Názory čitateľov


Názory k článku:
Platenie minimálneho poistenia znamená aj nižšie dávky

27. 1. 2015   anonym
Keď z hodnotím platby z minima ako živnostník tak sú vedčie ako plat zamestnaného za odpracovaných štyricať rokov pre štát dvesto šezdesiat euro dôchodku s ktorého sa nedá žiť je hanbou slovenska v europe a ďaleko za jeho hranicami slovensko je v dôchodkoch na 48 priečke česko na 25 sústavne lži slovenských vlád a poslancov-politikov má teraz nedozerné následky na slovensku je novodobé otroctvo a z dôchodcov sú žobráci sústavné sľuby a lži nie s te schopný zaviesť minimálny dôchodok sedemsto euro a minimálnu mzdu tisíc euro a tu je jadro veci pre ekonomiku slovenska nie ste schopný vládnuť odstuťte a uhradte škody ktoré s te spôsobily svojim vládnutím fiko a spol.
27. 1. 2015   belopa@post.sk
Som veľmy zvedavý aký bude mať dôchodok Kanik,ked mu socilka odpustila nedoplatok!!!!!
27. 1. 2015   marty
Povedzme si to na rovinu. Mam 48, za sebou jeden infarkt a je mi srdecne egal, aky budem mat v 68 rokoch dochodok, ked sa toho stejne nedozijem...
27. 1. 2015   Lolo
Zivnost a minimalna mzda su castokrat jedine sposoby a moznosti prezitia hrdych povodnych obyvatelov slovakistanu, tzv. Slovakov, ktory sa vyznacuju tym, ze napriek tomu, ze od 90tych rokov neboli na nemocenskej, nechodia na dovolenky a vcelku uspesne sa tryznia vlastnou pracou, vykoristuju sami seba a aj rodiny, napriek kleptokratickemu neustalemu utlaku oligarchickych debilov, ziju..
A nakoniec za odvedene peniaze na odvodoch dostanu asi aj to minimum, co im kleptokracia bude musiet dat a bude isto hladat sposoby, ako im to este nejako "vylepsit" napr. tym, ze im este zdani dochodky..
Keby sa brala do uvahy aj odvedena dan a pripadne pridana hodnota, uz len tym, ze nepoberali nidky podporu od statu, alebo z podpory zacali podnikat a odbremenili stat o socialne davky a naopak sa pozdvihli z prachu, to je pripad vela prepustenych rolnikov na druzstvach, zien na dedinach, co nemali inu sancu na uplatnenie, a tisice dalsich..
Hm, no radsej mali ist po priklade indoslovakistancov a natacat videa typu tukabel a zakladat osady nezamestnanych a kricat ze chcu pracu..
To je paradox medzi napriklad tym, co trebars nikdy v zivote nepracoval a lern poberal a musi zo zakona dostat dochodok nejaky, priemerny a tym co od statu nikdy nebral, naopak platil aspon tie odvody, no minimalne na zivot si nejako asi zarobil, takze asi aj na tovare ako je WC papier a parky z rozkom DPH statu musel odviest, nehovoriac o tych, co nakupili nejake stroje, auta apod..
A tyto dostanu z minima aj minimum..
Preco?
Lebo sa snazili.. A to je tiez trestane a prosim dozivotne.
Keby sa aspon nesnazili a hodili by bobek hned na zaciatku uz potrestany boli tym, ze niekde zamestnany boli.
Indoslovak problem nema, pokial naozaj poctivo cely zivot nic nerobil, dostane zarucene viac na stare kolena..
27. 1. 2015   marty
Moja matka cely zivot robila ako sestricka v ambulancii. A dochodok ma o 100€ mensi, nez tazkotonazna cigana z vedlajsej ulice, co za cely zivot o pracu nezavadila a statu dala akurat 7 absolventov Leopoldovskej univerzity... Niekde je asi chyba...
27. 1. 2015   cíferčan
Jozefko,práve,že opisujem skutočný príbeh.Každý príjem peňazí sa veľmi lahko minie,najmä keď .sa navštevujú často pohostinstvá a herne. Keď je človek mladý a zdravý ,tak zabúda,ako v tej pesničke "keby ja bol vedel,že raz budem starý,alebo chorý,bol by som odkládal grajciar po grajciari..."
