Názory čitateľov


Názory k článku:
Finančná nezávislosť: Držte sa tohto postupu a viac rád už potrebovať nebudete

6. 4. 2015   anonym
finančné nezavislosť na slovakistane je možná ale asi len pre dvadsať peť percent obyvateľov ostatný sú ich otroci dôchodci žobráci postup je jednoduchý z voliť proletárov jednoty ktorý znárodnia ukradnutý národný majetok urobia poriadky v zákonoch nastavia najnižšiu mzdu pre pracujúceho a dôchodky ktoré zabespečia istoty a dôstojne dožitie penzistov nie ako doteraz teda viac rád pracujúci potrebovať nebude keď bude konať nezávisle z rozumom v jednote je sila a pohroma zlodejom ktorý to spôsobily a budeme jedničky centrum europy hurá urá
12. 4. 2015   radios
to je taký nezmysel čo píšete, kto urobí poriadky zo zákonom??? politici? veď tí sú teraz len bábky najbohatších ľudí, a v komunizme to bolo to isté, len komunisti mohli všetko ostatní nemohli nič...je navné si myslieť že príde zase niekto - nar. pán boh a upraví zákony pre bežných ľudí...taka naivita sa javí ako pozostatok zakomplexovaných ľudí, ktorí namiesto konania nedosiahli v živote svoj potenciál a budú len kydať na druhých a lamentovať
6. 4. 2015   spirit709
nehnutelnosti pri nedostatku penazi združiť investivcie ))viac kamaratov vačšia parcela kupovať zasadne v blizkosti mesta tak do 3 km a v rekreačných oblastiach inak zlato
6. 4. 2015   Lolo
Rady uvedene v clanku su velmi poucne, pre vytvorenie motrokov.
Financna nezavislost, podla autora clanku = financna zavislost na viacerych zdrojoch, alebo akychsi istotach v absolutnej neistote.
Zakladom vsetkeho dobreho v Slovakistane je to, ze ceny mame u vsetkeho vyssie, ak nie najvyssie, z celej Europy, ale platy mame kdesi na urovni 1/4 akehosi podpriemeru.
Logiku to ma, malo ludi, este menej prilezitosti = lacna otrocka praca za prezitie.
Ale z toho nevyplynie, ziadna financna nezavislost.
Ako priklad uvediem dve upratovacky.
Jedna je poctivy pracant, vo svojej pozicii si zarobi cistych 370 eur/ mesiac.
Druha sice robotu flaka, ale zarobi za mesiac rovnakych 370 eur a este doklada v Tesco tovar za 200, doma perie a zehli za dalsich 100.
V skutocnosti je financne nezavisla, pretoze ma tri prijmy. V pripade vypadku jedneho hlavneho, stale prezije o par mesiacov dlhsie, nez jej odpoja elektrinu a vyhodia z bytu. Ak si nenajde viac fusiek, alebo novu otrocku pracu.
Ale istym sposobom ziskava financnu nezavislost.
Ak je dostatocne financne uvedomela, tak cast svojho prijmu, povedzme 1% investuje do loterie.
Tym ziska aspon pocit, ze ma nejaku sancu si financne polepsit.
7. 4. 2015   anonym
Opisuješ to tak, akoby si bol jedna z tých upratovačiek - a to tá prvá.
8. 4. 2015   Edo
Odpoviem ti asi tak, ze klopeš na nesprávne dvere - totiž štát nám zoberie z každej výplaty 51% na daniach a odvodoch a zase daniach a daniach.
6. 4. 2015   ainemunys
ako možno zjesť z koláča najväčší kus, len na úkor ostatných, lebo zdroje i výroba sú obmedzené
6. 4. 2015   cíferčan
Kto nemá príjem najmenej dvojnásobok priemernej mzdy,nech zabudne,že bude finančne nezávislý a tie postupy sú v jeho prípade ako rozprávky na dobrú noc.
