Názory čitateľov


Názory k článku:
The Economist: Zopár dôkazov, že ruská ekonomická kríza už oficiálne dorazila

31. 1. 2015   Sever
Opäť, zas a znova jeden duchaplný článok plný nezmyslov!
21. 1. 2015   pavol dz
Zopar dokazov,ze USA je so svojim galaktickym dlhom na cele a je len otazka casu kedy sa zosypu ako domcek z karat...
23. 1. 2015   anonym
jasne,...snivaj,..ak o kominista,...co sniva o kolapse usa 120 rokov a stale nic,.a zatia sovieti nemaju z coho kupit ani zemlanky..
20. 1. 2015   anonym
Dôkazi sú jasné kto to má na svedomí kto sa chce z mocniť Ruska ako a prečo niet pochyb k tomu nesporne patrí obrovský brechot psov na všetkých frontoch ale karavana jede dál na čele z medveďom sktorého sú tieto psy posrané a skučia od strachu čo bude keď medveďa rozzúria zastavín sa po dobití starého kontingentu alebo pôjde ďalej dobrí deň otroci kolonia nato
20. 1. 2015   TAK
TAK až posledná veta mi ozrejmila cieľ článku. Americkému The Economist je jasné, že na ozdravenie ekonomiky Ruska by musela byť zmenená vláda. Takže, to je ten problém, že Rusko má na svojom čele rozhodného prezidenta a nie človeka ako bol Gorbačov alebo Jeľcin, ktorí nechali rozkradnúť a rozbiť celú krajinu. Vtedy to bolo pre západné firmy výhodné, dostali lacno licencie na ťažbu nerastov, cez nastrčené osoby vlastne rozkradli celé národné bohatstvo (viď Chodorkovsky). No len aby ste neboli všetci prekvapení o nejaké dva-tri roky, keď sa Rusko ustabilizuje a diverzifikuje predaj svojich surovín. Aby sme sa v EU a USA neprepočítali tak, ako sa prepočítala EU, keď Rusov naťahovali ohľadne Južného rpúdu a dnes by chceli, aby svoje rozhodnutie o výstavbe plynovodu do Turecka prehodnotili.
.
No a teraz by som tu očakával fundovaný článok o tej piramídovej hre zvanej USD a o tom astronomickom 18 bilionovom dlhu, ktorý máme na svete všetci a hlavne Rusko zaplatiť. Keď sa zrútil BMG invest a zanechal za sebou milionové dlhy, to bolo kriku, že ? Ale to nebude nič proti tomu, keď skolabuje ten slávny Printdolár.
20. 1. 2015   hlupyrus
nic neskolabuje jedine co tu kolabuje su tvoje mozgove bunky. Ak jepodla teba Putin ktory nechava bojovat dovolenkarov na vychode ukrajiny taks a tam mozes odstahovat.
20. 1. 2015   anonym
Ak aj si nejaký "hlúpy Rus", tak by si nemal byť osobný, lebo potom Tvoje reakcie nesú všetky znaky diskusného príspevku "užitočného idiota", alebo len idiota ?
20. 1. 2015   Lolo
No Ruska kriza dorazi do europy, ked nam zacne byt zima..
Zatial je to len take mierne "ochladenie"..
Este nam budu dobre "Ficove brikety istoty"..
19. 1. 2015   Samorast z Tatier
to sú všetko bludy. akoby v EU nedominovali manipulované informácie o tom ako je amerika a EU úžasná a poráža rusko. neporáža. rusi sa už z jedného bankrotu spamätali a spamätajú sa aj z ďaľšieho, ale američania sa čoskoro zosypú a nerozchodia to a snimi všetci čo vlastnia tie ich smiešne zelené papieriky
23. 1. 2015   anonym
zasmewjem sa na tebe,...preto ich teda rusi tie papiere kupuju za toaletak zvany rubel >??
19. 1. 2015   anonym
Hladam......patram.. ......prispevky od fera z ba.....a kde nic, tu nic. Stiahli ho z obehu? Premenoval si nick? Brigaduje inde a nestiha? Alebo len nenastupil na nocnu.....?
19. 1. 2015   Janko
veru propaganda stále vykresľuje a píše svoje scenáre. Tento grc je z podobnej dielne... sám autor napísal ako je to veľmi zlé a na druhej strane že rusko si z toho hlavu nerobí...viac to trápi západ!! Myslím, že stačí tento malý príklad ( je ich nespočet ale demokraticky sa nesmie o nich písať )
Kvôli potravinovému embargu sa účasť Ruska na poľnohospodárskom veľtrhu v Berlíne pod názvom „Zelený týždeň“ stala prekvapením. Nemecké ministerstvo pre potraviny a poľnohospodárstvo vyhlásilo, že účasť Ruska na veľtrhu je „príjemnou novinkou“ pre poľnohospodárov...
19. 1. 2015   Roman
Pravdu máš inak tento denník The Economist na konci roku 2014 priniesol článok že im je ľúto že milióny na budovanie "občianskej" spoločnosti vo východnej Európe vyšli navnivoč nakoľko na Slovensku je referendum o rodine! Ak bude neúspešné tak Slovensko patrí do 21 storočia.
19. 1. 2015   etpozemstan
sem tam si pozriem diskusie na yahoo k mediálnym sračkám o Rusku. Musel som si popraviť názor na bežných američanov. Sú to taký istí ľudia, ako my, neveria médiám a vidím tam samé príspevky v ktorých držia palce Putinovi a Porošenkovi prajú politickú smrť za zabíjanie civilistov.
19. 1. 2015   anonym
A čo tak rozmýšľať ináč: Rusko produkuje ropu a plyn za lacný rubeľ, predáva za nadhodnotený dolár, ktorý nemá v budúcnosti ani hodnotu pepiera, na ktorých to tlačiarne teraz chŕlia a za nadhodnotený dolár kupuje obratom podhodnotené zlato. Otázka - kto sa bude asi v budúcnosti smiať?
19. 1. 2015   etpozemstan
Putin nariadil obchodovanie v Rubľoch. Ak niekto bude chcieť niečo z Ruska, bude platiť len v Rubľoch, nie v Dolároch či Euru. Nakoniec Euro sa vyfarbuje, padá na hubu ako Rubeľ :) akurát pomalšie, ale čoskoro definitívne...
20. 1. 2015   anonym
lol putin nariadil.. dalsi ekonom v diskusii =D
1/3staršie