27. 1. 2015   Jozef
Ale no, ja som si myslel, že sa bavíme o podnikateľoch a nie alkoholikoch.
27. 1. 2015   Peter
živnostnici aj keď odvádzajú minimálne odvody platia viac ako zamestnanci s minimálnou mzdou na odvodoch spolu so zamestnávateľom , čiže by mali mať vyšie dôchodky a nemocenské dávky ako zamestnanci s minimálnou mzdou. P. vyšváder keď ste uviedli že cca 156000 živnostníkov platí minimalné odvody uvedte aj koko zamestnancov platí minimálny odvod z minimálnej mzdy. Nie je férove uvádzať , že živnostníci platia ninimálne odvody . Minimálne odvody platí zamestnanec s minimálnou mzdou a ešte by som chcel vedieť aký podiel na práceneschopnosti majú živnostníci z celkového počtu osôb ktoré odvádzajú odvody do sociálnej poistovne mám živnosť od roku 1993 a celkovo som četpal 30 dní PN. Dúfam , žedostanem odpoveď na moje otázky.
27. 1. 2015   cíferčan
Dôchodok z minimalného poistenia je tak veľký,že umožňuje poberajúcemu nie žiť ,ale živoriť.Poznám prípad veľmi dobre prosperujúceho živnostníka,ktorý sa taktiež snažil /nepriznal skutočný príjem/platiť len minimalné poistenie a teraz pomerne mladý invalid , keby nemal súcitnú sestru,tak musí z toho minimalného dôchodku od hladu a zimy zomrieť.
27. 1. 2015   Jozef
Nevieš o čom točíš, protirečíš si. Najskôr "veľmi dobre prosperujúci živnostník" a potom, že by zomrel od hladu a zimy, keby nemal súcitnú sestru.))))) Asi až tak dobre prosperujúci nebol.
27. 1. 2015   Jozef
Môj názor? Len neznalý, alebo dementný, platí max. poistné, ktoré je cca 1330 eur + 563 eur zdravotné. Ročne tak odvedie 22 716. Koľkože odvedie napr. za cca 20 rokov? No oplatí sa to p. Višvdader? A čo za to dostane? Akú starostlivosť? V štátoch ako Nórsko, Anglicko a p. ľudia, podnikatelia radi platia odvody, dane, lebo vedia, že štát sa o nich postará v prípade, že sa im zhorší životná situácia, v chorobe, starobe a p. Na Slovensku sú drobní podnikatelia systematický zdieraní. Dúfam, že neuniklo pozornosti ďalšie zvyšovanie odvodov do soc aj zdr poisťovní od januára 2015. Naopak, veľkopodnikatelia, ktorí privádzajú svoje firmy so súhlasom štátu do reštrukturalizácie, namiesto toho, aby bručali v base, sú nedotknuteľní a so súhlasom štátu kradnú ďalej. Koľko malých firmičiek, drobných živnostníkov zavrkalo, keď štát zbavil dlhov napr. naposledy Doprastav, alebo Váhostav? Prečo im štát neodpustil DPH, odvody do poisťovní za faktúry, ktoré im tieto zlodejské firmy nezaplatili a ani nezaplatia? Ja len dúfam, že dopadnú tak, ako napr. ďalšia zlodejská firma Sibamac, ktorá tiež prešla reštrukturalizáciou , taktiež zanechala za sebou mnohomiliónové dlhy, ale teraz po nich ani pes neštekne, nikto nechce pre nich pracovať.
27. 1. 2015   Jožinko
Súhlasím, najskôr mali pozatvárať vedenie firmy za podvod a až potom reštrukturalizovať.
27. 1. 2015   Palo
Súhlas do poslednej bodky. Ešte by sa dalo doplniť veľa faktov. Napr. výhodnosť druhého piliera. Porovnanie výšky dôchodku človeka, ktorý odpracoval vyše 40r. a tých ktorí od r.89 nerobili, atď.atď...
27. 1. 2015   Eva
Kedy sa niekto zamyslí nad zdieraním podnikateľov a bude riešiť výšku likvidačných odvodov, dotovanie cestovania vlakom a ďalšie populistické nezmysly.
1/2staršie