Názory čitateľov


Názory k článku:
Európske banky v roku 2015: Sú vaše úspory v bezpečí?

15. 12. 2014   poistka
Plne aj ja súhlasím,že netreba sporiť a dávať peniaze do banky a "bezpečia".Klamú aj vo vub a generali v nr,kde pri predčasnom rušení flexipoistky v generali podáva pracovníčka vub v nr zavádzajúce a klamlivé informácie vidinou provízie a z mojich 4000€ vložených v hotovosti mi bolo vyplatené 1050€,všetko pod ochrannou rukou vedenia banky!. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka.Veselo - veselá užite si ich. VUB a Generali nikdy viac!Neodporúčam!
16. 12. 2014   anonym
flexipoistka nieje sporiaci produkt ale v prvom rade poistka
15. 12. 2014   Kekonóm Miklož
Mať peniaze v banke je adrenalínová zábava.
16. 12. 2014   Member
a v dlhopisoch dupľom!
15. 12. 2014   Lolo
Ja si dovolim len beyne konstatovanie, ze ziadne uspory niesu v bezpeci nikde, ani v investiciach, ani v zlate ani v striebre, hoci tam su asi momentalne najbezpecnejsie ulozene.
Banky, sporitelne, poistovne, ich produkty su na urovni nevratnej loterie z neistym pozadim.
Zaujimave je, ze dlhy ovcanov sa neodpustaju, ale dlhy bank voci ovcanom sa likviduju istinou do 100k eur vklad a este vas potahaju cez vseliake institucie, od NBU, cez financne riaditelstvo, od kial ste tie peniaze vlastne vzali, musie dokazovat a dokladovat, ako by ste ich rovno ukradli.
Pod vankusom su fajn, ale ked sa nastartuje inflacia a devalvacia, tak aj taketo uspory sa rychlo znehodnocuju.
Ale ani kupa nemovitosti, bytu, domu, pozemku, pody, lesa nema velky vyznam, pretoze dane a neustale zmeny v legislative to tiez dost zabijaju.
Takze asi najlepsie je setrit tolko, kolko sa da v kovodepozitoch a na ostatne kaslat.
Ked dojde " k istemu" tak zbalit igelitku a hijo do prec.
Potom uz je jedno, kde zacneme znova, to co mame nam pomoze aj tak len na start, nie nauzivanie si.
Najhorsie su na tom asi peniaze a uspory, ktore musime platit nedobrovolne a povinne, ktore za nas spravuje stat.
Na miesto nejakeho kumulativneho sporenia odvodov do zdravotnej pokladne, alebo dochodkovej a socialnej pokladne, tu su len fragmenty podvodnikov, ktory sa snazia nas ozobat na kost, vid kleptokraticke prepojenia pri nakupe vybavenia do nemocnic, neskor sa ukazu aj podvody na socialnom poisteni a pri vyplacani a zhodnoteni odvedenych uspor.
15. 12. 2014   brmbolec
Slováci majú v bankách cca 26 mld.€ na úsporách a na pôžičkách dlhujú cca 24 mld. Tieo údaje sa dajú zistiť na nbs.sk v štatistickej sekcií. Jednoducho treba uvažovať nad tým, či sa oplatí mať v bankách peniaze na termínovaných účtoch, o cenných papieroch vo fondoch ani nehovorím. btw úspory Slovákov oproti Nemcom sú na úrovni 1%. Tam teda "sklizeň" bude.
15. 12. 2014   Lyzicka
ake uspory? vacsina slovakov ma dlhy, alebo zije z ruky do ust
15. 12. 2014   anonym
článok bol určený pre majiteľov peňazí, nie pre žobrákov, tí nikoho nezaujímajú
16. 12. 2014   Member
...si mu to krásne vysvetlil.
15. 12. 2014   anonym
Slováci sa báť nemusia.Veď kde nič nie je,ani čert neberie.
15. 12. 2014   anonym
nafúknutý finančný sektor - zaujímavé, že ani zmienka o Islande, kam len Erste vrazila stámilióny Eur, hoci krajina má len gejzíry a 200 tisíc obyvateľov a vlastne žiadne hospodárstvo. A potom si to hoja na sporiteľniach, v ktorých kúpili peniaze slovenských a českých a maďarrských vkaldateľov.
15. 12. 2014   anonym
Na podobnu otazku analytik Sberbank - vtedy Volksbank odpoved, ze porovnavanie s Islandom je zavadzajuce a nemali by sme ho viac spominat.
Podstata obesit vsetkych zodpovednych tym ale ostala nedoknuta :-)
16. 12. 2014   anonym
a preco je to zavadzajuce? Lebo to bol totalny trapas, prakticky likvidacia statu "vdaka" tomu, ze jeho vedenie (ktori ale aj sli do kriminalu, len u nas sa o tom nehovori) zarucilo istotu banksterom... Preco nespominat? Ked boli banksteri ochotni vrazit nehorazne peniaze do krajiny, kam zrazu zacali lietat lietadla plne Britov a ja neviem koho, ktori si tam vkladali peniaze a za tie im rucial mikroekonomika?
15. 12. 2014   fero z BA
pri dnešnej legislatíve a úrokových sadzbách sú najbezpečnejšie peniaze uložené "pod vankúšom" -- určite nie v banke alebo podobnej inštitúcii
1/1