Názory čitateľov


Názory k článku:
Nenechajte sa namotať, doprava zadarmo neexistuje

3. 12. 2014   Klobukdolu
Toto je vsetko za to,ze Slovac je nenazrata a zlodejska.
Vsetko sa u nas zaokruhluje a nie je organ,ktory by to napravil.Uz od vlady ide napr.minulo sa 100OOO EU,nikde nie je ze sa minulo po scitani 97230,49 EU.A takto kalkuluje kazdy jeden podnikatel,bez vynimky.Kedysi napr.elektrikari poslali fakturu za elektrinu,kde bola cena za kWh a dost.Teraz je nauctovana,strata jalovy vykon na trafe distribucia a este vselico ine.Tak zlodejske Slovensko do toho.
3. 12. 2014   Lolo
Asi som to nenapisal spravne, alebo skratka ide o faktor ceny.
Ked mi z Ciny napriklad z DX, alebo alibabraka poslu vec, ktora je oznacena ako free shipping, za 1,8$, ktoru zaplatim paypalom, tak mi dojde nakoniec do schranky, alebo na postu v Slovakistane, teda napriklad kabel USB na cosi stoji 1,8$ aj z postovnym.
Na obalke je uvedena posta:
China post, Honkong terminal, Schwitzerland post, DHL, konecna zastavka Slovaistanska posta.
Ked takuto 100gr. obalku poslem zo slovakistanu do CZ, zaplatim 3 eura a ani si neprdnem, ked to chcem poslat do ciny, bude ma to stat cez 30eur.
A to je to, co nikto nechce chapat, ze Cinania, ale aj napriklad Svedi, Svajciari maju medzinarodne dohody, ktore sa riesia na urovni tranzitnych dohod, kolko ktora posta komu doruci kolko tisic (milionov?) zasielok v ramci sveta za taku, alebo onaku cenu. A posta v Slovakistane na tom paradne zaraba.
A to ze neakceptuje ani medzinarodne IRC kupony, ktore su dohodou zavedene na urovni nadnarodnej od roku 1850, je uz len vysmech nasim ovcanom.
IRC kupon, predstavuje akysi predplateny spiatocny list, alebo balik.
Ked napriklad poslem z USA do SR nejaky list, alebo balicek, kde predpokladam, ze mi to zas dachto posle naspat, alebo ine v tej istej vahe, tak zaplatim (zo zlavou dve cesty balika) jednu od niekadial sem a od sem zase tam.
Ale ma to hacik, vsade inde na svete, vam taky balik zoberu a nebrblu, ak ma +_ nejaky gram, tak doplatite symbolicky nejake drobne.
Staci, ak dolozite IRC kupon a mozete poslat. U nas date IRC kupon a doplatite zhruba tolko, kolko stoji balik do krajiny, odkial prisla zasielka.
A za IRC vam ani nevyplatia peniaze, hoci ma kazdy kupon nejaku nominalnu hodnotu.
Takze ja to vidim tak, ze sme na chvoste v sluzbach postovych a tym padom nejake to zasielatelstvo a internetove obchody, mame ohodny kus viac predrazene vdaka postovym sluzbam, najma slovenskej posty, ktora ma zatial v podstate monopol na listove a balikove zasielky.
2. 12. 2014   Saurus
Zbytocny clanok, kazdy clovek si vie vypocitat konecnu sumu s prepravou, ci bez.
2. 12. 2014   Viťko
Keď budem dôchodca, budem rozvážať lacno vlakom.
2. 12. 2014   Kasius
Cez internet nakupujem veľa a často a dopravné náklady nezohrávajú vôbec úlohu:-) Dôležitý je faktor ceny online vs ceny v obchode pri rovnakej značke a kvalite vrátane komplexných nákladov na jedno alebo druhé.
2. 12. 2014   Jozef
Takto to vidím ja: Ja osobne taktiež dávam prednosť tomu keď mám dopravu započítanú v cene a to z jedného jediného dôvodu, viem koľko ma to stojí. Nereagujem na ponuku kde mám cenu za tovar + doprava, ktorá nie je vyčíslená a teda neviem koľko ma to bude stáť. Ak je k cene napísaná aj cena za dopravu, to akceptujem.. Ale veď to je normálne, veď to dávno pochopili takmer všetky internetové obchody, strata času bolo čítať tento článok a ešte väčšia písať tento príspevok.))) (môj)
2. 12. 2014   Lolo
Ano, je to tak, to suhlasim.
Ale nejde konkurovat napriklad v Slovakistane, kde posta a zasielatelske sluzby su neadekvatne drahe, bez akejsi podpory a statnej dotacie, hoci mame aj ministerstvo, neda sa konkurovat takemu tlaku, ako je napriklad Cina a Cinska posta, kde export a exportne polozky malo i velkoobchodne su dotovane statom.
Staci sa pozriet na molochy, ako je Amazon, DX, BG, FT a ine shopy, pripadne trznice typu alibabrak, alebo made in china.
Navyse taketo sluzby postove su previazane z celosvetovou sietou post, napriklad Svedsko, Gibraltar, Svajciarsko, Andora post, ale aj mnohe dalsie.
Takto vytvaraju distribucne kanaly po celom svete, kde sa tovar prepravuje ovela lahsie.
Jedneho dna nam Cinan posle postou jogurt zo samosky za rohom, lacnejsie, ako by sme tam dosli peso.
To by sme ale nesmeli zit v priamej kleptokracii.
2. 12. 2014   slovenska posva
je to tak, posta je u na stale skostnatena struktura, ved nevedia ani to zariadit, aby si mohol platit kartou, radsej vydaju svoju...
2. 12. 2014   Yco
Vedia, ale nechcú. A keďže poštu väčšina ľudí vníma ako jedinú možnosť, tak im to prechádza.
1/1