Názory čitateľov


Názory k článku:
Politika hospodárskej hlúposti

29. 1. 2015   péro z BA
jozko stiglitz dobre hovoris, ale ti dnesni politici su tiez len poskoci kapitalu, takze to co im najvacsi kapital hovori, to robia..takze nie politici, ale primarne velkokapital je chyba
24. 1. 2015   Posudzovateľ
Citát:"Štruktúra eurozóny je čiastočne na vine, že sa bráni prispôsobeniu sa šoku generovaného krízou."
Môj najväčší šok je z toho, že do Grécka sa nalialo doteraz 250 000 000 000 e, Syriza požaduje odpustenie dlhov, ale štátny rozpočet Slovenskej republiky je na (rok 2015) 16 333 548 107. Deficit máme niečo nad 3 miliardy e, kto nám s tým pomôže.
23. 1. 2015   anonym
Chlapci len fantazírujte ale som sa dobre pobavil píšete ale k jadru s te neprispeli politika je samá lož ovplivňuje myslenie človeka sústavnými kombináciami v súčasnosti v tahovanie postaľitných štátov- tieto kolónie v tiahnuť do studenej vojny žiadna produktivita práce kde by pracujúci zarobil dôstojne aby žil dôkazov je dosť zárobky s ktorých sa nedá žiť a dôchodci dostávajú potravinové prídeli menej fantazírovať a íť do ulíc bojovať za seba svoje rodiny za lepšiu budúcnosť
23. 1. 2015   llzyoau
a kto uz len pojde bojovat so ulic na SLovensku? Hadam nie ti ludia co sa trasu o tych svojich 400 euro v hrubom aby nepomreli od hladu???
To by tu musel prist iny prevrat a vsetkych co su tam v parlamente a vlade zavret na dozivotie za vlastizradu a zaviest trest smrti a keby sa niekto opat pokusal o dalsie tunelovanie tak by mohol byt prvy co by okusil povraz po vela, vela rokoch.
23. 1. 2015   fero z BA
tlačenie peňazí bez zodpovedajúcej protihodnoty je umelé znehodnocovanie peňazí a malo by byť trestné, nie velebiť de facto zlodejov a všetkých nútiť k zadlžovaniu
23. 1. 2015   anonym
občas sa dá súhlasiť aj s de facto nepriateľo, Feri z BA, a toto je jedna z hlbokých myšlienok.
23. 1. 2015   truth about debt
cela svet je v ekonomickej krize, lebo nerozumeju zakladnym ekonomickym pravidlam, alebo nechcu rozumiet alebo ju chcu naschval polozit na lopatky.
Ekonomika je lahka a trhova o to viac.
Ked je dopyt po vyrobku/sluzbe tak cena stupa alebo zostava stabilna.
Ked nie je dopyt tak cena klesa, pripadne sa vyrobok/sluzba prestane vyrabat/predavat/po skytovat.
Vsetko okolo s akciami a dlhopismi je nesmierny bordel, o bankach a ich kseftoch ani nehovorim.
Nemozme predsa zit nad svoje pomery a na dlh, to sa neda donekonecna. Nehovorim ze si nezobrat maly uver raz za cas na nieco ale nie stale a na kreditku nakupovat to co sa nam snazia reklamami natlacit ze to potrebujeme, musime mat atd... konzum.
23. 1. 2015   anonym
opatrne s voľnou rukou trhu, lebo tá najdlhšia patrí globálnym hráčom, ktorí si kupujú celé štáty, nielen ich politikov, a ostatných zastrašujú katastrofami ako ekonomická kríza USA v r. 2008, tak šikovne predaná Európe. Keď založím firmu, od štátu dostanem hovno. Keď sem príde môôj konkurent, dostane podporu od židov, ovládajúcich aj tento štát. ViďMatador, ktorý dostal hovno vs. Hankook, ktorý mal dostať 200 tisíc eur na každé pracovné miesto. To je 10 rookov &zadarmo pre dobre plateného človeka. A čo trh? Trhni si, si Slovač, otročina, nie pán sveta z USA, od Merketlera alebo z inej riti.
23. 1. 2015   truth about debt
to mas pravdu ale to je zas o nasich politykoch co sa pchaju nadnarodnym firmam do riti a beru za to pekne provizie, tomu sa hovori EASY FIX, namiesto toho aby vytvarali vyhodne podnikatelske prostredie pre male a stredne Slovenske firmy tak radsej sem pustia kadekoho kto supne nieco do vrecka a vsak oni sa nemusia trapit o to ci bude najaka ta praca pre SLovac.
