Názory čitateľov


Názory k článku:
Priemerný Bratislavčan má vyšší disponibilný príjem než priemerný Portugalčan, Grék aj Pražan

25. 2. 2015   anonym
kapitalisti majú strach už na slovakistane sú pripravený okupanti potlačiť v zburu otrokov ešte jedná možnosť nahnať slovač do vojny proti rusku s tým až potom sa bude slovač asi mať dobre okupácia slovakistanu prichádzi morho a že sloboda hahaha
24. 2. 2015   anonym
Ak by aj mal disponibilný príjem vyšší, houby mu to pomôže, keď náklady na život má vyššie a zostane mu veľké ...
24. 2. 2015   anonym
Neviem, kto tu ma cas vymyslat tieto hluposti, ale musi to byt ten najvacsi lunetik na celom svete! Disponibilny prijem to je co? Vy mi chcete povedat,ze premerny mesacny prijem v Bratislave je cez 11 000euro rocne. Do toho ste zapocitali vsetkych politikov, uradnikov, riaditelov institucii a podnikatelov atd.... k pomeru poddanych ktory v tejto stolici ziju....vela stastia. Ved upratovacka v uk zaraba okolo 14 000libier rocne x1.3nas to je 18 200eur to je take minimum...kto tu ploti tieto hovadiny....ako rataju ten priemer...na nejakej tej vzorke?? 1000ludi ktorych niekto vybere??? alebo kazdy jeden obcan niekde uviedol jeho prijem a to vypocitali...alebo to vypotili na danovom??? To nie je vobec dolezite. Dolezita je stredna vrstva. Ukazte mi nejaku strednu vrstvu na Slovensku? Chudoba alebo bohaci? Nic medzi tym? Ked sa tak pozriem na tie ponuky prac, tiez tam nic take uzasne nevidim? Kde sa da, tak dobre platene zamestnanie najst? Preco potom tolko Slovakov pracuje a zije v zahranici a podla vyjadrenia niektorych nasich obcanov bojujucich na Ukrajine, tak ani tym sa nechce vracat domov!!!! a to je tam obcianska vojan a bojuju za 6000hrivien!!!! Co nam to tu chcete nahovorit! Ze zijeme vlastne v raji?!!!!!!!!!!!
24. 2. 2015   M.
Mozno to vidime cele zle.
Mohol by priemerny Bratislavcan zit za zarobene priemerne peniaze, vedla priemerneho obyvatela Aten, alebo Madridu, ci Lisabonu?
1- mohlol ale nie dlho.. asi tak 1/4 casu.
2- nemohol by zit na urovni, na ktoru je zvyknuty v Blave.
Na vidieku, keby ale zarobil, to co v Blave potrebuje, aby prezil, by si mohlol zit nielen v Portugalsku, alebo Grecku, na rovnakej urovni. To znamena rano vstal, nakrmil hydinu, vykydal sviniam, podojil kravu, pretiahol kozu a tp.
Ale kde by zarobil tie peniaze, ako v Blave v openspace, mi jasne teda nieje.
Takze clanok mozeme chapat, ako reklamu pre prestahovanie sa v Slovakistane do Blavy, mnohy si isto polepsia, ked si dovezu so sebou hydinu, kraliky, pripadne aj cele hospodarstvo do panderlaku, alebo je to taky blby vtip, ze aj ked sa spocita nicotne % vidieka v krajinach, ako Portugalsko, alebo Grecko z mestami, ludia sa tam v priemere maju ako u nas v Blave.
Takze je to blbe, ale nepomozeme si.
Len nabrusit vidly a pustit sa do prace!
