Názory čitateľov


Názory k článku:
Som mladá, nezamestnaná Grékyňa a jediné čo chcem späť, je moja dôstojnosť

3. 2. 2015   peto166
ja som mlady zamestnany slovak a jedine co chcem je vacsi plat za svoju pracu a viac volna... :))
pitate sa v com je rozdiel??? :D
ona chce brat plat bez toho aby robila... ja zasa chcem nieco comu mozem hovorit plat a nie almuzna, za svoju tazko odvedenu pracu... :))
29. 1. 2015   janko
všetci čo ste sem pridali príspevky ste obyčajní blbi! čo to tu meliete? vy ste nainfikovaní nejakými úsporami?tak sporte dalších 25 rokov vy kokoti!!!!!
29. 1. 2015   b
toto co ma byt, nejaka kandidatka na video pre grecky majdan? :D
29. 1. 2015   isztván winetou
Sme zamestnaní aj nezamestnaní Slováci rôzneho veku a jediné čo chceme späť, sú naše peniaze,čo sme požičali Grékom ,aby sa mali lepšie ako my.
29. 1. 2015   STOP NATO
Nemôžem súhlasiť. Zaplatili sme nemeckým bankám aby nemali straty s tým, že raz nám to vrátia Gréci. O nás bez nás. Prečo? Lebo nás páni v MMF a páni v EU vydrbali, tak ako obyčajných Grékov. Prerobili obyčajní Gréci, prerobili obyčajní Európania, jedine kto neprerobil sú nemeckí, francúzsky a iní bankári. Elita zostala elitou a ešte na tom zbohatla a taktiež ďalej bohatne a chudák si bude uťahovať opasok.
29. 1. 2015   Member
Klameš! Mňa nikto neodrbal. Ale dodrbali to tí, ktorí volili najsociálnejšieho napriek tomu, že otvorene hlásal, že to máme zaplatiť my!!! (tzv. domáce úlohy) Tak blbečkovia do ruky papier a ceruzu a bez reptania písať úlohy.
29. 1. 2015   Fidel
Grécko je kolískou demokracie a možno práve preto, že Gréci tak úpenlivo bojujú za svoje práva, ležia na žalúdku finančnej oligarchii ktorá z nás všetkých chce urobiť otrokov.
Držím Grékom palce!
29. 1. 2015   1krcmar1
Grecko je sice koliskou európskej kultury avsak to je asi jedine s čím s tebou suhlasim. Od nepravdivých podkladov pre vstup do EU si zatial žili nad pomery toho čo skutočne ich ekonomika vyprodukovala.To sú fakty nič ine nie je relevantnejsie ako vykkonnosť ekonomiky a tá žial bola viac ako socilaisticka rôzne priplatky a benefity o ktorých sa občanom vo vyspelých ale i chudobnješích krajinách EU ani nesniva ako napríklad priplatok že pridete načas do práce, dôchodok 3000€ pre poštárku je toho viac ako obrazom ako sa mali štátny zamestnanci Grecka.Prečítal som si dokladnme tento príspevok 2é ročnej slečny z Grecka a ak sa jej protivy pracovať za 2,20 € za hodinu a ma z toho depresiu i ked asi na svoj vek tej praxe a teda aj schopnosti vela nemá môžem ju ubezpečiť že tak v našej krajine ako i iných krajinach €Eu ludia za takuto mzdu pracuju a majú nie 20 rokov ale od 30-50 rokov ak mlady clovek nie je spokojny s touto mzdou odchádza do zahraničia tak prečo nie ona asi ju chapem že v zahraniči ju za nič nikto platit nebude a benefit okrtem toho že môže pracovať nedostane žiadny.Ak sa tu odvolava na svojich rodičov tak je to rpáve tá generácia čo rpežrala na tučnej gréckej svadbe budúcnosť svojim deťom za ktorú tie deti teraz musia platiť veľku daň.Avšak ako vidno že s velkou nechutou nakolko opäť v grecku vyhral populizmus /zadarmo školky, tý ktorý na to nebudu mať tak nebudu plati za elektriku či kurenie./pýtam sa a kto to za nich ma zaplatit či občania EU ktorý musia svoje vydaje prispôsobiť svojim prijmom? Hanba a hnus celemu grecku sami greci by sa mali hanbiť za to akými paraztimni sa v EU stali, EU ich mala vykopuť už v roku 2009 a nech si gazduju zo svojou drachmou ktora by odzrkadlovala silu ich ekonomilky nakoľko ajž doteraz sa skryvali za euro. V celej europe by mali ludia povstat proti tučným a lenivy grekom ktorý sa spravajô nezdopobvedne nie len k svojej mladej generacii ale i celej Eu ktorej clenmi zatial hoc i podvodnym spôsobom ale sú.
