Názory čitateľov


Názory k článku:
Rusko uvažuje o zmiernení potravinového embarga voči Grécku a Maďarsku

3. 3. 2015   fero z BA
Ja sa len robím taký antiamerický v skutočnosti som boľševik telom i dušou, to len tak kamuflujem, inak rusom a zvlášť boľševikom fandím .
3. 3. 2015   fero z BA
haha, že by bol už rus pomaly hladný? .... EU bude potom vyvážať cez HU a GR do ruska všetko s označením "made in EU", v HU sa bude prebaľovať vo veľkom .... čo potom urobí ruský boľševik? ....
3. 3. 2015   anonym
sSliak keď niečo napíšeš tak si dobre rozmysli čo nevidíš do toho madari sú obchodníci a gréci tiež a slovakistan sa len prizerá ako tela ktoré odstavily preto sa tak máme dobre a dôchodci sú žobráci apracujúci zadarmo drú od rana do noci ako otroci za pár euro aby prežily
3. 3. 2015   fero z BA
nikoho nezaujímajú "pracujúci", ani mňa, nech sa o tých stará fico a odborári
3. 3. 2015   anonym
Nuz ano ferko, Madari a Greci budu obchodovat, firmy prosperovat.
A co my?
Budeme nadalej hajit principy demokracie a la USA a vyplakavat na forach, ako je u nas na hovno.
3. 3. 2015   anonym
no pozrime sa pomarance v cine nemaju ani madarsku klobasu
3. 3. 2015   133169
Je na to vhodná doba.
Vznikla diera po USA!
Aktuality:
Rusko bude hľadať spôsob, ako zmierniť potravinové embargo voči Grécku a Maďarsku tak, aby tento krok bol v súlade s pravidlami Svetovej obchodnej organizácie (WTO).
Rusko bude hľadať spôsob, ako zmierniť potravinové embargo voči Grécku a Maďarsku tak, aby tento krok bol v súlade s pravidlami Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Povedal to ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev. Informovala o tom ruská agentúra TASS.
"Musíme nájsť riešenie, ktoré je v súlade s normami WTO. Nie je totiž možné urobiť výnimku pre niektoré krajiny," povedal Uljukajev. Dodal, že možnosti, ako by grécke a maďarské podniky mohli vstúpiť na ruský trh, poskytujú napríklad daňové a procesné mechanizmy.
Už počas víkendu štátny tajomník gréckeho ministerstva poľnohospodárstva Panagiotis Sguridis požiadal Rusko o čiastočné uvoľnenie embarga voči Grécku. Ako uviedol spravodajský server Sputnik, Sguridis požiadal o vyňatie niektorých položiek zo zoznamu embargovaných potravín. Ak by to Rusi urobili, Gréci by mohli opäť vyvážať na ruský trh pomaranče, jahody či broskyne.
Rusko zaviedlo embargo na dovoz niektorých potravín z Európskej únie, ale aj z USA, Kanady, Austrálie a Nórska v auguste minulého roka. Bola to odveta za sankcie, ktoré západné krajiny uvalili na Rusko za anexiu Krymu vlani v marci a za jeho neskoršie kroky v súvislosti s ozbrojeným konfliktom na východe Ukrajiny.
Embargo predbežne platí jeden rok, no viaceré krajiny EÚ to už výrazne pocítili. Čo sa týka Grécka, vývoz jeho potravín do Ruska klesol od zavedenia embarga viac než o 40 %.
Zdielať na FacebookuDiskusia 1
1/1