Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo je na tom smiešne? Finančný vtip sa v prípade Putina stal skutočnosťou

23. 12. 2014   PROROK
usa pojde do kolien,Detroit bol len predohra..Usanalole zci sa potom budu tvarit,ako oni dobre robili ....
19. 12. 2014   pozorovateľ
"Klesajúci rubeľ znamená v prvom rade prehru pre toho, kto ich vlastní."
- a máme jasno - podľa odborníka analytika nezávislého závislého neštátneho, mimovládneho INESS. Vskutku dôveryhodné prognózy.
"Pre Slovensko to znamená, že ruskí klienti budú mať menej zdrojov na nákup našich produktov a služieb (napr. lyžovačiek),"
- ruskí klienti nebudú plytvať na hovadiny, najmä nebudú míňať v krajine, ktorá sa postavila proti nim
"Pokles hodnoty rubľa je spôsobený predovšetkým výrazným poklesom cien ropy na svetových trhoch..."
- spôsobený zámerným znížením ceny ropy - zaujímavé ako sa držia ceny benzínu
17. 12. 2014   blyat
Najvacsia sranda/ironia je v tom ze rubel posielaju dole sami rusky ovcania. Novyje russkije si pilia pod sebou konar. Inak to ukazuje pravu dôveru rusov k svojim vladarom.
17. 12. 2014   saparat
Dovolím si oponovať. Finančný trh - kurzy mien, akcií, indexov je centrálne plánovaný z USA. Nemá to nič spoočné s finančnou alebo ekonomickou situáciou krajiny - ak by to tak bolo, americký dolár by bol najslabšou menou na svete. Ide tu len o politiku a moc. Nejaký ovčania na to nemajú vplyv, dokonca ani nejaké sankcie.
17. 12. 2014   anonym
je mi luto ale to je tak 1/3 pribehu
16. 12. 2014   anonym
je to smutné. Hajzli majú dosť peňazí, aby pokorili celé štátne ekonomikly, ako to urobil Soros v Tlaiansku a Británii a potom v ázijských tigroch. Kto tlieska porážke Ruska, tlieska svojmu zotročeniu, pretože keď sa tí ľudiass zmocnia Ruska a jeho bohatstva, už budú potrebovať len otrokov, lebo už budú mať aj na Čínu a celý BRICK. A potom dej sa ich vôľa. Ale koncentrákjy sú sračka proti tomu, čo chystajú - incl. depopulácia vakcínami, financovanými Billom Gatesom, likvidácia štátov a vznik nových Kosov a iných ssračiek v réžii zeleného hajzláku, ktorý míá hodnotu tisícok megaton mierových presviedčacích prostriedkov, námornej pechoty, vlastencov s placatou dráhou letu a toho, čo nám predviedli online v Kuvajte, ktorého agresora potrestali z nejakých dôvodov až na druhý pokus. Možno bolo treba, aby si arabi uvedomili, že na nich vlastne nezáleží,m že aj tam si bude niekto iný robiť, čo chce, hoci oni sú tam doma.
16. 12. 2014   sorosovemiliony
Netaraj somariny aj s celim tvojim BIRCK. Inak s tym Sorosom to bolo inak ako je to dnes s rublom, ale chapem teraz ti to pasuje. Ten zbytok tvojho prispevku je hodny liecenia.
17. 12. 2014   hwrte
hajzli maju dost penazi? Rusko? A co tym chces povedat?
Porazka ruska? Rusko sa porazilo same - zvolili si fasistu za prezidenta, napadli Ukrajinu, ukradli Krym, financovali vojnu ktoru neustali - juzne osetko, abchazko, podnestrie, novorusko, cecensko, ... co separatisticke uzemie, to raj na zemi :-D
BRICS :-DDD Ty dement, ty si myslis ze to co sa dnes deje sa nedeje s prispenim ciny? :-D Cine je rusko ukradnute, Cina potrebuje stabilitu ktoru rusko neprinasa. Cina potrebuje uzemie a lacny plyn ktory im slubil Putin v rubloch (ktore maju cenu hajzelpapiera) je len bonus :-D
Stotisice rusov z ruska utekaju - kam inam - do EU a USA. Bezny rusi vyhadzuju bezcenne ruble a snazia sa zachranit aspon to malo vymenou za "zle" imperialisticke dolare. Ano, maju v cerstve pamati 2 bankroty :-DD
Rusko ma to co chcelo - chcelo fasistu v prezidentskom kresle ktory ich privedie k upadku.
17. 12. 2014   ľuboš
cistý magor si Ty...:)) a ešte aj ja píšem naopak, od zlosti..., tak si chod a skap v koncentráku, ked sa Ti tu nepáči.
21. 12. 2014   fero z BA
veru tak, rusko treba finačne zničiť lebo bude zbrojiť donekonečna
16. 12. 2014   jinsl
Neviem prečo, ale mám blbý pocit, že nás smiech v krátkom čase prejde.
