Názory čitateľov


Názory k článku:
Analýza: Ruské záujmy v strednej Európe prevyšujú jeho možnosti

17. 3. 2015   emilo
Euro tiež stratilo 40% svojej hodnoty. Tak čo to tu šírite akú antiruskú propagandu. Krymu sa Rusko, samozrejme, nevzdá. Nemá na to najmenší dôvod. To , že sa to nepáči USA, ktoré tam chcelo mať svoje vojenské základne, cez ktoré by ovládalo celú oblasť Čierneho mora a s možnosťou posilnenia svojich pozícií na východ, je pre USA nepríjemné. Je to jeden z dôvodov, prečo rozpútalo v Európe a vo svete protiruskú kampaň. V Rusku nevládnu hlupáci, ktorí si túto možnosť neuvedomili a cez prostituzujúcu vládu UA, by sa tohto strategického ostrova patriaceho roky rokúce Rusku, zmocnili Američania. USA by rado riešili svoje ekonomické problémy vojnou ako vždy v ich dejinách, no teraz sú v tak nepríjemnej eknonomickej situácii, že by jej pomohli jedine vyvolať veľkú vojnu. Ta by mohla byť medzi Ruskom a Európou, čo si taká Merkelová, Tusk a iní vojny chtiví politici vôbec neuvedomujú. Bojujúce strany by sa u USA zasa ( tak to bola za I. i II. sv. vojny) zadľžili a USA by boli na chvíľu za vodou. Toto je veľmi vážnym dôvodom, prečo sa Rusko usiluje preniknúť do EÚ a stavať na tých politikoch, ktorí sa nechcú nechať zatiahnuť do vojny s Ruskom.
17. 3. 2015   anonym
USa cehcelo mat na kryme zakladne emilo? uz to neber !
rusko anektovalo krym nie USA . Cierna je biela a biela je cierna presne podla manualu z kremla ze Emilko.
6. 3. 2015   anonym
Hneš prvé tri vety a demagógia......
5. 3. 2015   USA
myslim ze mali napisat ze: Usa zaujmy...prevysuju ich chopnosti.Ludia pomaly ale isto si otvaraju oci a vidia ako ich ,,americky demokrati/aj republikani/,, okradli a podviedli a klamali vo vsetkom, Rusi boli za cias komunizmu uplny amateri v porovnani s nimi. Okrem Polska/Polskych politikov/ je v strednej Europe pekne proti-americka nalada, ani sa necudujme ked nic co vypustia z ust nie je pravda a ich vojna proti terorizmu je taka fraska az no, najprv vyzbroja a vycvicia teroristicke skupiny a potom akoze proti nim idu bojovat...bla, bla, bla a PRESTITUKY co uz dorabaju, no hroza, keby mohli tak by sa aj cely strcili do zadku Obamovi a zapadnym mocnarom, samozrejme za bubaky dake, ako inak.
5. 3. 2015   USA
a som este zabudol dodat ze Slovenske media/a nie len Slovenske/ si myslia ze Slovak zije v r.1989 a ze to co im podaju vecer v Spravach tak to je svate a pravda pravduca.
Kazdy inteligentny clovek si zisti informacie sam a z roznych zdrojov a porovna ich a niekde v strede mozno aj pravdu najde.
A este nezabudnite ze treba sledovat odkial prichadzaju peniaze a zbrane a odkial humanitarna pomoc...
9. 3. 2015   ceruzka2
pravda....
17. 3. 2015   anonym
ty musis mat strasne jednoduchu predstavu o svete :)
5. 3. 2015   anonym
Janko, správne ste to napísali tým zapredaným prostitútka. Za tie lži by im mali vytrhnúť jazyk !!!
4. 3. 2015   JANKO
TO ste zas zapotili klamstvami kto vám to aj píše takéto nehanebné klamstvá !!! Opravím aspoň úvod na správnu mieru keď už sa klaňáte západnej špine !!
