiny a nie slovenska.
Slovenské scifi:
lepšia situácia na trhu práce
pokles miery nezamestnanosti
reálne mzdy vlani vzrástli
stagnujúce ceny
V štatisticky dokázanej 20 ročnej slovenskej histórii si takýto vývoj nepamätám, že rožok stál 0,05 Eur a teraz stojí 0,06 Eur. A štatisticky nám budú tvrdiť, že ceny nerástli, ale dokonca stagnovali a klesali. Štatistický úrad robil asi štatistiku z cien ropy, ktorej cena klesla o viac ako 50% a v našom slovakistane sme to pocítili tak max. o 20%. Dokonca až 60% slovákov má pocitovú infláciu, ale štatisticky je vsetko v poriadku. Nepodliehajte panike, už dnes sa budeme mať lepšie ako zajtra.
5. 3. 2015   rocky balboa
Neviem, čo všetko sa do tých štatistík počíta, ale bežné veci, čo takmer denne nakupujem išli o pár centov takmer všetky hore. Tí, čo kupujú takmer denne audinky a bavoráky, možno postrehli pokles cien. To ale neviem, ja som zatiaľ nič neukradol, nevytuneloval alebo nespreneveril. Pri starej škodovke som si ale aktuálne všimol, že mesačne "ušetrím" asi 7€ na PHM, iné zlacnenie som nepostrehol. Aj tomu sa ale končí...
5. 3. 2015   atila hun
100%
5. 3. 2015   Lolo
Statistiky su uzasna vec z oviec aj somarov spravia.
Problem je, ze aut, debilnych telefonov a handier sa nenajeme.
Taktiez sa nenajeme slubov a statistickych vypoctov neznamej hovnoty.
Ceny energii v podobe PHM stagnovali, realny prijem domacnosti poklesol, poklesla aj kupna sila.
Ak poklesne kupna sila, celkom isto musia poklesnut aj ceny.
Ale pre priemerneho ovcana znamena, ze zakladne veci, ako potraviny, energie, byvanie su drahsie, alebo nedostupnejsie, alebo skratka musi vydat viacej prace na rovnaky objem zakladnych potrieb, ako v minulosti.
Vysledok je aky je a statistiky to len zahmlievaju a neriesia.
5. 3. 2015   hun atila
100%
5. 3. 2015   kocúr
Choďte sa pozrieť do takého železiarstva, nevychádzam z údivu ako to tam nenápadne vyskočilo, taký bežný spotrebný materiál, klince a pod. , išiel som si konkrétne kúpiť osličku na kosu, ktorú používam a hľa už nie 2 euráče ale vyše 5 euráčov. Lenže takéto veci sa nesledujú, potraviny sú zaujímavé, cenu síce držia ale sú čoraz šmejdovejšie - napr.bryndzu už robia z kravského mlieka ale cena drží ba rastie, tú pravú ponúkali na nejakej akcii za 11,90 €/kg. Alebo zoberte si kadejaké poplatky , za smeti nám zvýšili hneď o 50 %, vstupné na plaváreň, či lístky na nkultúru, napr.za koncert Rotrovej pýtali 40 éčok. Ovšem bryndzu Slovák nemusí, kultúra je len pre vyvolených, takže naozaj sa netreba domnievať.
5. 3. 2015   SCROPE
Problem je , ze keby stupli ceny aut , telefonov a handier a klesli ceny potravin tak by ludia boli presne rovnako nasratí. Zmeni sa o az potom ked konecne ocakavania budu mensie a vykony väcsie. Ludia si fakt myslia ze platy urcuje vlada ? , tie predsa urcuje trh a vykon ludi. A kym budeme chciet nerobit a zarobit tak to bude dovtedy takto u nas vyzerat.
1/1