Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo by znamenal Grexit: Čím ohuruje volebný program Syriza

25. 1. 2015   trapic
Potom co EU a MMF na Cypre znarodnilo vklady v bankach, a teraz ide EU vytlacit biliony eur , cim znehodnotia vklady obycajnych ludi moze kazdy robit co chce. Politici a bankari su zlodeji rovmakej krvnej skupiny.Preto kryju jeden druhého.
8. 1. 2015   sorosove_miliony
Myslel som si ze Fico a Orban su najvacsi populisti v EU ale tento je TOP! Co si navaria to si ziedia. Zda sa ze nemci sa na nich vyseru a tak sa pekne vratia k drachne a to som potom zvedavy co budu robit. Aspon uvidime co sa stane ked niekto opusti eurozonu (narazam tym na blbcov co maju plnu hubu zvastov ze by sme sa mali vratit ku korune atd...)
8. 1. 2015   Member
Takéto experimenty je najlepšie vyskúšať si na iných, preto tajne dúfam, že sa vrátia k drachme. Odhadujem, že drachma k euru 1:1 by vzápätí devalvovala na 10:1 a tak by mali minimálnu mzdu 75€. Potom by sa stali zaujímavou dovolenkovou destináciou pre Albáncov a Ukrajincov...
8. 1. 2015   Lolo
Smutne a vesele zaroven.
Nakoniec budu musiet Grecko prist humanitarne podporit bombardovanim strategickych bodov.
Ale mam dojem, ze Greci boli pred rovnakym problemom, ked ich obsadili Osmani, Turci, Benatcania a nakoniec odisli, lebo pochopili, ze oni robit nebudu a pridanu hodnotu zjedia a zotrocit sa nedaju.
Ty, ktori tam boli, nechali po sebe architekturu, pamiatky a inak nic. Proste ten narod je tak sprosty, az je prakticky neporazitelny.
Ziadna politika a ani dovezena kultura nevyriesila a neuchytila sa tak, aby zmenila myslenie takhoto naroda.
Myslim, ze europska mumia to tiez nejak nevyriesi, uz len z dovodu toho, ze cela anabaza peniazmi a likvidacia konkurencie, eventulalne privatizacia, je ako prist do potemkinovej dediny a cudovat sa, preco je to vsetko tak ako je.. Krasne, ale len na vonok, no bezcenne.
8. 1. 2015   clasic chess
"Zvýšiť minimálnu mzdu na 751 eur mesačne, priemerná mzda činí 1004 eur" Z čoho? Z tých ostatných bodov asi nie. Jedine zasa z pôžičiek a zadlžovania sa .
8. 1. 2015   Kekonóm Miklož
Držím Syrize palce!
8. 1. 2015   anonym
dalsi sfetovany volic fica :-D
8. 1. 2015   fero z BA
chýba mi tam ešte bod o plynulom prechode ku komunizmu
8. 1. 2015   Member
Ten je síce tajný, ale aj tak zjavný.
8. 1. 2015   benetri
takmer celý program by bolo vhodné aplikovať i pre Slovensko ...
8. 1. 2015   anonym
a kto to aplati ty premudrety socialista? :) Syriza moze vyhrat, ale sklapne hned ako sa priskrtia kohutiky s peniazmi. Naslubovali ale splnit nedokazu :-D To by museli zacat od grekov a ti sa nechcu mat najprv zle a potom dobre. Chcu sa mat dobre a potom este lepsie. Ale na to si musia sami zarobit. 200 dni v roku strajkovat a nerobit, pol dna sa preflakat - pri takej produktivite prace sa mozu rovnat s kenou :-DDD
8. 1. 2015   Posudzovateľ
Kapitalizmus nechcú, na socializmus nemajú. Asi je to len predvolebná rétorika a po voľbách sa Grécko vráti k realizmu. Nikde v programe nevidím predovšetkým ako si poradia s daňovými únikmi a aké platy si mienia dať. Inak ten program je nekomentovateľný.
1/1