Názory čitateľov


Názory k článku:
Peniaze, či kariéra: Zásadné rozdiely vo východnej a západnej Európe

4. 3. 2015   anonym
Toto je presne odveci clanok, lebo na zapade kariera automaticky znamena kopu prachov, inak by sa vyjadrovali o kariere keby dostali 500e, kariera na zapade znamena prijem od 100tisic/rok vyssie, uplne zle podany clanok :/
4. 3. 2015   peto166
PRACHY!!! ..jednoznacne! srat na karieru.. zatu si chleba nekupim.. :))
4. 3. 2015   anonym
ide presne o to ze na zapade si za kerieru chleba kupis, ale oni to beru implicitne
3. 3. 2015   anonym
filozofia spočíva na slove odmeňovanie všetci chcú študovať robiť karieru nehorázne zarábať a manuálnu prácu nechce nikto vykonávať hovorí sa remeslo má zlaté dno súčasnosť je ale iná preto odmenovanie sa musí bezpodmienečne z meniť generálným štrajkom pracujúcich je absurtné toľko karieristov sa priživovalo na práci robotníka preto slovač hore hlavy do boja za svoje práva je jediná cesta ako mať z nova istoty v buducnosť a zachovať slovenský národ -potomkov 571
3. 3. 2015   saparat
Na východe je prvoradý plat, na západe kariéra. Ak by na západe zarábali 350 EUR tak by bol prvoradý plat a naopak ak by na východe zarábali 2000 tak by sa zamerali na kariéru. Článok o demencii chorého systému.
3. 3. 2015   Lolo
To je skor o tom, ze u nas je nutnost pracovat kdekolvek a akokolvek, najlepsie co najdlhsie, pretoze dochodok znamena smrt.
Setrit nieje z coho, kedze ceny mame v podstate rovnake a vyssie ako v EU a platy malo nad 1/4 priemerneho prijmu euroovcana a z toho este platime obrovske dane a odvody.
Takze preto u nas je to akosi ine a myslim ze podstatene horsie.
3. 3. 2015   MZ
Súhlasím, napr. ceny na slovensku a v nemecku porovnateľné, niektoré tovary majú lacnejšie pritom majú možnosť zarobiť viac tak to už je trochu nepochopiteľné.
Keď si pozrieme super-hrubú mzdu (toľko stojíme zamestnávateľa, alebo celková cena práce) a koľko nám zostane v čistom tak to vychádza na skoro 50% zdanenie podobne ako v nemecku. Z toho čistého zaplatíme ešte 20% na DPH-čkach za tovary a služby. Výsledok: pre štát je potrebný iba človek, ktorý pracuje.
4. 3. 2015   Lolo
Drobna poznamka, ze pre stat nieje potrebny clovek, alebo ten kto pracuje, ale ten co plati.
Praca ako taka, nieje zaujimava, stat vobec neriesi pracu, len statisticky.
Problem Slovakistanu je ten, ze mzdy sa nevalorizovali adekvatne rastucim cenam.
Napr. v GR to riesili hned po vstupe do unie a nasledne do menovej unie.
Kde je viac, je co zobrat. Kde nieje co zobrat, je to podstatne horsie.
Lebo len Kleptokracia formou odvodov a dani dokaze zmykat chudobu, ale neposkytne realne riesenia, len sluby a oddialuje problemy.
3. 3. 2015   Frgala
Názor Východu na dôchodok: Keď som sa už na tej stoličke dožil dôchodku a mám zamestnanie, z ktorého sa neoplatí odísť, tak prečo odchádzať? Poznámka týka sa to napr. chirurga V.F., výsluhových dôchodcov na ministerstvách, atď. No rozhodne nie predavačiek, murárov, ľudí pri linkách, atď.
4. 3. 2015   Barbora56
Máte 100 %-nú pravdu!
1/1