Názory čitateľov


Názory k článku:
Veľký deň pre euro: Čo prináša tlačenie peňazí a ako to (ne)rozhýbe ekonomiku

2. 2. 2015   anonym
ludia nemaju co minat a su zadlzeny uz nepoznam znameho co by nemal dlhy.tak to ze ludia neminaju nieje tym ze nachceu ale neni s coho.toto sa tyka len na sk.v rakusku maju domorody rakusania okolo 4500eur a lacnejsie zaklanu zivotnu reziu tak z toho pohladu to beru je to na tomto pohlade zalozene tak budis.pre nas to bude mat katastrofalny dopad + to ze u nas tie peniaze ani len neskoncia skoncia presne u tych dlznikov na ktorych sa mi mame skladat do eurovalov alebo valov pre svine ktore potom to vyzeru a mi mame prezivat nie zit prezivat a cakat na dajake lepsie zajtrajsky a istoty ala smer a nielen on modra je dobra a podobne chore demagogie typu slovakistan./toto co teraz bude nasledovat je ze dovera v euro tak ako dolar dve meny typu toaletny papier 0,06eur do ktoreho si moste....yuan ma veciu hodnotu uz sa s nim zacina platit a uznavat aj mimo ciny.a to nehovoriac ze je umelo podhodnocovany aby podporoval export tak ked si vlozim do yuanu mam veciu istotu ako v eur a usdemont.premna je euro k.o peky den vsetkym.
27. 1. 2015   Joják
A ja som si vždy myslel že keď sú ceny nižšie viac ľudí si môže produkt dovoliť alebo častejšie a tým bude treba viac vyrábať a bude treba viac pracovných síl. No ale asi som sa mýlil EU politici tomu rozumejú isto viac.
1. 2. 2015   bluemountainXXX@azet.sk
staci si precitat zaklady ekonomiky a hned to pochopis ...
24. 1. 2015   kubo
Euráče pre UA hahaha
24. 1. 2015   Praktik
Pumpovanie penazi do ekonomiky je zbytocne. Peniaze budu smerovat pre vyvolene skupiny, dojde k ich znehodnoteniu a k inflacii. Neviem, odkial maju, ze ak su lacne tovary a sluzby, je to problem. Pozrite sa v obchodoch a obchodnych centrach. Cim je tovar lacnejsi, tym ho ludia viac kupuju. Co v tejto situacii, ked bude inflacia ? Platy vacsine ludom zamestnavatelia nezdvihnu a tovar a sluzby budu pre ne drahsie. Co urobia ? Budu setrit a mozu si dovolit menej. Menej tovaru, mensie zisky, krachujuce spolocnosti.... a je to presne ten stav, ktoremu chcu zabranit.
Tu by sa mali statny sveta spojit a vytvorit centralnu spolocnu menu a nezavisly organ pre jej kontrolu a tlacenie, aby si nikto nemohol bankovky len tak tlacit. Aspon by prestali spekulacie na kurzovych rozdieloch a rozne financne problemy, ktore vznikaju z politiky virtualnych penazi.
2. 2. 2015   anonym
ta ti si dobre rafinovany plan jak z ucebnice NOVEHO SVETOVEHO PORIADKU.a preco jak ved to je to dobre ta platia ci si uz zasveteny???
23. 1. 2015   anonym
veľký deň pre občana chudobnej zotročovanej časti EU -čím skôr sa zbaviť dlhov, kreditiek, účtov. A vyskakovať si do výšky toho, čo potrebujeme a na čo máme, nie byť in v módnych veciach, ktorých dve pointy sú - byť okamžite demíoodny a ťahať peniaze z ľudí. Serte na nadspotrebu, serte na názor iných, frikulínov z valala, ktorí dajú viac na názor okolia, než na zdravý rozum, len aby mali drahšie, väčšie, bmwovatejšie, aj keď sa im to rozsype pod prdelou... Žiť vlastný život, to je pointa. Bez telky a jej klamstiev, matrixu.
2. 2. 2015   anonym
suhlasim s tebou a tym ze si to napisal si zrobil dost a uz je len na zrelosti ostatnych ako nalozia s svojim zivotom..
23. 1. 2015   Posudzovateľ
Chcú mať plné peňaženky peňazí, ktoré získajú cez finančné operácie a nám zostane splácanie v inflačných cenách. Do eurozóny sme šli predovšetkým preto, aby sme sa vyhli problémom s menovými kurzami a nestabilitou. Asi je potrebné usporiuadať celoeurópske referendum o zmysle únie a nedať sa odhovoriť od účasti na ňom. V mene akej svetobornej myšlienky sa tu máme nechať dusiť?
23. 1. 2015   anonym
v mene blahobytnej myšlienky fašistov a je jedno, či sídlia uprostred európy, alebo za oceánom. A nechceme sa nechať dusiť, ale poturčenec horší od žida. A takých nám tu vládlo, jedných aj druhých, napokon, kedy sa tí spoza jordánu ospravedlnia za VOSR, za to, že ich kibucnaté idey ožobráčili šestinu sveta cez diela Marxa a hnusnej práce Lenina či Trockého, keď vyzabíjali 20 miliónov ľudí po svete, hlavne inteligencie, aby ostala len im verná intelektuálska "elita", teda rozumári, špekulanti, filozofovia? Gatesov rothschildovský sen o pol miliarde ľudí nám zatemnil slnko aj mysle.
22. 1. 2015   gary hobson
euro dobrodruzstvo konci, fico by mal vystupit , z hladiska buducnosti bude jedno ci dochodcovia budu brat eura alebo staru korunu... ako strateg by mal vystupit z eura fico alternativa tu je stara a to koruna... otázkou dna je ci skor dôchodok v eurách alebo v korunach ...
22. 1. 2015   Lolo
Velky den pre zlato, striebro a ine kovy..
Vysledok hospodarenia europskej mumie je dokonaly..
Zrecykluju nas vsetkych vo velkom eurogulagu a potom z nas mozu vyrabat mydlo..
Sak preco nie..
2. 2. 2015   anonym
peniaze tlacene alebo len cisielka na monitore raz dojdu k svojej skutocnej hodnote.A TO JEST VELKA NULA ...
22. 1. 2015   milan111
Ide o megapodvod na nás, obyčajných ľuďoch!! Kým my si
musme každých 100 eur tvrdo odpracovať, centrálna banka vytlačí cez BILIÓN eur !!!, tieto dá do rúk politikom a bankárom a oni si ich cez astronomické odmeny a kváziinvestície ROZKRADNÚ!!
2. 2. 2015   anonym
PRESNE TAK ALE TO VSETKO ODDREME MY......VYKORISTOVA NIE BEZ TOHO ZE BY VOBEC ZDVIHLI SVOJE TLUSTE NENAZRATE ZADKY NAS TYMTO TAHOM DOKAZU OKRANUT BEZ TOHO ABY SA CO LEN NAMAHALI....EURO ODPADOVY KANAL A ZUNPA...
1/3staršie