Názory čitateľov


Názory k článku:
Zárobok aj v dôchodku: Čo môžete urobiť dnes, aby ste mohli pracovať čo najdlhšie

27. 2. 2015   fero z BA
ja by som dôchodok ako taký zrušil, každy nech robí do smrti
27. 2. 2015   Lolo
Keby radsej napisali nieco optimisticke, napriklad, co urobit pre to, aby sme nemuseli v dochodku pracovat vobec.
Ale to by museli napisat pravdu, ze ak si mame uchovat vitalitu a nepracovat uz od teraz az do dochodku, je zavesit sa na spagat, alebo si pustit plyn.
Tak si zachovame vsetky dobre pracove navyky..
Usetrime aj tym ostatnym, to co uz nam stat nasim zasluznym cinom a aktivitou od nas dostal na odvodoch..
A tych medikamentov, kupelnej liecby co sa nam usetri!
V horsom pripade mozeme zalozit stranu nahnevanych dochodcov a pachat tenoristicke utoky ako mudzahedini.
Mozno ani netreba slubovat cestu ku allahovi, alebo 70 panien, stacilo by a ta by bola naozaj na beton, ze by sa kazdy bojovnik za slusnu starobu, mohol od vsetho oprostit.
Inak sa obavam, ze z pekla Slovakistanu sa nejde vykupit.
11. 3. 2015   Dôchodca
Opracoval som 45 rokov za dôchodok 402.-eur.mesačne +2roky SZČO s odvodom 135,.eur + 40.-eur=175.-eur mesačne x 24 mesiacov=4200eur. Viete koľko dostaneme pridané za to že sme pracovali naviac podľa tabuliek a výpočtov - 1,20eur za mesiac. Kazisvet to má odo mňa na
3500 mesiacov.Na dane a zdravotné odvody som už odviedol do 63.Pracujúci dôchodcovia takto odvedú a zap-
latia na komplet pre nezamestnaných celé nezamestnanecké
Mladý ľudia,radujte sa že starý ešte pracujú,ináč to budete znášať v nejakej vymyslenej dani.Za pár rokov vie
te koľko budete odvádzať aby ste mali 600.-eur dôchodok?
400.-eur mesačne.Budete na to vôbec mať?Ďalej to už radšej nerozmazávam. Lolo už trošku začal o založení strany dôchodcov a je to jediné riešenie ako zabezpečiť
pre dôchodcov dôstojný život.Máme 1-milion dôchodcov-
voličov,viete si to predstaviť aká je to sila? Vládnuca strana v parlamente bude dôchodca,dúfam že to už bude v najbližších voľbách.Myslíte že starostom a primátorom
kto zabezpečí víťazstvo vo voľbách.Sľubia riaditeľom
domovov dotáciu a oni zabezpečia účasť. Musia sa nájsť správny dôchodcovia čo to dajú dokopy. Verím.Kto
vyčistí toto hnojisko ? Dajte sa dokopy dobrý ľudia.
27. 2. 2015   ddirerova@marticonet.sk
Ja to hovorim stale, je to ciste Zobrakovo a ti "chudaci" v tom parlamenete sa nas snazia uplne zlikvidovat.
27. 2. 2015   xx
Človek ktorý ide do dôchodku tomu počítajú penziu z jeho zárobku ale cigáňom dávajú priemer, takže kto odpracuje 40 rokov má menší dôchodok ako ten čo nič nerobí a využíva sociálny systém tohto štátu
27. 2. 2015   jozef
Opat sme pri tom, ze dochodcom by sme najradsej nariadili na Slovensku povinnu smrt od dna dosiahnutia dochodkoveho veku. Ale co je zarazajuce je fakt, ze uz to vlastne nie je chore a zvratene, ale vlastne je to uplne v poriadku. Vlastne, sa to este od nich aj ocakava... Autorovi clanku - dufam, ze ked budes mat 80 nebudes mat co do huby, uvidime ci budes aj potom taky mudry.
27. 2. 2015   anonym
Pripomína mi to totálny primitivizmus sklbený s absurtnosťov dôchodca má byť dôchodcom má dostávať penziu ktorá mu umožní dôstojne žiť to znamená mesačne 600 euro poprípade 1000 euro dokopy manželský pár čo na slovakystane nie je sedemdesiat percent žije prežíva a sú žobráci dokonca poberajú potravinové prídeli kde je chyba je to solidárnosťi spoločnosti ktorá okamžite mala konať odvolaT fašistické vlády poslancov ktorý to spôsoboily ktorý nechali rozkradnúť národný majetok hrstkov privatizérov za korunu alebo postavené na tom že slováci nevedia riadiť národné podniky kto ich postavil je preukázané pracujúci ľud ktorý bol oklamaný okradnutý zradcami slovenska ktorý nás uvrhli do otroctva ako najlacnejšie pracovné sily ďaleko za hranicami eurozony a teraz okrádajú dôchodcov ktorý odpracovali štyricať rokov a dostávajú žobrácke penzie morho za bolševizmu sa písalo smrť kapitalizmu asi mali pravdu dokazujú to dôkazi a inej cesty niet
27. 2. 2015   Lolo
Podla mna je uplne scestne, riesit to, co bolo davno vyriesene, ale zas sa to dodrbalo, rozobralo a poondialo.
Dochodok a dochodca je v Slovakistane vlastne vlastizradca, lebo ked uz nieje dalej schopny pracovat a mal by poberat dochodok, nespachal sebevrazdu, tak pacha zlo, len tym, ze pobera zasluzene peniaze, no tie mu nestacia na zivot a tak umiera za podpory statu.
Obvykle nieje schopny pracovat dochodca aj pre to, ze pracovnych miest, kde by sa dalo realne zamestnat, alebo nejaka hociaka praca, hoc aj na cierno je vzacna, aj pre mladych ludi.
Takze dochodca obvykle ak vytvara nejaku pracovnu cinnost, robi to len pre to, aby prezil, nie pre radost s pohybu a socialnej vazby.
27. 2. 2015   clasic chess
Ak chcete zostať pracovať aj po svojej sedemdesiatke, mali by ste sa držať niektorých rád. Musíte byť schopní sa udržať na nohách, udržať stolicu a moč. Hlava zvyčajne odchádza posledná, takže o svoje schopnosti si nerobte veľkú straosť. Ak predsa na niečo zabudnete, pokiaľ to nie je prehodenie výhybky pre rýchlik, spomeniete si aj zajtra. Vek vás ospravedlňuje.
27. 2. 2015   Mi Ke
"Čo môžete urobiť dnes, aby ste mohli pracovať čo najdlhšie?" ... zveriť svoje peniaze do dochodkového piliera aby vám ostala na starobu len holá riť:-)
1/2staršie