Názory čitateľov


Názory k článku:
Nobelovec Stiglitz: Nemecko je problém, nie Grécko

8. 2. 2015   fero151
Skutočne mi je záhadou, za čo ten človek dostal Nobelovu cenu. Asi za to isté ako Obama - za nič. Bolo vari Grécko vyhlásené za nesvojprávne ? Pretože len nesvojprávny si nemôže zobrať pôžičku. Súdruženko akosi zabúda na to, že tieto južné štáty, ktoré boli akože otrávené eurom v ešte väčšej miere čerpali peniaze aj z eurofondov, ako my. A tieto peniaze predsa nemuseli vracať. Tak prečo si ešte brali aj stomiliardové pôžičky ? Kde bol vtedy nositeľ nobelovej ceny Stiglitz, veď podľa fotky už vtedy bol dospelý, aby ich upozornil, že tie peniaze sú otrávené?
30. 1. 2015   Buditel
Presne tak , ako z II. dôchodkového piliera na Slovensku , mali by z Eurozóny vystúpiť slabšie ekonomiky a chudobnejšie štáty .
Ako II. dôchodkový pilier škodí chudobnejším , starším a slabšie zarábajúcim občanom Slovenska a okráda ich o ich peniaze , presne tak Eurozóna je škodlivá pre slabšie a slabé ekonomiky EÚ s chudobnými občanmi .
30. 1. 2015   Buditel
Spoločná mena môže fungovať len medzi vyrovnanými partnermi a to v EÚ nie je .V EÚ sú obrovské rozdiely a preto spoločná mena pomáha len silným , na úkor slabších ekonomík .
Menové nástroje sa používajú v prospech silných a nezohľadňujú potreby slabších ekonomík . Preto je Euro tam , kde je a aj EÚ sa nevie ekonomicky spoločne rozbehnúť na túžený , spoločný rast ekonomiky.
29. 1. 2015   1krcmar1
Nie som renomovany ekonom ako p.Stiglitz ale jeho retorika mi pripomina retorikov ochrancov ciganov a asocialov ktory pre spolocnost nerobia nic iba cakaju že sa o nich postara,Chapem že greci to maju tazke ale po prve môžu si za to sami ani nemci ani slovaci ani nikto z EU im tento dlh nesposobil, podruhe ešte stale sa maju mozno lepsie ako niektory občania žijuci v krajinach EU kde sa poltici spravaju aspon trochu zodpovednejsie ako grecki či už je to Slovensko, Bulharsko, Cesko a podobne. takze žiadne ulabvy nepripustam a svoj dlh nech splatia.
28. 1. 2015   anonym
pan Stiglic je fak jeden POPREDNY EKONOM LEBO TAK TREPAT OD BUKA K BUKA OD VECI SPRAVA ZLAVA NO VYDIET ZE NA DEMENTA TREBA STUDOVAT ...PANE STIGLICI CHOTE DO LURD A CAKAJTE NA ZAZRAK ABY SA VAM V TEJ POMOTANEJ HLAVICKE ROZMOTALO...CAKAME NA VASE DALSE HUMORNE ANALIZI....
29. 1. 2015   péro z BA
a co take fundamentalne zlé povedal ?
28. 1. 2015   popo
cela eu stoji za hovno ojbavanie rokradanie jeto banda darmozracov
28. 1. 2015   nestranný štatista
Máte to zajedno ak vás neprevalcuje ekonomika nemecka tak vás dostane anglicko-francúzko či usa ak ešte trochu žijete príde čína a jej lacná pracovná sila ak aj to prežijete tak ruské tanky vás určite dorazia čo je prípad ukrajiny
28. 1. 2015   antrop
Pán nobelovec teoretik Stiglitz trepe hlúposti (ako už viackrát v minulosti). Nemecko potrebuje Eurozónu a Eurozóna potrebuje Nemecko. Či sa to niekomu páči, alebo nie. Nemci dokázali postaviť na nohy svoje úplne zničené hospodárstvo z nuly. Briti neboli tak zruinovaní po vojne, ako Nemci. Preto sú Nemci sebavedomí na to, čo dokázali. Ak niekto chce byť v klube s nimi, musí tiež čosi dokázať, nielen sa nechať dotovať. Gréci vedia veľmi dobre, o čo by prišli - euro, úverové linky Troiky, ale najmä DOTÁCIE EÚ. O tie nechce prísť nikto... Súhlasím tiež, som rád, že dnes mám euro, aj keď je teraz slabšie. Ale to už tak chodí v ekonomike, raz je silná mena, slabý export, ceny stabilizované, inokedy mena slabšia, export sa reštartuje, ceny stúpnu.
28. 1. 2015   rain100
asi si mylis eurozonu a europsku uniu..
28. 1. 2015   antrop
Skôr som mal na mysli eurozónu, ale v podstate je to egal, skoro na tej istej úrovni.
28. 1. 2015   marshall
nemecku pomohol marshallov plan obnovy europy po vojne a az potom nasledoval nemecky dril
29. 1. 2015   antrop
Súhlasím, ale dôležité je, že sa chytili tej príležitosti a postavili sa na nohy. Nečakali, že to za nich urobí niekto iný.
2. 2. 2015   observer47
30. 1. 2015   Buditel
Nemecku pomohol Marshallov plán a následne aj studená vojna , kde si mocnosti navzájom dokazovali , kto je lepší , či východ , alebo západ , či socializmus , alebo kapitalizmus.
Jednalo sa vždy o geopolitické ovládnutie Európy zo strany USA .
5. 2. 2015   aaa
Nemecku v skutočnosti pomohol Hitler! Nemecko získalo práve vďaka vojnovej koristi a kont v Švajčiarsku. Keby nebolo Hitlera, tak Nemecko dnes drie chudobu podobne ako iné štáty !
28. 1. 2015   mlyno
Treba sa dať dokopy s Nemeckom a zopár ďalšími zodpovednými štátmi a vytvoriť nové EURO a južania nech si idú
28. 1. 2015   péro z BA
fííha
1/2staršie