Názory čitateľov


Názory k článku:
Spotrebiteľské zmluvy a dokumenty s malými písmami sú už neplatné

5. 3. 2015   anonym
Takéto zmluvy, prakticky nečitateľné kvôli drobučkému písmu, neuzatvárajú len nebankovky, ale aj Orange, Prvá stavebná sporiteľňa a mnohé ďalšie inštitúcie. Nové nariadenie je správny krok, konečne niekto tým podvodníkom klepol po prstoch.
5. 3. 2015   anonym
Inšpirácia podľa 18 rokov trvajúceho sporu o Foglarovo dedičstvo?
A čím zmeriam 1,9 mm výšky fontu pri podpisovaní zmluvy, keď pravítka majú len celé milimetre? Nosiť si šubleru? Alebo sa spoliehať, že je to tak malé, že keď sa budem súdiť po tom, ako mi nejaká hotovostná pôžičkáreň zhabe za 400 € pôžičku dom?
A odkiaľ sa ot meria a kam? Spodok "y" voči vrchu "Č"?
5. 3. 2015   feroxxx
To uz bohuzial zakonodarca nedoriesil - nikto nevie, odkial kam sa to meria.
5. 3. 2015   Vlado
Mozno je cas uplne zrusit papier a podpisovat sa na tablete.
www.anasoft.com...
5. 3. 2015   aaaaaa
a akú to má súvislosť s nekalými praktikami??
5. 3. 2015   Katka
Účelom drobučkého písma je dosiahnuť nečitateľnosť textu. Človek si pri čítaní takejto zmluvy natoľko namáha zrak (aj s okuliarmi), že nakoniec čítanie textu vzdá a zmluvu podpíše v dobrej viere, že ho finančný poradca nepodvedie.
V drobnom texte sú skryté rôzne nemorálne finančné pokuty, prípadne mimoriadne nevýhodné podmienky pre kupujúceho, zatajenie pred zákazníkom možnosť zrušiť zmluvu bez poplatkov a sankcií a podobne.
Seriózna firma nepotrebuje okrádať ľudí na nekresťanských úžerníckych poplatkoch za nedodržanie podmienok zmluvy, ani nepotrebuje nevýhodné podmienky zmluvy schovávať za drobný text.
6. 3. 2015   709
Na tablete sa da nastavit minimalna velkost pisma a pripdane sa da zvacsit tak aby ju clovek mohol pohodlne preciat. Firmam to prinesie usporu na tlaci papiera, ktoreho je taraz 2x viac, co taktiez zatazuje prirodu. Technologia podpisu na tablet umozni lepsie chranit zakaznika, napriklad moze byt zaznamenana GPS poloha kde bol podpis vykonany, biometria podpisu, pripadne fotka podpisujuceho, ci to niekto nepodvrho, napr. nejaky nepoctivy predajca ktory by chcel babku oklamat.
1/1