Názory čitateľov


Názory k článku:
Z ruky do úst: Prečo chudobní zostávajú chudobní

16. 12. 2014   anonym
tomas zamysli sa sám nad sebou kapitalizmus je vykoristovanie vidiet to denne vôbec nejde o kvasáky vzdelanie je to posledné
14. 12. 2014   Tomas
Svet nefunguje lebo:
Chudobný chcú žiť ako bohatý - zadlžujú sa
Nevzdelaný chcú mať prácu ako vzdelaný - Rýchlokvasené VŠ
Jednoducho toto nefunguje!
11. 12. 2014   anonym
chudobný sú sú odkázaný na prežitie z obavy o rodinu a je otázkov času príde ich vodca a kapitalizmus bude v sračkách za zdieranie rozkradnutie národneho majetku ktorý vybudovala pracujúca trieda ich novodobé otroctvo a uvrhnutie dôchodcov na prídeli bude nečudujme sa sibír ak nie horšie sedemdesiat percen pracujúcich nebude namietat ale podporovat istoty vodcu ktorý uplne z mení zákony lebo dnešné sú také ktoré dokážu len okradnut pracujúceho človeka ked sa pozrieme na dôchodcu ked si chce privirobit platí opetovne poplatky všetky dane ešte viac je z dieraný tak prečo nie podporit vodcu ktorý dá istoty zamestnania a buducnost bitia detí morho slovač komunisti boli totalitný ale pracujúci mali istoty čo mladý môžu len snívat ked chcú mat byt užera je tak velká že pracujúci si to nemôže dovolit preto slovač do ulic je to jediná cesta
11. 12. 2014   ainemunys
Mnohí sa oháňajú vlastnými názormi. To je milé, ale ...
Profesor ekonómie Václav Klaus predviedol v jednej TV relácii ekonomický vzorec a graf : I keď ekonomika štátu porastie nejakým percentom, musí dochádzať k presunu financií od mnohých ku bohatnúcim jednotlivcom. Týmto sa riadi ekonomizmus kapitalizmu. Posúďte si sami, čo je to "úspešnosť" , ktorú prezentujú "úspešní" : Kde a ako získali tie svoje majetky, keď vlastne viac ako 75% ľudí žije "z ruky do úst". 15% ľudí ako tak prežíva a max 10% ľudí bohatne. V tejto situácii sa prezentovaním vlastných názorov vysmievate sami sebe.
"Ekonomika nepustí" a je jedno, o čom budete snívať.
11. 12. 2014   cíferčan
Prečo chudobní zostávajú chudobní a nebránia sa?Lebo veria ferovi a Martinovi,ako zle bolo za socializmu.
11. 12. 2014   Tralaland
Hadate sa tu akoby jeden s tych systemov bol dokonaly. Kedy uz konecne pochopite, ze VSETKY doterajsie ekonomicke ci hosporadske modely systemov, VZDY sluzili a sluzia iba uzkej skupinke ludi, kym ostatni dru oproti nim biedu... Nepomer vznika z jednoducheho dovodu, nenazranost bohatych ludi a apatia tych chudobnych typu: Aj tak s tymi sam nic nespravim.
11. 12. 2014   JOJAN
Bol v takejto zahanbujúcej situácii pracujúci človek v minulom socializme ?!? Určite nie !!! To len v kapitalizme môže človek slobodne a demokraticky skapať pod mostom .
11. 12. 2014   fero z BA
za socializmu žil človek ako zviera, bez vlastného názoru, s vykolíkovaným priestorom na život a podľa triedneho pôvodu mal určené štúdium a pracovný post
11. 12. 2014   Kysučan Števo
Fero z BA, si totálne mimo. Žil som v socializme dostatočne dlho, aby som to mohol posúdiť. Za moje názory ma neprenasledoval nikto a svoje štúdium a smerovanie života som si zvolil slobodne a sám. A pevne verím, že tento takzvaný demokratický a slobodný, v skutočnosti však skorumpovaný, zlodejský, neľudský a hlboko nemorálny systém je neudržateľný a musí padnúť. K tomu však je treba, aby hlavne mladí ľudia neverili všetkým klamstvám riadených médií a používali vlastný rozum.
11. 12. 2014   Martin
V zasade s tebou suhlasim... az na jednu vec: za tvoj nazor ta neprenasledoval nikto? mohol si si vybrat slobodne skolu??? no pokial si mal v rodine strannikov tak ok... moj dedo mal prarodicov s nemecka [aj ked od narodenia zil na slovensku, aj jeho rodicia] jeho rodine zobrali vsetok majetok a on ani jeho cela rodina nemohli studovat abolutne nic... cize asi tolko k slobode rozhodovania za komunizmu.
11. 12. 2014   Martin
A este podotknem ze dedko, aj ked bol velmi inteligentny a scitany clovek, skoncil na pracach v bani,kde ho aj zasypalo a mal dozivotne nasledky.
11. 12. 2014   seky
fero, ty máš skreslený pohľad, zrejme máš 16-19 rokov. presne tak, za socializmu mohol aj bežný človek plánovať svoju budúcnosť a vždy mal základné podmienky na prežitie k dispozícii. Všetky brány aj inštitúcie boli odomknuté, žiaden vykolíkovaný priestor!!! Ten je tu teraz, ešte aj smetiaky sa teraz zamykajú, ako v blázninci. Máme slobodu(akože), ale podmienky na život sú len pre niekoľko bezchrbtových hajzlov a ich rodiny na úkor ľudí, ktorí makajú na ich rite a tých, ktorí majú tú smolu, že prostriedky nie sú rovnomerne v spoločnosti. Nechápem, ako to nedokáže niekto vidieť jasným pohladom.
11. 12. 2014   Martin
Ten "kapitalizmus" maju na svedomi presne taki hulvati ako ti, ktorich ospevujes, len si uz zabudol ake to bolo. To, co vidis dnes, je dosledok toho ospevovaneho socializmu. Socializmus vyhovuje len neschopnym a lenivym.
11. 12. 2014   seky
a spravodlivym ty tlk..
11. 12. 2014   Martin
Sam si tlk. Pretoze bud nevidis, alebo nechces vidiet ake svinstva sa robili. Sam si vyber do ktorej skupiny patris.
11. 12. 2014   smutik
Pre fungovanie sucasneho sveta s druhom "homo sapiens" je absolutne nevyhnutne, aby chudoba a stredna trieda drela, cim viac, tym lepsie a nemala cas na vymysly. Tkz. "americky sen" je idealne motto.
11. 12. 2014   Posudzovateľ
Nedávno som videl fotografiu z Afriky, motív, ktorý sa opakuje už desaťročia: Biedna žena s dieťaťom alebo deťmi a smutným pohľadom. Asi natej fotografii bola prapravnučka tej nešťastníčky z prvej fotografie. Čo sa teda zmenilo? Napríklad taká Nigéria s prírodným bohatstvom, že Slovensko je pri porovnaní menej ako chudobný príbuzný.Odpoveď je rovnaká: lebo bohatí chcú byť ešte bohatší, vždy sa nájde vhodná zmluva ako napríklad TTIP, ktorá to zabetónuje alebo sa ryžuje na takzvane zmarených investíciách.
1/2staršie