Názory čitateľov


Názory k článku:
Osem zaujímavostí, ktoré by ste mali vedieť o slovenskom úverovom trhu

5. 2. 2015   anonym
jednoducho lolo slovakistan ako kolonia je zaujimava pre otrokárov tým že požičané peniaze vrátime s vysokým úrokom a tak to je i v bankách nehovoriac o zárobkoch pracujúcich ktorý keď idú do dôchodku sú žobráci a poberajú potravinové prídeli a pritom ťažko odpracovali 40 rokov v národnom hospodárstve a nebiť pracovitých rúk tak nebolo by čo dodnes rozkradaŤ
5. 2. 2015   Lolo
Ono sa hovori, aky pozicaj, taky vrat..
Alebo ako si poziciame, tak nam aj raz zoberu.
Mne prijde uzasne, ze banky, pozickarne a ine uzerove institucie, ktore maju vatsinou materske sidla v statoch zapadu (zapachu) by napriklad pri ratingu a audite ovcana napr. v DE, DK, UK, CH, atd. keby mu zistili, ze pobera "zivotne minimum" a je kdesi v oblasti prijmu minimalnej mzdy, teda na urovni cca 8,5 eur/hod. a menej, ak by mu poskytli uver, alebo moznost kontokorentneho precerpania uctu, pripadne bymu dali hypoteku, spotrebny uver, leasing, alebo splatkovy predaj atd..
By v pripade nesplacania takeho klienta sice asi vymohli vec spatne, napriklad odnatim veci, alebo exekuciou a nasledne by sice aj ovcana doviedli do rozpakov, ze by mu vseliako hrozili vselicim, ale nasledky a sankcie by museli hradit z vlastneho a mozno by ich vyfackali za podvod a zosobnili by takyto podvod aj pracovnikovi banky za laxny a benevoletny pristup ku pozicke, klietovi v "nudzi"..
Lenze mame ine statistiky a napriklad v Slovakistane by asi uver od 1990 roku az po dnes, dostalo len velmi velmi male % ludi, ak vobec niekto, keby sa bralo v uvahu, ze sme v podstate len akasi chudobna kolonia, kde ceny tovarov, sluzieb i nehnutelnosti su v podstate v priemere rovnake a niektore aj vyssie, ako v materskych krajinach tychto institucii, avsak nase prijmy, a zostatok (zvysok) po odpocitani beznych zivotnych nakladov su kdesi uplne v prdeli.
No napriek tomu nam poziciavaju a zda sa, ze velmi ochotne a radi.. Inak by tie zaujimavosti ani neboli zaujimavostami..
1/1