16. 12. 2014   anonym
možno preto, lebo majdan sa deje už aj u nás - aj riťolezovia zrazu vládu kritizujpú, otvárajú škandály a kydajú... Niekto tu chce nastoliť niečo iné, napríklad toho pána, ktorému Kiska robí hovorcu. A nie je to čutora. Podobne niekto nasiera propti vláde Maďarov (ktorí poslali preč Monsanto a odmietli reverzne podporioovať zlodejskú Ukrajinu s ohrození,m VLASTNEJ energetickej bezpečnosti, ktorú Merkelka okašle, veď sme druhotriedni občania EU, vlastne po nej a jej ubermenšoch a potom po ostatných z "vyspelej" EU treťotriedni),
16. 12. 2014   anonym
krasne ta ten fico oblbol
17. 12. 2014   lyrty
tvoj pocit je kazdemu uplne ukradnuty. Rusko krachuje. Zachvilku zacnu predavat zlate rezervy :-Dmaju ich cca za 50 miliard dolarov - to je tak na mesiac devizovych intervencii alebo 2 dni pri totalnom vypredaji :-DDD
Cina uz zacala tlacit tabulky pre Vladivostok - Hǎishēnw& #462;i :-DD Nevedia sa dockat kedy dostanu spat sibir :-DD
16. 12. 2014   anonym
prave zuri financna vojna, utok na menu, aky sa odohral uz niekolkokrat v historii aj v inych statoch
16. 12. 2014   cíferčan
Putin ,by to mal využiť,za ropu a plyn nech si dá platiť v prepočte v rubloch a hneď bude po špekulácii.
16. 12. 2014   anonym
ty si riadny ekonomicky analfabet
17. 12. 2014   thk7
myslis aby neskrachovalo rusko za 2 mesiace ale uz za 2 dni? :-DDD Naco su prosim ta rusku ruble? Ruska centralna banka ich vie za den natlacit 10 vagonov. Zadarmo (resp. za cenu papiera). Tak mi povedz, naco by rusku boli ruble za ktore si v zahranici kazdy den kupi menej a menej?
Rusko si nic nevie vyrobit. Je nesebestacne v potravinach, v technologiach, v sofistikovenejsom priemysle - vsetko treba dovazat... vedia vyrobit ocel, vykopat uhlie a to je asi tak vsetko. Este aj ropu/plyn bez zapadnych technologii nevytazia
23. 12. 2014   prorok
zato my vyrabame vsetko,hlavne debilov...)))
16. 12. 2014   anonym
nielen na menu, ale na celé hospodárstvo Ruska, evď Saudi sa netaja, že znížili cenu ropy tak, abby Rusov položili...
17. 12. 2014   k75y
kto nutil rusov spoliehat sa len na vyvoz plynu a ropy? Uz od druhej svetovej vojny nic ine nerobia - len vyvazaju suroviny :-D
Ked je niekto sprosty a nevie si na tak velkom uzemi s takym potencialom vybudovat cokolvek ine, tak je odkazany na kolapsy ake rusko pravidelne zaziva.
Zapad im pomahal 15 rokov od ich posledneho bankrotu - a rusko sa nepoucilo. Nevybudovalo nic, len vojensku masineriu, rozputalo vojny kde sa len dalo a financovalo medzinarodny terorizmus. Toto je dan za vojnu ty moj fasisticky troll.
Nehladaj za tym nikoho ineho nez rusov samych
Navyse svoje fasisticke lzi o tom ze saudi sa niecim netaja si nechaj pre svoj kruzok mladeho fasistu. Saudi vyhlasili ze cakali na to kedy cena ropy (ktora bola dlhodobo nadhodnotena) spadne a zacnu utok na americanov kvoli vytlaceniu ich z trhu, kedze zacali tazit ropu z bridlic.
17. 12. 2014   64tw
financna vojna? :-DDD Prezradim ti co je dovod tejto fluktuacie rubla.
Ruska centralna banka nakupila dlhopisy Rosneft za 626 miliard rublov, ktore si v ten den rychlo natlacila. To preto, aby Rosneft mohol do konca roku splatit uver u zapadnych bank v hodnote 10 miliard dolarov.
Rosneft teda pouzil tieto peniaze k platbam namiesto toho, aby nakupoval ruble za dolare utrzene za ropu. Tym ale odpadol jeden z hlavnych kupcov rublov na menovych trhoch. Rubel ako vidime reagoval okamzite :-D
Podobnech spolocnosti, ktore maju velke dlhy u zapadnych bank je v Rusku cela hromada. Otazkou je, ci im bude ruska centralna banka po vcerejsej skusenosti ochotna pomahat podobnym sposobom, alebo ich necha skrachovat.
Takze ... fasisti z kremla... viac sap ozerajte do svojich radov a menej na zidov, sorosov, eu a usa :-DD
Kazda vojna nieco stoji a uz teraz Rusko stala vojna na ukrajine 15 rokov rastu :-D Uvedomuje si to uz aj Putin a prikazal Lavrovoovi aby vyhlasil: "z Donbasu sa nestane "druhy Krym". Tiez povedal ze Rusko nedoporucuje Ukrajine pre Donbas autonomiu a ani federalizaciu. A navyse, Moskva udajne nikdy NATO nepovazovala za svojho nepriatela.
Este pred par dnami sa fasisti z kremlu vyhrazali jadrovymi zbranami, zrovnanim Ukrajiny a Polska so zemou a obsadenim severnej europy. :-DDD
Takze sudruhovia fasisti z kremlu - za 5 hodin otvaraju banky v moskve - je dobre is nieco priat, ked uz pada rusko :-DDD
17. 12. 2014   saparat
Koľko máš nickov okrem 64tw, k75y, thk7?
Zabudol si na USA, a čo bude potom keď Rusko padne. Prajem ti, aby si najmä ty znášal tie následky.
Najviac mi prekáža, že pád Ruska pomôže len USA... predpokladám, že ruské bohatstvo im bude stačiť na 3-5 rokov... potom sme opäť na rade my a väčšia chudoba.
17. 12. 2014   ľuboš
bárs by si mal pravdu...:), osobne sa teším, že Putin dostáva do držky, akurát sa obávam, že nestiahne vojakov z Ukrajiny a bude sa to naťahovať.
mám niečo z ruských akcií a chcem prikupovať, len to dno trafiť, to bude umenie.
1/1