29. 1. 2015   haraburda
Pracujem dlhe roky mimo SR ( uz aj za cervenych ). Pracoval som pre vela sefov, ale tak ako ma drzo s usmevom na tvari podviedol, oklamal a doslova okradol grek, tak to si budem pamatat do smrti. Mozem este dodat skusenost kamarata ( orig. svajciara pracujuceho ako policajt )ktory zil zopar rokov v Zeneve s greckou priatelkou.Po ziskani jeho dovery, niekolko rokov doslova kradla peniaze s uctu a peniaze, ktore boli na najomne za byt si tak isto odkladala. Nehovoriac, ze nicila vsetky upozornenia, ze najom nie je zaplateny a po dvoch rokoch doslo na exekuciu. Samozrejme, ze s hlavou hore odisla a dlhy splacal kamarat. Takze o com chceme rozpravat? O charakternosti Grekov?
29. 1. 2015   trapne
V Grecku sa urcite zle nemaju len boli zvyknuty na iny standard . Moji znamy poliaci ktorych som tam bola navstivit sa stazuju ze nemaju peniaze pritom on zarobi 1300 a ona 800 eur . Najom na cely mesiac 3 izbovy byt ich stoji 150 Eur . Ked som sa ich pytala ako ze im to nestaci tak som rozumnu vetu nepocul. Ja zijem v Anglicku 5 rokov mojaa vyplata je 800 a najom 575 tak este chvilu nech sa stazuju na to ze z kralovskych podmienok sa dostali na ajtak dobru uroven .
29. 1. 2015   Topend
byval som v Nemecku v hotely ktory vlastnil Grek...vacsiu svinu som este v Nemecku nestretol..zakerny had, ktory si pravdepodobne dvakrat sam zapalil cast hotela aby zhrabol falosnu poistku alebo mu to zapalil dakto koho vytocil tak ako mna.....mimochodom, Greci brali asi na 100tisic uz mrtvych krajanov dalej podporu akoby zili...mne nikto tuto cvargu nemoze podsuvat ako cistu, pracovitu a spravodlivu..ked ma Grek restauraciu, nerobi v nej jeho rodina ale Cesi, Slovaci, Madari a dalsi z pol Europy aby si on a jeho rodina mohla valat gule a mastit brucho nicnerobenim..cest vynimkam, tym malorolnikom a drobnym podnikatelom..ale neomarxistov si odskacu vsetci pokial ta nova haved nezmeni retoriku...ak nie, chcem vidiet krajinu ked sa rozsype ich kasa, kto im este posle pomoc......bohuzial nasypme si cisty cukor ci nalejme ciste vino, nemali narok na vstup do eurozony, ale takych bolo viac, prakticky cely juh Europy......
30. 1. 2015   ľuboš
haraburda: vidíš, a mna zase najviac podviedli roduverní "Slováci" zo Ziliny, či Rajca, ale aj Madar. podvodník nemá narodnosť!!, je to iba špina...:(
29. 1. 2015   Lolo
To Lubos, To ostatny]
V GR som pracoval, cestoval a obcas aj dovolenkoval.
Rozdiel medzi GR a SR je asi iba v tom, ze oni ak tie statistiky chceli sfalsovat, spravili to pre blaho krajiny z nejakym mensim osobnym prospechom vladnucej kleptokracie.
