Názory čitateľov


Názory k článku:
Zamestnávatelia zaplatili SP po kontrolách 1 mil. eur

8. 2. 2015   anonym
Nech aj zverejnia kolko dlhuje soc.poistovne štát za svojích zamestnancov.
8. 2. 2015   Jozef
Ešte doplním. Napadlo ma, čo vlastne štát stratí tým, že dovolí firmu reštrukturalizovať? (rozumej, zbaví ju dlhov)Voči štátu si takáto firma záväzky plní a to, že zostane dľžna stovky miliónov iným firmám, čo na tom? Veď tie nám zaplatiť musia, lebo.....
REŠTRUKTURALIZÁ CIA = PODVOD
8. 2. 2015   Jozef
Upresním: Podľa údajov je to tak, že soc. poisťovňa sa zameriava asi iba na malých zamestnávateľov do 20 pracovníkov, prečo asi si trúfa na tých najslabších? V čom môže spočívať taká kontrola? Odovzdal si výkaz, zaplatil si? Ak nie budeš penalizovaný. Jasné a podnikatelia ak chcú mať pokoj od soc poisť. tak platia aj za cenu, že si musia brať z bánk úvery na splatenie poistného alebo daní. Kde na to zoberú peniaze ich to nezaujíma. Lenže hlavný dôvod, prečo sa platí oneskorene nie je to, že by sa podnikateľské subjekty chceli zámerne vyhýbať plateniu odvodov, alebo daní, alebo nedajbože podvádzať, lebo to sa ani nedá, lebo keď vyplní výkaz do soc. poisťovne k dlhu sa automatický priznáva. Hlavný dôvod je ten, že tí najmenší podnikatelia sú praktický najzraniteľnejší a doplácajú na to, že veľké firmy im veľakrát platia oneskorene, to v tom lepšom prípade. Veľakrát za svoje služby nedostanú zaplatené vôbec, často aj pričinením štátu, ktorý neplatenie podporuje, ako napr. naposledy podporou firmy, ktorá neváha, ale reštrukturalizuje. Zaujímave, ale ich poddodávateľov. ktorým zostala nevahajúca firma dĺžna stovky miliónov eur, tých od platenia odvodov, alebo daní neoslobodil, tí platiť musia.
8. 2. 2015   Jaro
Ja som presne takyto zamestnavatel , odvody a vyplaty platim v priebehu prvych 10 dni nasledujuceho mesiaca a tiez mam zajtra kontrolu a tak som zvedavy co najdu. Odhadujem ze len nahanaju peniaze. Ak ma budu velmi dzubat tak to zavriem nech si tych 16 ludi zamestnaju oni sami.
1/1