USA aktívne pracuje na posilnení svojho vplyvu v strednej Európe v ostatných rokoch. Kríza na Ukrajine vyvolaná USA len zvýšila záujem o región. USA si vzalo za cieľ využiť obchodné a politické väzby na podkopanie dôvery Ruských inštitúcií, aby sa stredná Európa obrátila len na USA a pretrhli sa tak všetky väzby ruských záujmov.
5. 3. 2015   rebello
presne si to povedal...firmy ktore maju zakazky pre Rusiu stahuju svoje firmy z strenej europy/Slovakia.Cec h rep./ do Indie..asi prečo ???
5. 3. 2015   apoliticky
....Novinari z TOPIEK...ZAKAZUJU.. .prispevky k teme o UKRAJINE...pritom vo svojich clankoch pisu nazory, ktoré chcu vsugerovat citatelom svoj zvrateny nazor... takymi to clankami o NATO. nepriamo novinari propaguju vojnu !!!...cim de facto pachaju trestny cin !!!...Ja len DODAM...NATO je ZLOCINECKA organizacia...a vy novinari ste ZLOCINCI !!! Vymazavate ma 100x ...a ja budem tu 100 x toto cely den pisat !! ...Ludia nie su sprosti...uz nie je rok 1989...ale 2015 !!!
5. 3. 2015   anonym
tak jasne ty si najmuderjsi na svete preto ta mazu :)
5. 3. 2015   anonym
4x usa v jednom prispevku, zato je daky bonus z kremla ? =D
17. 3. 2015   anonym
no normalne som padol zo stolicky si nam to tu vsetkym vyjasnil. Vsetky vecsie staty scu mat sferu vplyvu tak sa nediv. rusko s ukrajinou skoncilo a niekto to nedokaze prezut ze janko
4. 3. 2015   anonym
Rusko zaplatilo všetky dlžoby slovakistanu teda s toho vyplýva je spoľahlivým obchodným partnerom Ruské suroviny postavily slovensko na nohy po vojne kde slovakistan bola krajina poľnohospodárov nebit čechov ešte dnes by sa tu chodilo na konoch to že sme na poslednom mieste je chybov celej slovenskej spoločnosti od 89 roku sústavne volíme tých istých ktorý zakrývajú jeden druhého a ide to stále dokola všetko sa tu rozkrádlo celá ekonomika ktorá prestala fungovať po 89 roku postavené na tom pracujúci nevedia ju riadiť i keď celá bola prosperujuca celý svet nám ju závidel honba za bohatstvom sútavné šírenoie lží malo za následok rozkradnutie národneho majetku a krade sa dál pozemky výmeny a zlé hospodárenie s peniazmi danovníkov uvrhli slovensko do otroctva a dôchodcov urobili žobrákov preto do ulic slovakistan treba určiť termýn a z národnime čo nám bolo ukradnuté
5. 3. 2015   dsd
Nebyť rusov, tak by sme mali životnú úroveň Rakúska.
A boli to bolševici čo ukradli majetky celej republike po 1948.
A ty si určite tiež starý bolševik, čo trpko plače, že už sa nemôže hrať na miestneho pánka lebo naši ruskí kolonizátori už našťastie odtiahli domov.
5. 3. 2015   uverový anjel
v prvom rade nebyt Rusov tak si vypareny hore osviencimskym kominom alebo robis na nemeckom velkostatku do zdochnutia za kus chleba..
.
a ked je to take jednoudche s tym porovnavanim sa so Zapadom, ako hovoris, tak preco sme tu uroven Zapadu nemali uz pred 1948, ked tu este ziadny bolsevici neboli ? preco sme dovtedy starocia boli jednou z najchudobnejsich krajin Europy ? ...a 25r. ti je stale malo na to, aby sme ten Zapad uz konecne "dobehli" ?.. kolko desatroci/storoci este potrebujes na tvoje dobiehanie ?... zanalyzuj si, kde bolo civilizacne, socialne a hospodarsky Slovensko pred 48 a kde o 30r neskor, co sa tu na zelenej luke vybudovalo, ako sa zmenil zivot obycajneho cloveka, a ukludni sa...bol to najvacsi skok vpred tohto ťuknutého naroda v historii..