Budovali a buduju krajinu.
U nas Kleptokracia ma za uplnych debilov vsetkych ovcanov.
Je to z dovodu, ze ovcania nekladu odpor.
V GR je funkcne malorolnictvo, polnohospodarstvo a funkcna exportna politika, ale dokonca aj socialny system.
Nieje dokonaly, ale funguje.
Vlada u nich spravila to, co by sa mozno stalo aj u nas, keby ludom na cvilku pomohly a zlepsili prijem, zlepsiuli na par rokov podmieky zivota a prace, nasledne ak by im chceli len trocha zobrat, je reakcia okamzita, t.j. revolucia.
U nas sa od 1993 kazdy rok snazime odrazit od dna, zvysuju sa dane, zavadzaju registracne pokladne, neustale sa nieco kazi a plata a stale systematicky sa zivot stale stava horsim a neznesitelnejsim.
Vlada je ako orloj, stale sa nam ukazuju tie iste ksichty, revolverovo stale dokola, smrtka taha za snurku a zvoni umieracik, no kazdy cyklus je stale rovnaky..
Takze ked spravite z naroda ako je slovakistan krajinu blbcov a chudakov, nebude dovod na revoluciu, pretoze nepozname co znamena "lepsie" ani to pred 25 rokmi nebolo lepsie a lepsie nieje ani teraz.
Mozno len ta moznost cestovat a porovnavat a sloboda slova, ktore ale nema ziadnu vahu.
U nas uz Slovaci nechcu spat ani dostojnost, pretoze nevedia co to je..
29. 1. 2015   ľuboš
bohužiaľ, Lolo, iba súhlasiť musím !!:(
Na mieste GR idem jednoznačne do KRACHU, vrátim sa k drachme, zruším obmedzenia na chov dobytka, pest.ol. oleja, ked mi starý Grék hovoril, že dostal peniaze za NELISOVANIE a musel 1/2 hája nechať ležať ladom, "lebo EU"..., už vtedy asi 10 rokov dozadu mi hovoril, že to nemôže dopadnúť dobre...a to ich ešte strašne zaťažili letné ol.hry, lebo politici si potrebovali rýchlo zarobiť..., ako na Slovensku, akurát, že my skrachujeme a s HOLOU riťou, presne tak, ako nám to sľuboval Fico a spol.
Gréci, ste kolískou eur. kultúry, držím palce!!
29. 1. 2015   anonymus
Dobre nezmysly :) Takze podla teba je najlepsie sa zadlzit, uzit si zivot a potom skapat a dlhy nechat detom :) Ale nie kazdy ma takyto nazor na zivot. A tie tvoje subjektivne pocity s ksichtami a dostojnostou si nechaj pre seba. :)
29. 1. 2015   péro z BA
29. 1. 2015   X
Ano, len na to cestovanie potrebujes prachy, inak ti je na nic.
29. 1. 2015   péro z BA
a to aka je sloboda slova, to vidime kazdy den na slov. mediach..dennodenna propaganda a manipulaica..alebo na tom, ked prides rano do prace...skus si otvorit usta alebo prist s nejakym zlepsovakom...a si na ulici :) .. vsade vladne kultura strachu
29. 1. 2015   anonym
sloboda slova? Napisal som clanok, vystrihli, co sa im nehodilo do krami, ani autorizovat nedali, dokonca ani nezapaltili, lebo ved sa len tak spytali ovcana na ulici, co on na to. A to nebola politicka tema len o zenach. Tu cast o zenskych zbraniach (tahanie chapa za vtaka) a o ich pouzitelnostui v islamskych krajinach zlikvidovala mlada pipka, co sa zaucala. Nuz, uz bola zapipkovana, zaucena. A ja som sa poucil. Sloboda prejavu je jedna vec, sloboda po prejave ina. Kolko ludi uz zrazilo auto alebo niekto dobil kratko po tom, co sa zucastnili debaty v jednom radiu a dovolili si povedat pravdu?
