Názory čitateľov


Názory k článku:
Zranenie na neodhrnutom chodníku: Hrozba vymáhania škody zostáva na krku vlastníkov domov

3. 2. 2015   anonym
Je nezmysel vyžadovať od vlastníkov domov údržbu chodníkov, ktoré nie sú ich vlastníctvom a platia dane. A čo, tu neplatí ako na cestách, že chodec sa neprispôsobil stavu a povahe chodníka a teda zodpovedá sám za pád.??
30. 1. 2015   anonym
treba prevenciu aby nedoslo k urazu, ale nikto ju nevykonava
30. 1. 2015   Vrtek
Z jednej strany je vlastník priľahlej nehnuteľnosti FO a z druhej vo väčšine obec (zelený pás, cesta...). Kto je teda zodpovedný?
30. 1. 2015   anonym
coten co nema chodnik pri nehnutelnosti ma vyhodu nedostane ziadnu pokutu
30. 1. 2015   Karol
Uz raz rozhodoval a nedopadlo to velmi slavne:
portal.concourt...
Okrem toho neviem odkial autor clanku prisiel k 22 metrom od hranice cesty. Zakon nic take neuklada a moze to byt upravene iba konkretnom pripade VZN vydanym miestnym uradom (Karlova Ves?).
30. 1. 2015   Juzek
Tento zákon je protiústavný, lebo vlastníkom priľahlej nehnuteľnosti prikazuje starať sa o cudzí majetok(chodník), je to faktický nútená práca. Na Ústavnom súde je už v tejto veci vraj podanie. Len či sa rozhodnutia niekto dožije.
30. 1. 2015   Jozef
Ďalší z kategórie nedokonalých zákonov. Zákon by mal tiež obsahovať aj povinnosť, aby ľudia boli vhodne obutý, resp. aby mali na nohách protišmykové návleky, a aby prispôsobili chôdzu stave a povahe chodníka,t. j. aby si dávali pozor, ak nie, nemajú nárok na žiadne odškodné. Takto je zákon paškvil, je nedokonalý. Zaujímavé, pre autá taký zákon platí, no prečo asi? Vieme. Je neprípustné platiť napr.nejakému opilcovi, alebo osobe v lodičkách, ktorí majú problém chodiť po suchej ceste, nie ešte na zasneženom chodníku, platiť nejaké odškodné.
30. 1. 2015   920
Zákon nestanovuje občanom údržbu vykonávať bezodplatne.
1/1