Názory čitateľov


Názory k článku:
Američania ponúkajú odmenu 3 milióny dolárov za zatknutie ruského hackera

8. 3. 2015   jj
aleee nekecaj,oni nemozu niekoho najst?NEVERIM :DD
6. 3. 2015   okolosediaci
"Záujem FBI sa sústredí na .."
takze TEN ZAUJEM IBA BUDE?!? Az niekto da FBI tip???
2. 3. 2015   Zlatko Boháč
3 miliony dolarov?
To je malo...
26. 2. 2015   anonym
to je jedno ze je to krimilnalnik, ale je to rus cize je to ok =D
26. 2. 2015   MZ
Je to macher a zase rus. Kde sú tí komentátori, že aký sú rusi zaostalý. Prasačie hlavy môže obrať o všetky doláre ,ale na čo mu budú tie farebné papieriky bez hodnoty.
26. 2. 2015   Katka
Odhliadnuc od toho, na akú činnosť využíva dotyčný svoje schopnosti, musí to byť vynikajúci počítačový odborník.
25. 2. 2015   anonym
Chyba i tu fero z BA,
Asi siel hladat hackera, ved je Rus, teda z principu ho treba nenavidiet.
25. 2. 2015   vc
...mozu mu polibit prdel !!!!!!!!!
25. 2. 2015   da
je v pohode ked ti niekto ukradne peniaze?
25. 2. 2015   anonym
Keby neexistovali elektronicke platobne karty a nesnazili by sa banky za kazdu cenu znizovat stavy bankovych zamestnancov na ukor zisku presviecanim ludi ze nech maju platobne karty taketo veci by sa nediali.Za to ze je elektronicke bankovnictvo mozu banky oni hustia do ludi nech robia platby nie osobne ale cez internet takze neobvinovat by som ludi co to zneuzivaju.Banky nesu levi podiel zodpovednosti koly ziskom nenazranosti majitelov bank ludia cez internet prichadzaju o majetky.Inak ma fakt stvu banky lebo stat EU pomahali bankam zatial co ludi bez prace z nich narobili vlady chudakov bez prace robiacich za 60e mesacne vid.dlovenska vlada.Hlavna vec ze Bohatym bankarom znizil fico dane a maju rekordne zisky.To je ten Ficov socialny stat.Tyrat chudakov a bohatym bankarom pomahat byt este bohatsi na ukor ludi.
26. 2. 2015   MarianDz

Príčina:
Banky ponúkajú (vlastný) produkt elektronické služby bez toho aby dokázali zakaždým na 100% identifikovať fyzickú osobu ktorá používa autorizovaný prístup. To je podstatou problému.
Následok:
Cely tento systém je podľa môjho názoru nedokončený, a predčasne zrealizovaný preto sa niet čo čudovať. Zabezpečenie heslom či certifikátom sú riešenia pre tento systém zjavne nepostačujúce keďže každý rok niekto takýto spôsob dokáže obchádzať.
Tento spôsob však vyhodnotili ako postačujúci samotné bankové inštitúcie jeho spustením a schválením ako produkt, preto nerozumiem ak presúvajú riziko z jeho zraniteľnosti na klientov, ktorý doplácajú na jeho nedokonalosť možno práve zámernú.
Heslo je (doplnok) prostriedok ktorý Vás nedokáže identifikovať tak ako Vám nepostačí jeho znalosť pri ukradnutej vkladnej knižke! Autorizáciou je až doklad totožnosti ktorým pracovník overí či ste jej majiteľom až potom dochádza k možným operáciám. V prípade falošného dokladu totožnosti existuje záznam z kamier o osobe ktorá pracovníka do omylu uviedla. V takomto prípade je zodpovednosť na strane pracovníka banky. Naopak elektronické bankovníctvo vychádza vždy z predpokladu že heslo prezradil klient nakoľko ho banka nepozná a ani poznať nemusí (to je však komplikovane na vysvetľovanie preto to vynechám).
Kto je obeť a kto vinník? A kto len prostriedok k dosiahnutiu nejakého cieľa?
26. 2. 2015   ezop
TO mas uplne jedno zas by mozno pribudlo viac prepadov bank.
25. 2. 2015   anonym
Najvačšie sídlo hackerov:
tech.sme.sk/c/7...
26. 2. 2015   apoliticky
da...ano v pohode ked ukradol...preco? ...neboj sa...takym zobrakom ako sme my obycajni ludia neukradol...ukradol miliardarom z USA... tym chybat nebudu...kedze si ich tiez ziskali nekalymi machinaciami na ukor nas vsetkych...
1/1