6. 4. 2015   winetou
Ja chcem byť naopak nezávislí od finančného systému. Žiť tak ako indián pred päťsto rokmi - byť skutočne slobodný! Isť kam chcem, loviť si čo chcem, odísť na miesto, kde sú neobývané pozemky a nikomu nepatria. Neviete poradiť?
6. 4. 2015   fero z BA
1. nerob si dlhy
2. nepožičiavaj bankám a iným inštitúciám, ktoré ti sľubujú bezprácny zisk
3. investuj zásadne do toho, čo vieš sám ovplyvniť, nedôveruj štátu a akýmkoľvek iným inštitúciám
6. 4. 2015   Milano
Toto sú zase stále len tie isté drísty, čo nám dookola tlačia do hláv, aby sme investovali do ich cenných akcíí. Potom o nejaký čas z nich budú bezcenné akcie a pár miliardárov bude mať ešte viac miliárd. Tak ako po našej kupónovej privatizácií. Preto nás zase presviedčajú,že kúpa domu nie je investícia, ale dlhodobé bremeno. A obmedziť počet účtov a kreditných kariet? Mám 1 účet(aj to len preto, že musím) a žiadnu kreditnú kartu. To si môžu šíriť v USA, kde je najviac milionárov, najviac zločincov, najviac popráv, najväčšia spotreba jedla a vody na obyvateľa, atd.
6. 4. 2015   ľuboš
na 1000% vlastný dom nie je žiadna "investícia" so ziskom, ale NUTNOSŤ. a ako majiteľ som otrokom domu ja..., :))
6. 4. 2015   anonym
Mudrlant,a ako asi zbohatli tí milionári?!!!!
8. 4. 2015   Edo
Kuponka bola najväčší podvod na SK z jednoduchého dôvodu - ti ľudia vôbec netušili co su to akcie a co s tím robiť a tak sa nabalilo len pár chujov ktorí študovali v MOSKVE.
6. 4. 2015   MV
Najviac by ma zaujímali tie automatické investície do akcií aj s odvodmi do zdravotných poisťovní 14%, zvlášť, keď jeden lot výjde tak na 100 000 eur a menej sa nedá kúpiť. Možno sa bude dať takzvane investovať do dlhopisov na tú bratislavskú nemocnicu so sľúbeným kupónom nad 10%, ale je to tak trochu či viac fantázia, pretože úroky v bankách sú podstatne nižšie.
6. 4. 2015   ES
Pravidelná investícia , zhodnotenie 10%, 150 € mesačne. žiadna fantázia ale realita.
6. 4. 2015   MV
Treba mať dobrého brokera, dajú sa v zahraničí aj mimo Európu nakupovať rôzne deriváty, prípadne hrať vo Forexe, ale s vlastnou platformou alebo aj na newyorskej burze, ale pohltí vás to, ak ste zameraný ako krátkodobý obchodník. Osobne mám by som dával prednosť dlhému obchodu, teda dobrým investíciám na začiatku kariery a ďalej sa investuje čas, kto ho má. Krátkodobé pozície vyžadujú veľa štúdia súvisiacich faktov o trhoch a to vie málokto vyhodnotiť.
6. 4. 2015   vlad dracula
Na kratkodobe investovanie si vystacis aj s technickou analyzou, ktora (pri vhodnom vybere) nie je az tak narocna. Vyzaduje to vsak systemeticky pristup. Drzanie akcii na "long" moze byt vsak dobrym riesenim a obcasne doplnanie portfolia o kvalitne tituly (a je ich na trhu dostatok) ti prinesie nielen dividendove, ale aj trhove zhodnotenie investicie.
6. 4. 2015   vlad dracula
To kde ta nutia nakupovat loty? Troska sa predsa poobzeraj okolo seba ...boze...
6. 4. 2015   MV
Napríklad na pražskej burze. Rád sa poobzerám, ďakujem za dobrú radu vynasnažím sa ju aplikovať.
1/2staršie