Názory čitateľov


Názory k článku:
Penzistom sa po výstupe z 2. piliera zvýši dôchodok od SP

7. 2. 2015   mirp
Za zobracke dochodky je zodpovedna vlada !!!!!
Aby mala soc.poistovna peniaze,treba zvysit odvody!!..to znamena ZVYSIT PLATY !!...aby boli vacsie odvody,a nie platy minimalne a a zvysovat len odvody!!
6. 2. 2015   EVITA
Čo chce vláda týmto ZAKRYŤ!!!!(otvorení m II.piliera)
Štátna kasa je PRÁZDNÁ!!!!!!(odkia ľ vziať €€€?)
Tak keď chcete svoje €€€€ dať do deravého vreca,tak PRESTÚPTE!!!!!(na čas sa štátna kasa TROCHU naplní!!)
6. 2. 2015   Jozef
Upresním: Treba si uvedomiť podstatnú vec. Do druhého piliera sa prispieva iba mizernými 4 %, ale do soc. poisť. sa odvádza nehoráznych 14% a predtým tam odvádzali všetci 18%, teda aj tí, čo sú teraz v 2 pilieri. Takže soc poisť. by na tom mala byť podstatne, ale podstatne lepšie, ale dáva dôchodcom žobračenku tak isto, ako 2 pilier. Národ sa vybíja na tom, kto viac ožobračuje dôchodcov, či soc. poisť. alebo 2 pilier. Skutočnosť je taká, že ani poisť. ale ani druhý pilier z tých mizerných platov a následných odvodov, vyššie dôchodky dať ani nemôže. Skutočný vinník sú vlády, ktoré túto republiku min. od roku 1989 ekonomicky rujnujú a dopustili, aby občan tohoto štátu bol ponižovaný a robil za takú mizernú mzdu, za akú tu robí. Nechce sa mi to stále vypisovať, ale keby aj na Slovensku bola min. mzda aspoň 900 eur, aj odvody do poisťovní by boli vyššie a samozrejme aj dôchodky by neboli vypočítavané zo mzdy cca 500 ale z 1000 eur a to už je o niečom inom.
6. 2. 2015   anonym
Dostanú zo sto osemdesiat dvesto euro ! kto je zodpovedný za žobrácke dôchodky sú to vlády od 89 roku do dnes nevalorizovali ich od vyše uvedeného roku tak ako to malo byť v náveznosťi určili minimálny zárobok ktorý má za následok nízke dôchodky a dôchodca je odkázaný na potravinové prídeli nemôže si dovoliť zubára okuliare potrebné pre život kde je oblečenie zaplatiť za byt , jedlo o kultúre ani nehovorím na slovakistane vznikol totálny fašizmus ktorý spracujúcich urobil otrokov a z dôchodcov žobrákov poslanci a vlády v slovakistane boli povinný určiť minimálnu mzdu tisíc sto euro čistého aby pracujúci dôstojne žily dôchotci by mali s toho minimálni dôchodok sedemsto euro lenže títo páni ktorým bola daná dôvera zneužily svoje postavenie v plnom rozsahu tým že neschválili minimálnu mzdu 1100 euro má za následok kolaps v socialnej poisťovni a nedozerné následky pre život dôchodcov čim ich uvrhli do chudoby a závislosti na prídeli žobrotu sú plne za to trestne zodpovedný a konfiškat ich majetku je len slabou náplasťov za škody ktoré boli dôchodcom spôsobené a pracujúcim slovenska ,jedine doživotné tresty zabránia ich v daľšom poškodzovaní slovenska jeho pracujúcich , dôchodcov morho slovač dokedy sa necháte zotročovať otrokármi a zradcami slovakistanu ktorý nás predali za deraví groš sútavnými sľubmi čo sú sústavné lži ktoré sa točia dokola znárodnenie ukradnutého majetku je prvoradým úkolom pracujúcich slovenska morho
1/1