23. 1. 2015   Teskatlika
"Medzitým v Rusku môžeme očakávať, že západné sankcie, ktoré majú spomaliť rast, budú mať nepriaznivé dopady na už oslabené štáty Európy. To nie je argument proti sankciám. Svet mal zareagovať na ruskú inváziu na Ukrajinu, a tí čo argumentujú inak, sa snažia len ochrániť svoje investície. "
Ja s ním v tomto nesúhlasím a nemám v Rusku investície.
Veľmi by ma zaujímalo, že prečo mali zrazu zareagovať sankciami, keď proti iným krajinám vôbec nezakročili a bolo tam ďaleko viac mŕtvych(napríklad invázia do Iraku a podpora povstalcov v Sýrií). Asi by som veľa chcel od autora článku, ktorý je rodeným Američanom, nejako majú problém vidieť vlastné agresie.
Ďalšia vec je, že prečo celý svet mal reagovať. Tento konflikt je len lokálny, takže ten celý svet ani nemal dôvod reagovať a väčšina, ktorí pristúpili k sankciám museli byť presvedčovaní USA. Zvedavý som, čo im sľúbili na oplátku.
23. 1. 2015   anonym
ale celý svet reaguje, vďaka propagande. USA na Ukrajinu trepú vojakov a zbrane cez pol sveta, ale Rusi sa majú na vlastnom území odpratať od nepokojných Arzénových hraníc. Nakoniec budeme aj m y bojovať &za židovské rite z USA na Ukrajine proti Rusom, hoci sú tiež Slovania. Nech žijú nezávislé médiá na SLovensku. Tento konflikt je globálny, pretože neďaleko Ukrajiny je americká flotila, cez pobatlie sa vozia americké zbrane ukrajinským fašistom, ktorí ani nie sú ukrajinci (kedy naposledy vládol napríklad susednému Rakúsku Rakúšan alebo Francúzsku Francúz nielen podľa občianstva ale aj podľa pôvodu - teda nie svetoobčan? Celý svet reaguje, lebo celý svet (teda USA) vyvolal konflikt. Veď na Majdane po odvolaní vojska aj polície ešte stále niekto zo striech strieľal - a neboli to Ukrajinci, viď ten skurvený americký bankár, inak takto poľský žid z ukrajiny, ktorý tam nechcel umrieť, len si chcel zastreliť pár ľudí beztrestne kdesi v prdeli, kde ani nevedel, na ktorom kontinente je.
24. 1. 2015   anonym
pobavilo ma to - budeme aj my bojovať &za židovské rite z USA na Ukrajine proti Rusom, hoci sú tiež Slovania ... kolego, odporucam ti navrat do 30.-tych, 40.-tych a 50-tych rokov - take NKVD, Berija, Bacilek a ruski poradcovia, Jachymov a dalsi dobrodinci len pre teba ... asi by si to nerozchodil aj keby si sa stokrat posral ...
25. 1. 2015   anonym
Berija Slovan? Bacilek? A Jachymov? Kto bol Reicin, teda cesky Berija? Netusil som, ze Gruzinci su Slovania a za Jordanom dalsi... Socializmus v Rusku nebol zalezitostou Slovanov, bo to najvacsi kibuc na svete. A stale sa roztahoval. A ti Slovania s typickymi slovanskymi menami, co nam vladnu od "revoluucie" pocinajuc Lahvom cez vsetky tie nemecke mena vratane tych, co si ich radsej zmenili, ako Slezinger, ci ako sa pisal povodne (Ale ved aj Chatam Sofer sa narodil ako Mosche Schreiber...)
a teraz mame inych poradcov, ktorych sefovia nam poslu M16 a nas poslu na Ukrajinu, bojovat v rozpravke o spravodlivom Arzerovi Petrovia a zlom medvedovi, hoci strelbu maju vo vlsastnej rezii a jej medializaciu tiez. Mimochodom dost zle rezirovanu a zostrihanu. Tebe ja neodporucim nic. V 30 a 40 rokoch si aj Werich pospevoval, ze bratr rus je zas slovan, ale je tu otrava, ze my chcem svý nebe mít aspon trosku doprava, nac mamem dlouho chodit okolo horky kase, my chceme nebe male ale NASE (tzn. ceske - aj pre bacovsky narod, ako nas volali) - a Skodove zavody zbrojili nie Rusa, nie 10000 pevnostok na zapade, ale este dalej - dodavali Dolfimu.
23. 1. 2015   lolo.husar@gmail.com
Súčasná hospodárska politika a spôsob, akým chce EÚ napumpovať peniaze do ekonomiky je ako keby ste boľavý zub liečili studenou vodou... Keď sa v ústach ohreje bolesť je ešte väčšia. PRÍDE KRACH !
23. 1. 2015   anonym
Fico to robi na Slovensku ešte horšie,viď vlaky zadarmo!