5. 3. 2015   maTooB
Podla mna sme tu uroven zapadu praveze mali, Ceskoslovensko bolo v prvej polovici 19. storocia minimalne na urovni zapadnych krajin ako Francuzsko ci Nemecko.
Ja si napriklad myslim, ze ak by sme mali po vojne rovnake podmienky, tak sme pred Rakusanmi a nie len na ich urovni
18. 3. 2015   Adrian
V prvej polovici 19. storočia o Československu ešte nikto ani nesníval. Ale predpokladám, že si myslel 20. storočie. Možno v Česku bola úroveň vyššia ale na Slovensku určite nie. Chudoba a ešte raz chudoba. Ale tá bola aj v Čechách. Takže trochu si usporiadajte v hlave ako sa počítajú storočia a potom sa vyjadrujte k histórii.
9. 3. 2015   ceruzka2
a co mame teraz?,holy zadok .Vsetko co bolsevici nadobudli,demokrati rozkradli.Kazdy kto si to vie zratat,musi uznat, ze ani v Rakusku ani inde na zapade nebolo to co je teraz.Divim sa iba jednej veci,dnes sa mozes odstahovat kam chces,tak preco zijes s tuknutymi Slovakmi?
17. 3. 2015   emilo
Ty si pekný magor, keď si nevieš dať dokopy čo je 2+2. Slovensko bolo do 48 roku zaostalou, poľnohospodárskou krajinou. Až socializmus postavil krajinu na nohy.Dal ľuďom prácu, perspektívu a slušný život. Novodobý kapitalizmus im toto všetko zobral. Ty mudrcko, napíš, aké fabriky vlastní súčasné Slovensko...Stali sme sa otrokmi vo vlastnej krajine a jednou z najchudobnejších v celej Európe.
5. 3. 2015   anonym
jasne znarodnime a zrazu bude dobre :) ako mozes napisat taku hlupost sak si otvor oci zober nohy na plecia a chod sa pozret do sveta ty stary bolsevik.
4. 3. 2015   Lolo
No neviem.
Pamatam si vela, ale Rusko povazuje za svoje to o potrebuje.
Rovnako sa chova aj USA.
Vzdy sa najde nejaka americka, alebo sovietska, alebo ruska, krajina, kde sa omylom vyskytuju nejaky obyvatelia, ktorym sa nechce pracovat pre blaho americkej imperialnej, alebo sovietskej vlady.
Vysledkom bolo napriklad zriadovanie gulagov na tazbu uranu v byvalom cechoslovakistane, alebo napriklad nezistna pomoc USA v Iraku, kde nieje ropa, alebo napr. v byvalej Juhoslavii, kde len nahodou nedavno na jadranskom pobrezi objavili zemny plyn a ropu.
A tak sa zemeplacka kruti dalej, niekto to nazyva imperialny kapitalizmus, niekto imperialny komunizmus, imperialny nacizmus, fasizmus, ale v podstate ide o rovnaky izmus, ktory ma mnoho tvari a je to v zaklade roznofarebny imperializmus.
Aj globalizacia je druh imperializmu.
Preto ako poddany, obohateny pluralitou a internetom, sa nemusime na nicom zhodnut, ale kto vyvrati fakt, ze to tak nieje, moze si vymysliet nieco ine. Dakto si to tiez precita a moze suhlasit, alebo nesuhlasit a vymysliet si nieco dalsie.
4. 3. 2015   anonym
Ten kto je autorom tohto clanku musi byt rethardovany thement prvej triedy!!! Obycajny americky poskok a basthard!!!
4. 3. 2015   fero z BA
taký fic by sa tak rád strčil do Putinovho análu, že by mu len päty trčali, ale gorily mu to nedovolia lebo potrebujú europske peniaze
4. 3. 2015   1737
no sú tu aj iní ako fic, a to taký šebej, kiska, čarnogurský, a ďalší tí, akože politologovia, nevzdelaná Flašíková, tým všetkým treba nasrať na hlavu špeciálne kiskovi (naschvál malé k, lebo je hajzel) ako aj celej EU !!!
5. 3. 2015   anonym
jebesa si nezabudol, a zabudol si na bootoru? Ved kiska je prave jeho hovorcom...
1/1