Názory čitateľov


Názory k článku:
Dobré rodičovstvo v praxi: Peniaze sú dôležitejšie než sobášny list

4. 2. 2015   anonym
nízke zárobky ohrozujú rodiny je to sistém kapitalistického spôsobu ako znížiť populéciu čo sa im darí vyše dvatcať rokov a pomáhajú im k tomu poslanci a vlády od 89 roku spôsobom neúzákonenia najnižšej mzdy tisíc euro čo má za následok nizke dôchodky z ktorých dôchodci musia dostávať potravinové prídeli ako keby na slovensku bol fašizmusasi to tak bude keď to sa uvádza skúsenejšimi ako je tento národ morho ale sme dopracovali zo švajčiarska otroctvo fašizmu na slovakistane do ulic slovač február je ktomu stvorený
4. 2. 2015   ľuboš
Manželstvo je, ked si mladý, pekný a šikovný chlap uviaže na krk a zaviaže sa chovať, ubytovať, poskytovať pôžitky dcere úplne cudzieho muža...:))
P.S. Nebyť detí, ktoré dávajú lásku "zadarmo", život by bo veľmi smutný, resp., ženiť sa z lásky je hlúposť.
4. 2. 2015   ero518
Skúste pozorne počúvať toto - kto nie je veriaci, nech vníma iba podstatu problémov...
Chronológia udalostí nám napovie, čo nás asi čaká:
www.slovenskesl...
4. 2. 2015   Posudzovateľ
Za rodinu sa intuitívne u nás považuje predovšetkým zväzok mladých ľudí, ale v penzii je to zariadené tak, že keď sa vdova vydá alebo vdovec ožení, stratí vdovské príspevky od Sociálnej poisťovne lebo už je niekto na koho sa dá preniesť vyživovacia povinnosť.Preto môže jestvovať taký trapný štatistický ukazovateľ, pomenovaný ako "sobášnosť" a ktorý asi iný zmysel nemá.
4. 2. 2015   foter
opytam sa ťa takto. budu u vas hody, koho pozveš ?
nebudeš mať pokrstene deti, nebudeš mať kmotra, nebudeš mat bratranca, seternicu.......... .
rodinu zober aj v siršom zmysle.
ak nebude manželka, nebude ani široká " rodina"
nebudeš mať blizkych, nebude nič. teraz si hrdina, lebo mas otca, mamu, co na teba vyperie, ale ak toto vsetko zanikne, nebude nič. mysli dopredu a nie len do zajtrajska
tvoje deti nebudu mať surodencov, lebo kazde dieta bude od ineho muža / ženy.
4. 2. 2015   Posudzovateľ
Tu sa jedná 100% o hlboké až veľmi hlboké nedorozumeniue nedorozumenie, inak si to neviem vysvetliť doplňujúci komentár. Hovorím o poslednom odstavci v príspevku z ktorého vyplýva, že aj pre dôchodcov sa asi oplatí skôr neuzatvárať ďalšie manželstvo a zostať slobodný, hoci vdovcom, či vdovicou sa môže stať pochopiteľne aj mladý človek.
Chcem teda povedať, že pre štát je manželstvo tiež ekonomická jednotka a v širšom zmysle rodina, ktorá sa má postarať o všetky krízové situácie a podľa môjho názoru je to tak trochu výhovorka, keď sa občan neposudzuje ako jednotlivec, ale často sa posudzuje s ďalšími osobami.Manželstvo nijako nechcem znevažovať.
A teraz vážne doplnenie: nie som mladý človek, v živote som dostal celkom 32 platových dekrétov, všetcia príbuzní mi už zomreli s výnimkou syna a manželky. V žiadnom prípade nejde o nejaké hrdinstvá, ale o dobre uvážený a dlhým životom potvrdený názor. Ja už nemám budúcnosť, len prítomnosť a viem čo je tvrdosť života, spomínam si aj na sochu Stalina v bronze na vtedajšom Stalinovom námestí v Bratislave, aj na pohreb Zápotockého. Všetko je minulosť. Ešte doplním: Teraz perieme v pračke whirlpool, predtým sme mali tatramatku a ani ju nebolo treba meniť, ale no ženy...
Čo sa týka krstov v tom som ustúpil,inak by som mal po chlebe, ale principiálne som svetský humanista, uznávam, že krst je v očiach veriacich najvyššia sviatosť. V rímskom práve by som ich považoval za templum, ktoré nesmie byť znevažované, pretože mnoho národov malo mnoho bohov. Mal som tú česť podpísať závery humanistických kongresov. Nič som neprivatizoval okrem kupónky. Želám šťastnú ruku pri referende a v najhoršom prípade odovzdám prázdnu obálku.
4. 2. 2015   ľuboš
foter: v prvom rade je náboženstvo iba spôsobom, ako skrotiť ľudské vášne, resp. podporuje "dobro", či dáva odpovede na etické otázky .
To, že je "niekto" s niekým "rodina"...NIC nevypovedá a nemá ani žiadnu "hodnotu". Iba sa tomu prisudzuje nenáležitá pozornosť. Preto je iluziou si myslieť, že "rodina" je malým rajom na Zemi. Niekedy môže byť aj peklom...., stačí si prečítať čiernu kroniku..:)
16. 2. 2015   Murkoslav
Rodina je najdôležitejšia bunka spoločnosti. Rodina nie žiadny raj. Rodina je práca na sebe a na svojich blízkych. Rodina je zodpovednosť a láska. Možno to raz pochopíš. Možno. Do roku 2015 sme sa ako spoločnosť dostali vďaka tomu že "rodina". Ak rodina zanikne, ak si prestane plniť svoju povinnosť. Tak proste skončíme.
4. 2. 2015   Posudzovateľ
Doplnenie: Takzvaná "sobášnosť" je štatistický ukazovateľ, ktorý sleduje Štatistický úrad Slovenskej republiky a jeho hodnota je v severnom páse Slovenska asi 5 uzavretých manželstiev na 1000 obyvateľov ročne, kým v južnom páse asi 3 manželstvá na 1000 obyvateľov ročne. Sleduje sa podľa územných celkov.
1/1