8. 3. 2015   9570
len nezabudni,ze ty zeres vsetko,co ten vidiek dopestuje.A este jedno,poznal som ,,blavaka" ktory bol velky mestan a kazdy rok chodil na vidiek otravovat,aby mu predali klobasky.Raz ho nablaznili,aby si kupil prasa a dal urobit tie klobasky aj s celou zabijackou.Kupil prasa,ktore bolo asi hodinu zdochnute a masiar sa tak ozral,ze sa mu vygrcal do klobas....dobry chut mestan
24. 2. 2015   anonym
Potvrdzuje sa niekto má strach preto tento článok šírením lží odvrátiť pád kapitalizmu na slovakistane ako je prukázané s pracujúci slovakistanu sú otroci a dôchodci žobráci v konečnom slede dôkazov slovakistan je na 46 mieste v životnéj úrovni takže páni máte v gaťách to je jediný závar pred zodpovednosťov pred pracujúcimi ktorý majú dosť slubov a lží morho
24. 2. 2015   Vyoraná myš
Treba tento mediálny skvost upresniť. Priemerný obyvateľ Palisád má vyšší disponibilný /boha to je čo za slovo?? / ako obyvateľ Dejvíc.:)))
24. 2. 2015   MZ
Tak to sú pekné drísty starej matere. Štatisticky je dokázané, že keď jeden slovák zarába 2500 Eur mesačne a druhý 500 Eur, tak priemerný zárobok vychádza 1500 Eur. Potom nechápem ako môže byť jeden chudobnejší ako ten druhý, keďže majú štatisticky rovnaký príjem. Niekto tu musí podvádzať a určite to bude matematika. A to sú na Slovensku ľudia čo majú príjem aj 10 000 Eur mesačne a viac. Nakoniec to vychádza z tej múdrej štatistiky tak, že lováci sú štatisticky jední z najbohatších ľudí v EU. Preto by mali držať klapačky a poctivo platiť dane a nie stále hundrať ako sa majú zle. Navrhol by som okamžitý štrajk, ale musím utekať lebo za chvíľu bude Horná-Dolná :)
27. 2. 2015   naj7
v zahranici sa robi inak statistika?
Alebo o com bol prispevok?
8. 3. 2015   115
v zahranici som este taku statistiku necital a to som uz peknych par rokov v zahranici.Ale napriklad v Uk povedia:rodiny s prijmom mensim ako 24 000 s 2 detmi su na pokraji biedy.Preto napriklad odpocitatelna ciastka na danovy rok 2014/2015 je 10600 libier,co slovensky robotnik ani nezarobi
24. 2. 2015   ja
Ale ďalších 250 krajín je pred Bratislavou, prečo sa tešíme a prirovnávame k horším. Je to úbohosť tešiť sa z toho ,že je niekto chudobnejší .
6. 3. 2015   baldo
Slovenská logika.. zavidím alebo porovnávam s horším. Nikdy ti zamestnávatel nepovie ze pozri inde zarabajú viac tak dám ti aj ja ale povie ti pozri na vychode zarabaju 2krát menej tak bud rád že dostávaš čo dostávaš :)
24. 2. 2015   Lolo
Priemerny Blatisravcan je statisticky neexistujuci jedinec, rovnako ako Statisticky portugalan,a lebo Grek.
BLatisrava ma teoreticke statisticke naklady na zivot na urovni podla typu meratelnosti od 98%-132% priemeru EU.
Podobne ako Praga.
Problem je, ze statisticky Blatisravcan vychadza z balika, (kotlika) kde su ty najbohatsi, aj ty co utiekli z DK do BA, ktory si mohli kupit dom aj z pozemkom nad hradom za 34mil. skk a dom 8 rokov stary zburat a postavit novy.
Takze pretransformovali, nie jediny niekolkorocnny rozpocet svojej obce do BA.
V skutocnoti, okrem dani za pozemok a energii, prip. vodneho a stocneho, neplatia ano za parkovanie na ulici, hoci auta maju stale podla ECV z okresov rodnych dier.
A ich znamy, ooperky, opatrovatelky, fajky a ine zivly, chodia na muracky z rodnych obci lovit blavakov a zarabat peniaze.
Potom z priemeru takych a priemeru minimalky + 20% navrch lebo BA, vznika statisticky "priemerny Blatisravcan".
25. 2. 2015   nobody
AHA. Takze vsetko okrem BA su diery. Hmmm ...ma to logiku. Lebo Blava je zumpa.
4. 3. 2015   Lolo
Blatisrava je zumpa, ale vzhladom na polohu "dole na juhu" do nej stekaju vsetky houna, no a cez weekendy chodia zas na ukazku smrdiet do rodnych dier.
Potom sa zas vracaju, aby mohli nacerpat novu aromu.
8. 3. 2015   2932
vsetky houna keby neboli v ba,tak tam zostane 100 ludi,ktory by zdochli od hladu,lebo nevedia ani rozoznat jacmen od zita,nieto este ho zasadit,zozat a spracovat
1/1