29. 1. 2015   anonym
Nie je dôležité, či je socializmus, alebo kapitalizmus. Skutočná príčina je, že Európu ovládajú veľkokapitalisti, pár jednotlivcov, ktorí svojou nenažranosťou ju vedú do záhuby.
29. 1. 2015   ľuboš
grécko poznám vcelku dobre, cez ostrovy, aj vnutrozemie, baj očko zo 15-18.000 km som tam nabehal autom počas dovoleniek.
takže: KTO tvrdí, žr Gréci sú leniví...je hlupák a pako..., ktorý v živote nevytiahol paty z domu. stačí vidieť tie tisíce !!!! km diaľnic, či 4-pruhov ciest, hotely, pobrežie, najväčšie olivovníkové háje na svete.... a xxxx dalších.
skrátim to: za agoniu GR môžu POLITICI, ktorí prijali euro, na ktoré NEmali nárok.
ale hop!: ani Slovensko nemalo a NEMA nárok na euro !!!, resp. prijatý kurz nás stál MILIARDY, o ktoré nás obral Počiatek, kedže REALNY kurz bol niekde 36-38 skk/euro.
výsledok? Pomaly , ale isto sa dotiahneme na GR. iba s tým rozdielom, že nebudeme mať ani diaľnice, ani vybudovaý štát..., iba chudobu, robiaciu za 400-500 eur/mesačne.
ale to by som zase chcel, aby ľudia rozmýšlali...:((, poznal som GR s drachmou, aj s eurom, rozdiel bol strašný. v neprospech po eurovej éry.
29. 1. 2015   dsds
Takže, keďže si videl Grécko z auta, tak si sa stal expertom? Hm.... A čo ako expert na Grécko povieš na fakt, že Gréci ešte pred krízou mali najmenšie percento pracujúcej populácie z celej EÚ a produktivita tých čo pracujú je ešte menšia ako u nás. TO im ale nebráni si vyplácať platy o 40 % vyššie ako u nás. A čo penzie? Gréci mali pred krízou asi najveľkorysejší penzijný systém na svete. Po odpracovaní len 15 rokov mali nárok na 800 EURo. Výsledkom samozrejme bolo, že len menšina ľudí nad 55 rokov sa Grécku vôbec obťažuje pracovať.
Pre tromi rokmi EÚ a najmä Nemecko povedalo, že z hrušky dolu a najprv si treba zarobiť. A teraz to Grékov prestalo baviť a vyhrala strana, ktorej hlavný sľub spočíva v tom, že vybaví to, že EÚ bude posielať peniaze a nebude nútiť Grékov šetriť. Fakt skvelé.
Skrátim to. Gréci si za problémy môžu sami. Sami si volia politikov, ktorí im sľubovali modré z neba.
29. 1. 2015   ľuboš
jasné, ked myslíš, že cca pol roka je z auta..:))
další, čo má problém vnímania a chápania textu?
29. 1. 2015   X
Najvacsi podraz je ze ich zobrali do EU aj ked nesplnili podmienky, v tomto svetle vyzera EU ako skorumpovana banda DEBILOV.
29. 1. 2015   anonym
On to na rozdiel od teba chape velmi dobre
29. 1. 2015   3stan
suhlasim. akurat s tym nie, že realny kurz bol niekde 36-38 SKK/Euro. Všetky kurzy vyspelých štátov sú umelo nadhodnotené. Už v časoch keď nemci mali marky a dolár bol na úrovni 50 korún sa hovorilo, že reálne dolár má byť voči nám 22 korún a marky tak 8 korún namiesto 20tich. Odvtedy makáme ako kokoti podľa ,,nemeckých licencíí,, a ešte sa ten kurz zhoršuje???? pičovina. viď ruský kurz. umelo to USA jebli dole o 40% za 2 dni ale to neznamená že ich produktivita práce a export nemá svoju silu.
29. 1. 2015   Member
Fiam, s tou produktivitou a silou exportu si to zabil! Ja som nápis Made in Russia ešte nevidel na žiadnom tovare a tomu zodpovedá aj kurz ich meny, vlastne nezodpovedá, lebo naďalej klesá...
1/2staršie