To potláča tržby a zisky v osobnej doprave ako celku!!!
Ako sa ma tvoriť hospodársky rast z niečoho, co je zadarmo?
Je to pravda hlúpy politici su to !!!
23. 1. 2015   anonym
politici nie sú hlúpi (čeť výnimkám, nech mi odpustí Jano Kelňa), ale vychcaní hajzli, ktorí trpia bezcharakternosťou a kopou psychóz - čím viac sa chce človek dostať k moci, tým viac by mal os nej byť oddelený!!!
23. 1. 2015   ľuboš
netrep somariny. Jediným spôsobom ako naštartovať ekonomiku je naliať 3-5 BILIONOV do rozvojových projektov, cez diaľnice, žel. trate, BYVANIE a podobne, bez PPP projektov !!
odkiaľ inak zoberieš peniaze, za ktoré si ešte niečo môžeš kúpiť, a ako ich dostaneš do obehu, ked si
ich "nevytlačíš"...? aj to tlačenie je iba iluzorne, ide to cez dlhopisy, ale to je nadlho.
23. 1. 2015   saparat
Tých 3-5 bilionov do rozvojových projektov treba zohnať.. .nie vytlačiť. Máme málo bublín? Treba budovať na skutočných hodnotách a lepšie prerozdeľovať kapitál - potom ho nebude pár ľudí skladovať na účtoch v daňových rajoch, ale ho spotrebitelia využijú na svoje potreby a rozbeh ekonomiky. Tlačiť, aj keď len iluzórne by si mal radšej na záchode. To bude viac efektívne.
23. 1. 2015   ľuboš
tie peniaze sa NEDAJU zohnať:)), to je ten paradox.
pokiaľ by som bol sukromný investor, s napr. 100 mld eur na účte ako apple, alebo toyota..., tie majú okolo žo mld vyššie, tak by tie diaľnice boli také drahé, že by po nich NIKTO nejazdil...:)), pretože sú to súrkomné firmy a potrebuju "výnos"...:)), zataľ čo úlohou štátu je nachovať hladné krky...:)
ak by bolo dens napr. 1 mil ľudí na planete..., tí by potrebovali príklad 1 bilion eur ako peňažnú zásobu.., ale: nemôže byť 1 bilion eur ako zásoba pre 1-7 miliárd obyvateľov. preto aj padol zlatý štandart.
23. 1. 2015   anonymus
Toto je ale iba beh na krátku trať. Tento spôsob nepreukázal žiadny pozitívny výsledok čo sa týka rastu ekonomiky z dlhodobejšieho hľadiska. Toto nalievanie sa bude opakovať až nakoniec ľudia prídu o hodnotu svojich úspor. Je to iba podpora pre banky.
23. 1. 2015   ľuboš
ano, to je 100% pravda. ale osobne radšej oberiem ľudí o úspory, ako o život:))
dnes som v jednom svk aquaparku a obyčajná sviečková stojí 6,5 eura, 0,3 l pivo 1,6 a káva 2,1 eura.
v 88 som toľko platil...ale v KCS...:)), ale inej cesty zrejme niet.
23. 1. 2015   vlado
som obyčajný človek, možno aj hlúpy ale dnes som bol v poisťovni zrušiť poistky aj keď so stratou 1500€ na troch poistkách. Investičné poistky, kde som mal určité cieľové sumy ako sporenie a popritom životné a úrazové poistenie.
Dôvod? Jednoduchý... - strach s inflácie ... po 20 rokoch môže byť, že za tých cieľových 6000€ si nekúpim ani len bicykel. Uzavrel som iba obyčajné poistenie bez sporenia kde síce nič nedostanem ale neplatím mesačne 60€ ale iba 3,80€ ...
23. 1. 2015   anonym
ja osobne nemienim oberať ľudí ani o úsporym nieto o životy. To je výhovorka, demagógia. Radšej pozabíjam 300 mili=onov, než miliardu. Hm? A Hitler? Gates? Soros? Bush + a Bush 2? Nixon? Johnson (Lyndon Baines)?
24. 1. 2015   ľuboš
Nexapeme sa::-), je lepšie prísť o úspory, aj tak sú iba iluzorne, ako prísť o život.
Voľakedy, keď neboli papieriky, tak sa robili vojnové výpravy, aby sa ulupili majetky, zlato, kožušiny, diamanty. A podobne.
Preto cena straty nejaký ch 2-% rocne, je oveľa menšia, ako strata života.
24. 1. 2015   anonym
nuž tí ľudia obratí o úspory by sa ti iste poďakovali, a keby ťa stretli, o život by si prišiel iste ty. Bez peňazí niet slobody.... Síce aj život bezdomovca je tiež len život.
1/1