Názory čitateľov


Názory k článku:
OECD: Najväčším rizikom rastu svetovej ekonomiky je Eurozóna

26. 11. 2014   lolo
Najvatsim rizikom rastu su bankstersko-kleptok raticke prepojenia, ktore sa snazia chranit samy seba a bohatstvo, ktore sa nakumulovalo na nespravnych mistach a nespravnych rukach.
Tieto peniaze a prostriedky (majetok) vytvara akysi firewall, ktory brani dalsiemu rozvoju.
Nesmierna kumulacia bohatstva v rukach par ludi, na ukor celych statov a spolocenstiev statov v globalnom meradle, je smrtelna kombinacia, zabranujuca akemukolvek rastu.
Nejde o prerozdelenie, ale o prirodzenu cirkulaciu a prudenie zdrojovych sil v ekonomii a celosvetovom obchode.
Pokial sa toto nezmeni, ziadne opatrenia a ani snahy nepomozu riesit problem, ktory sa vlecie ako sopel.
Je to podobny problem, ako sa opakuje uz cele generacie, prakticky bezo zmeny, az na to, ze riesenie je vzdy v inej forme. Obvykle vzdy dost dramaticke a drasticke.
25. 11. 2014   MV
Oplatí sa pozrieť:
youtu.be/sQC375...
25. 11. 2014   etpozemstan
A čo tak blížiaca sa druhá bublina vo svete ekonomiky :)
Na jednej strane urýchlená počatím sériovej výroby áut na vodíkový pohon v Japonsku a na druhej strane novou technológiou z Nemecka, výroby benzínu z vody a CO2 ? A ešte keby sme zabudli na Americký paškvil, že konope je hašiš, tak by sme nepotrebovali ani ropu na výrobu nite a náväzne odevov.Pretože z konope ešte moja babka mala periny či odev... Ja to vidím na skorý pád tohto monetárneho systému, ktorí už dlhší čas žerie nevyliečiteľná rakovina a následne presun bohatstva od tých, ktorý sú dnes v plnke do peňaženiek tých, čo menia archaické myslenie. Ľudstvo už dávno nie je tým čím bolo pred 10-timi rokmi !
1/1